Strona 394 z 446 PierwszyPierwszy ... 294344384392393394395396404444 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 931 do 3 940 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jak wogóle można wpaść na pomysł, aby kupić nowy aparat za taką kasę bez opakowania i żadnych papierów ?????? Litości ........
    Od kiedy to pudełko robi zdjęcia?
    Pudełko nie ma wartości tylko naiwny tak mysli
    Jeśli chodzi o papiery to masz racje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Od kiedy to pudełko robi zdjęcia?
    Pudełko nie ma wartości tylko naiwny tak mysli
    Jeśli chodzi o papiery to masz racje
    Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    ciekawe tylko że skoro twierdzicie że zestaw kosztuje 10-11 tys (bo faktycznie tyle kosztuje) to jestem ciekaw jak na fakturze pojawia się kwota będąca 65% tych wartości. I to właśnie mnie zastanawiało, ale na policji dowiedziałem się że w tym miejscu Polski zdarzają się takie "atrakcyjne oferty cenowe". Co to miało znaczyć już nie wnikałem.
    Może warto było wniknąć, jeśli znaja takie przypadki. Albo zwykły przekręt albo towar pochodzący np z kradzieży Taka faktura to czysta fikcja.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 05-10-2011 o 09:04 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
    1. JEŚLI kupujesz w sklepie. To nie jest jedyna metoda wejścia w posiadanie sprzętu foto.
    2. Nawet jeśli pkt. 1 = true, to należy zadać następne pytanie - czy przechowujesz w mieszkaniu *naście zbędnych pudeł po każdym sprzęcie elektronicznym?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Może warto było wniknąć, jeśli znaja takie przypadki. Albo zwykły przekręt albo towar pochodzący np z kradzieży Taka faktura to czysta fikcja.

Nikt tu nie mówi o kupowaniu sprzętu w sklepie bo to chyba oczywiste.
    Nie każdy aparat lub obiektyw bez pudełka jest kradziony.
    Owszem jak jest to fajnie ale nie ma co dramatyzować

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie ! Szkoda czasu na spory doktrynalne
    Gdzie dwóch prawników tam trzy opinie... :cool: - cz Ktoś rozwiąże tą zagadkę. Przepaszam za OT, ale to tak na rozluźnienie atmosfery

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jeśli ma z tego wyjść jakaś nauka dla użytkowników forum to czemu nie?

A do czasu gdy spory są na poziomie i merytoryczne to chyba nie ma w nich nic złego?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Do tej konkretnej sprawy, jak pisałem, staram się nie odnosić, bo akt na oczy nie widziałem, a dziennikarzom nie ufam
    Wiesz, telewizja kłamie, spisek masoński itp.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie - proszę o powrót do tematu. Jeśli macie ochotę na "ogólnoprawniczą" dyskusję zapraszam do Hydeparku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

zawiadomienie na policji złożone. Teraz papiery powędrują na posterunek gdzie mieszka delikwent. Ja niestety czekam na to by na allegro to też załatwić. Co do papierów o których w tym przypadku jest mowa to była faktura i podobno istnieje też gwarancja - niestety przepływ informacji w tej aukcji był "pod psem".
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalk75 Zobacz posta
    zawiadomienie na policji złożone. Teraz papiery powędrują na posterunek gdzie mieszka delikwent. Ja niestety czekam na to by na allegro to też załatwić. Co do papierów o których w tym przypadku jest mowa to była faktura i podobno istnieje też gwarancja - niestety przepływ informacji w tej aukcji był "pod psem".
    To jak to w końcu jest - są papiery, jest faktura i gwarancja tylko nie ma sprzętu.
    Będziesz sie musiał Kolego uzbroić w cierpliwość, bo Allegro się nie spieszy ( 2-3 m-ce ).
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 04-10-2011 o 20:13
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 394 z 446 PierwszyPierwszy ... 294344384392393394395396404444 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów