Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wygląda mi to bardziej na ofertę od osoby, która nie do końca wiedziała, jak się sprawdza przebieg "piątki". Oczywiście możliwe też jest, że aparat poszedł poza Allegro, ale to akurat nie byłoby niczym nowym.

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Proponuję wrócić do opinii które później wystawiali kupujący tym "podejrzanym" sprzedającym - nie spotkałem się z żadnym negatywem z ich strony
    Ja miałem przypadek, że gość sprzedał mi praktycznie nieużywane 70-300 DO (z kompletem markowych filtrów i oryginalną osłoną przeciwsłoneczną) za 1/3 jego wartości - jego wcześniejszy zakup udokumentował fakturą wystawioną na swoją firmę.
    Po prostu niektórzy mają kasy po pachy i sprzedają dobry sprzęt za naprawdę niskie pieniądze - chcą się pozbyć rzeczy leżącej im niepotrzebnie w szufladzie za jakąś naprawdę niską opłatą.
    Gdybym nie miał możliwości odbioru osobistego w/w zakupionego obiektywu może i bym podejrzewał jakiś "kant" - przekonałem się jednak, że sprzedawca okazał się uczciwym człowiekiem
    Prawdą jest też, że nie wszystko co się świeci jest złotem jednak z drugiej strony mimo początkowych naszych odczuć nie każdy też okazuje się typem z pod ciemnej gwiazdy.
    Przy odrobinie naszego rozsądnego podejścia do transakcji (tylko odbiór osobisty przy "wyjątkowych" okazjach, sprawdzenie numerów sprzętu czy nie figuruje jako utracony, sprawdzenie sprawności działania, spisanie pisemnej umowy kupna-sprzedaży) szanse, ze ktoś nas oszuka znacznie maleją.
    Należy jednak pamiętać, że pośpiech jest złym doradcą.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów