Strona 32 z 484 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał Awatar Chomiczq
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie uzytkownik putman2002

Hej. Przestrzegam przed zakupami u tego człowieka:
    http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=371117
    niestety przykro mi to mówić, ale to mój kolega z czasów technikum elektronicznego. Jak ostatnio rozmawialiśmy to wygadał się, że towar który sprzedaje "nie zawsze zgłoszony jest jako kradziony za granicą".
    Więcej nie mówię... po prostu z szacunku dla poszkodowanych odpuśćcie sobie zakupy u niego
    Ostatnio edytowane przez Chomiczq ; 24-04-2006 o 21:49

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

A co mamy odpuscic, bo Ty licytujesz?? Hehehe... Jakos w tego kolege z technikum nie dajae wiary ;/ Nikt nie chwali sie takimi sprawami.
    Robcie co chcecie ja uwazam ze to pospolita nagonka .

Zdrowko

Miasto
    Śląsk

Domyślnie kolega początkujący lukep

Mój nick na allegro to mr_chomk.
    Nie licytuję,
    Nie chwalę się, tylko ostrzegam, bo też kiedyś straciłem sprzęt (co prawda analogowy), ale wiem jak czuje się ofiara kradzieży.
    Zdrówko będzie, jak koledze rozumu przybędzie

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Tak sie sklada ze mi kilka tygodni temu ukradli z auta cala torbe ze sprzetem foto, ale z tego powodu nie bede wszystkich i wszedzie oskarzal o kradziez, tym bardziej ze sam czesto sprzedaja poprzez A. w atrakcyjnych cenach sprzet. Jak juz wspominalem ludzie jezdza po swiecie i skupuja sprzet czesto w bardzo atrakcyjnych cenach, podobnie jak muzyke i filmy i wiele innych rzeczy. Sam bawilem sie przez lata w 'handel' vinylami i wiem ze czesto mzona gdzies zakupic towar po bardzo atrakcyjnej cenie... Ale trzeba w tym naprawde siedziec i sie rozgladac, pytac i szukac. Co do aparatow, mi udalo sie zakupic 5D w Londynie za 1250Ł, w legalnym sklepie. Kolo 10 tysiecy pstrykniec bylo i stan wizualny przyzwoity. Mysle ze gdybym go za tyle wystawil to pewnie tez bym dostal od zlodzieja. A co do madrosci czy glupoty... Ja tylko wiem z wlasnego doswiadczenia ze gdy na A. wystawilem kosci pamieci po rewelacyjnej cenie to dostawalem obrazajace mnie maile i glupie zapytania w stylu - 'gdzie zajumales', a to po prostu w ramach rozstrzygniecia promocji Kingstona dostalem kilka kosci gratis od nich. No ale coz... Wiec prosze po prostu o ostroznosc w ferowaniu wyrokow.

Dzieki i pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

lukep, ale to nie jest watek: "tutaj linkujcie aukcje z kradzionym sprzetem" tylko "podejrzane aukcje"...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    Śląsk

Domyślnie lukep

jak dla mnie offtopic. Nie będę z tobą prowadził bezpłciowej polemiki. Mówię co wiem, reszta należy do sumienia każdego z nas

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Allegro to dobre miejsce do nawiązywania kontaktów. Ale żeby od razu kupować? Co to to nie!
    Po pierwsze i ostatnie - najpierw towar później pieniądze. Jak ktoś lubi odwrotnie to jego problem.
    Podejrzane aukcje to za mocne określenie. Raczej powinno być "dziwne". Ale inną sprawą jest to, że ludzie jednak kupują. I to nie tylko na Allegro. Giełda w Stodole też nie jest wolna od "super okazji" i towaru "spod lady". Nawt u renomowanych sprzedawców! Smutne to, ale jednak trefny towar znajduje kupującego!!!
    Jest jeszcze jeden aspekt. To nie złodzieje tworzą rynek trefnego towaru. To nabywcy wytwarzają podciśnienie zasysające prawie wszystko.
    Ostatnio edytowane przez JSK ; 25-04-2006 o 07:06

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Miasto
    Śląsk

Domyślnie lukep..

a nie wydaje ci się dziwne, że w aukcji http://www.allegro.pl/item100227560_...mark_ii_n.html
    w zestawie nie ma np. ładowarki (a powinna chyba być....)
    że w zestawie nie ma papierów (nawet instrukcji papierowej/ chociaż tą można bez problemu dokupić), nie zastanawia cię to, że to typowy zrywek, gdyż nie ma tego, co na ogół zostaje w domu.
    I oczywiście nie dziwi cię fakt, że ktoś za ciężką kasę kupuje nowego 1DMkII żeby go po dwóch miesiącach sprzedać...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to mamy:

Tytuł aukcji:
    CANON 30D+obiektyw E-FS 18-55mm f/3,5-5,6 II

A w aukcji obiektyw zmienia się na:
    obiektyw E-FS 18-55 IS

Brak gwarancji, 14 dni na rozruch, chociaż co dziwne gość preferuje odbiór osobisty (tyle że w polu lokalizacja jest INTERNET)

http://www.allegro.pl/item100498389_..._5_5_6_ii.html

Miasto
    Śląsk

Domyślnie serial

No to mamy:

Tytuł aukcji:
    CANON 30D+obiektyw E-FS 18-55mm f/3,5-5,6 II

A w aukcji obiektyw zmienia się na:
    obiektyw E-FS 18-55 IS

Brak gwarancji, 14 dni na rozruch, chociaż co dziwne gość preferuje odbiór osobisty (tyle że w polu lokalizacja jest INTERNET)

http://www.allegro.pl/item100498389_... 5_5_6_ii.html
    wysłałem prośbę o podanie seriala z body i obiektywu i otrzymałem odpowiedź:

"witam,
    w jakim celu??
    bo szczerze, to pytanie mnie zaskoczylo...jakies inne od wszystkich"

mega lol

Strona 32 z 484 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów