Strona 367 z 484 PierwszyPierwszy ... 267317357365366367368369377417467 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 661 do 3 670 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Domyślnie

http://allegro.pl/canon-50d-idealny-...487846213.html

Ciekawy jestem czy znowu aukcja zostanie wycofana przed koncem tak jak to miało miejsce 3 czy 4 już razy. Dziwne że skoro był uszkodzony znowu trafia na allegro

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    http://allegro.pl/canon-50d-idealny-...487846213.html

Ciekawy jestem czy znowu aukcja zostanie wycofana przed koncem tak jak to miało miejsce 3 czy 4 już razy. Dziwne że skoro był uszkodzony znowu trafia na allegro
    Nie mógł być uszkodzony bo:
    Pochodzi z gospodarstwa domowego dla niepalących

Dopiero zaczyna Awatar Deeno
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    fascynujacy opis
    Chyba google translator
    450D

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    fascynujacy opis, "żadka" wersja...

http://allegro.pl/canon-lens-ef-50mm...479333045.html
    Dobra cena , swojego czasu dochodziły do 20k(w przeliczeniu na PLN)
    Swoją drogą ciekawe ile egzemplarzy jest w Polsce?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak nie lubię ogniskowej 50mm to tym lensem bym nie pogardził
    W zasadzie ciekawe jest, że koleś niby wie, że to "biały kruk" ale opis jest na pewno z translatora. Czyli wie ale nie do końca :P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna

Domyślnie UWAGA na 1kę MKIIn na allegro !

Na wstępie przepraszam za osobny wątek ale sprawa jest dosyć ważna, chciałbym przestrzec przed wtopieniem kilku tysięcy złotych.

Uwaga dla chcących kupić 1-kę mark IIn z tej aukcji:

http://allegro.pl/canon-1d-mark-ii-n...491588551.html

Sprzedający zapomniał wspomnieć w aukcji że puszka ma 750 tysięcy przebiegu... kupił ją tutaj:

http://allegro.pl/canon-eos-1d-mark-...461196015.html

w komplecie z rozklekotanym obiektywem który sprzedaje na kolejnej aukcji jako stan techniczny dobry :

http://allegro.pl/canon-28-70mm-f-2-...492240400.html

Dzwoniłem do poprzedniego sprzedającego czyli firmy Foto-it kiedy mieli puszkę na aukcji i sprzedający stwierdził że nie wie kiedy puszka miała wyminę migawki i czy w ogóle miała wymienioną migawkę.

Po mojej rozmowie z 1-szym sprzedającym firmą Foto-it na ich aukcji pojawił się zapisek "napewno była wymieniana migawka nie wiemy jednak kiedy ", zapisu tego nie było pierwotnie i w rozmowie wątpiono czy była wymieniana.

Nie znają kompletnie historii tego aparatu wiedzą tylko że pracowała ciężko. jest wielce prawdopodobne że jest to 1-sza migawka (znam osobiście 2 1-ki z podobnymi przebiegami - ok 800 tysięcy)

Skąd sprzedający zatem wziął kwiecień ub. roku ???

proponuję dobrze przemyśleć zakup, aby nie wtopić paru złotych.

Coś już napisał

Domyślnie

To bardzo nieładnie ze strony sprzedającego, ze zataja taką informację. Rozumiem, że chce zarobić, ale mógłby przecież sprzedać osobno obiektyw, a w opisie aparatu dodać info o przebiegu. Tym bardziej jeśli wymiana migawki nie jest potwierdzona.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Obiektyw ten posiada metalowy korpus i zamontować, i tworzyw sztucznych kończyn
    Translator jak byk Możliwe, że facet, co nieco o nim wie. Jednak jego zdolność posługiwania się językiem obcym jest kiepska, stąd pewnie te nieścisłości

Odnośnie Foto-it mam do nich kilku kilometrowy dystans. Kiedy miałem zamiar przesiadać się na C z P. Sprzedawałem właśnie Gx-20 i sigmę 24-70. Było mi wtedy na rękę wymiana na 50D.
    Po cyrku jaki odstawił foto-it odpuściłem. To oczywiste, że jest to komis, który tak naprawdę nie zna się na rynku. Za sam aparat oferowali mi 1000złotych. Za zestaw grip aparat sigma i 50/1.7 pentaxa chcieli mi dać 2000złotych w dodatku życzyli sobie bym to ja poniósł wszelkie koszta związane z wysyłką. Odpuściłem. Ten sklepo-komis, to zgroza!

Kiedy kupowałem 24-105L zatwierdzali mnie, że sprzedawany przez nich model ma gwarancję Canona, pudło gwarancja była realizowana w Niemczech z wysyłką tylko po mojej stronie - w dodatku bezpośrednią. Naprawdę nie warto się z nimi zadawać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Translator jak byk Możliwe, że facet, co nieco o nim wie..................
    Sądzę, że gość raczej nic o nim nie wiedział i stąd posłużył się zagranicznym opisem. Nie znał także języka w jakim był podany ten opis i po prostu skorzystał z najprostszej opcji, tj translatora. Szkoda tylko, że wklejając tekst nie zwrócił uwagi na błędy ortograficzne i stylistyczne w tłumaczeniu. Metalowa skrzynka miała prawo tego nie zauważyć - sprzedający już nie. Świadczy to o jego podejściu do potencjalnych kupców.

A jeśli chodzi o Foto-it to jest to typowy przykład: "nie masz cwaniaka nad warszawiaka". Oczywiście nie uogólniam i jeśli ktoś poczuł się urażony (z Warszawy i nie tylko) to przepraszam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 367 z 484 PierwszyPierwszy ... 267317357365366367368369377417467 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów