Strona 36 z 484 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    Dziś w nocy w pociągu relacji Kraków - Poznań okradziono moją siostrę. <cut!>
    Co ciekawe, jako że jechała sama, twierdziła że nie pozwoliła sobie na zaśniecie - wiadra kawy, redbulle i inny shit.
    <cut!> Wychodzi na to, że opowieści o usypianiu potencjalnych ofiar w pociągach nie są żadną tanią sensacją z "Faktu" rodem.
    Możesz opisać na podstawie jej opowieści jak się to wydarzyło dokładniej?
    W końcu sama zasnęła?
    Zakładam, że złodzieje działają na tej zasadzie, że jak już ktoś przyśnie to podkładają mu jakiś eter czy coś i mają problem pobudki z głowy*

Sam dużo podróżuję PKP i zawsze mam ze sobą sprzęcior. Notebook, sprzęt foto itd. Kurde, muszę zdecydowanie o jakieś legalnej 'klamce'** pomyśleć, bo aż wstyd było by się w domu przyznać, że dało się obrobić.
    Wiadomo, samemu przeciwko 2-3 i w dodatku jeszcze z torbami to nie ma najmniejszych szans.

*opisuję ma podstawie zeznań znajomej pary, którą ograbili co prawda nie ze sprzętu foto, ale z kasy, komórek itp. A oni sami nie mają pojęcia jak się to wydarzyło

** no bo co innego?? paralizator?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A co ci da klamka, jak będziesz spać?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a co pomoze klamka kiedy zaczniesz drzemac i ktos jeszcze w sobie znany sposob Cie w tym stanie utwierdzi ?? ukradna Ci kompa, sprzet foto i klamke a z tym bedzie duzo, oj bardzo duzo wyjasniania i zeznawania na Policji.. nie lepiej jezdzic PKS-ami ?? bezpieczniej, cena praktycznie ta sama a dojezdzaja do takich miejsc gdzie kolej nie dotrze

oo, widze, ze Tomek mnie ubiegl :-) .. Zielony, z bronia wiem jak jest bo mialem okazje przekonac sie o tym na przykladzie ojca (kwestia zeznan, tlumaczen, wyjasniania po kradziezy itp).. naprawde nie warto a nawet jesli sie obudzisz i wyjmiesz bron to albo w nerwach zrobisz cos czego bedziesz zalowal (wiesz w jakim kraju zyjemy i ze to zlodziej bedzie ofiara a nie Ty - chore ale co zrobic :-( ) albo np. trafisz na zlodzieja ktory bedzie uzbrojony w to samo.. i co wtedy?? strzelanina w pociagu??

serio, kraju nie zmienisz ale mozesz sie dostosowac.. ja tam pks-y sobie chwale
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 04-05-2006 o 21:57

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A co ci da klamka, jak będziesz spać?
    Nie no, staram sie nie spać. Wiadomo też, że nad tym nie da się zapanować. Jak się ma zasnąć to się i tak zaśnie.
    Chyba, że jakieś redbule, jazda z otwartym oknem.
    Mówię, o jakiejś oczywistej sytuacji typu - wsiada 2-3 kolesi i każą wykładać wszystko co mam.
    Routlaw może coś na temat swojej przygody dopisze.
    Mówiłem też o legalnej klamce. Wiesz, jakieś dostępnej od 18tu lat. Kiedyś siedziałem w temacie; nie wiem jak to teraz wygląda. Gazówka, lub gładkowlufowa.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

wystarczy do kanału wentylacyjnego rozpylić odpowiedni środek i cały przedział śpi . na usypiaczy tylko klamka..........od drzwi daje radę . Usypiacze omijają drzwi zamknięte .

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

poza tym sprawdzają "pisakiem" z diodą czy ktoś śpi czy nie. Mój kumpel jeździ takim pociągiem i mówi, że jak widzi tych samych kolesi to się już śmieje.

Można jeździć także z otwartym oknem co jest lepsze niż kawa, bo działa także na gazy
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Siostra wie niewiele ponadto, co napisałem...
    Wygladało to tak - po południu przyjeżdżam do siostry, a ona mi mówi że jej MP3 playera podpieprzyli, i że mimo starań musiała zasnąć (czyli - praktycznie nie zdawała sobie sprawy z faktu czasowej utraty świadomości, a o braku playera zorientowała sie przy rozpakowywaniu bagaży). Jak to usłyszałem, to w śmiech, że miała szczęście, bo mogli jej kase albo aparat zwinąć - w tym momencie poleciała do pokoju i zauważyła, że aparatu też bakuje
    W każdym razie - jaką zastosowali technikę, nie wiadomo. No ale osobie śpiącej snem naturalnym raczej trudno przetrząsnąć dokładnie bagaż i zwinąć tylko co cenniejsze przedmioty. Stąd wnioskuje zastosowanie jakichś wspomagaczy.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    poza tym sprawdzają "pisakiem" z diodą czy ktoś śpi czy nie.
    w jaki sposób? bo nie mogę zatrybić

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pewnie dają po gałach, jak spojrzysz, to nie śpisz
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

świecą w powieki. Czasami ludzie nie śpią tylko drzemią i wtedy gałki oczne nie idą do "tyłu" tylko tkiwą bezpośrednio za powieką. Jeśli po świeceniu nie ma rekcji klienta tzn. śpi. Teraz trybisz ?
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 36 z 484 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów