Strona 317 z 484 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327367417 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 161 do 3 170 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

otrzymałem taką odpowiedź:
    Szanowny Panie,
    to jest istna pomyłka i niestety tak głupio wyszło.
    Ze względu na bardzo duże zainteresowanie obiektywem, dostaliśmy ofertę nie do odrzucenia i został sprzedany dzisiaj po za allegro.
    Co za bezczelność . Walcz o swoje, nie ma szans tego przegrać - zwłaszcza, że jesteś w posiadaniu maila, w którym jasno gość powiedział, że ma gdzieś umowę z Tobą i obiektyw sprzedaje komu innemu za więcej.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

@jacapa Czy u adwokata bierze się jakieś poświadczenie, które potem przedstawia się jako udokumentowane wydatki dotyczące sprawy? Jeśli tak, to widzę, że nie mam się czym przejmować.
    Po jakim czasie i w jaki sposób otrzymałeś zwrot kosztów? Nie było z tym żadnych problemów i pozwany wszystko grzecznie oddał?

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Wszystko oddał łącznie z kosztami za adwokata w ciągu ok. 10 dni. Do rozprawy sadowej nie doszło, jak pisałem doszło do ugody przed sądowej. Gdyby poszedł pozew do sądu koszty byłyby większe. Mój przeciwnik jak pisałem, po rozmowie z adwokatem doszedł do wniosku , słusznego zresztą , że to mu się nie opłaci. Zresztą jeśli dochodzi do takiej sprawy sąd na pierwszym posiedzeniu zachęca do ugody.
    Adwokat na swoje usługi wystawia FV. Koszty sądowe obejmują wszystkie wydatki np. koszty dojazdów twoich i adwokata itp. wg. przedstawionych sądowi dowodów lub wylicza ryczałtowo w/g stawek.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Dopiero zaczyna Awatar rzewus
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No i bardzo dobrze, że tak się u Ciebie skończyło. Mam cichą nadzieję, że u mnie będzie podobnie, jednak sądząc po (nie)korespondowaniu drugiej strony wszystko wskazuje na to, że będzie inaczej. Szanowna Pani X nie kwapi się do odpisywania na maila, dlatego postawiłem warunek, że jak do wtorku nie ustosunkuje się do ultimatum zgłaszam sprawę do adwokata.
    Wystarczy sam kontakt mailowy, czy lepiej wdać się w dyskusję telefoniczną?

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Przecież cały czas ci piszę , że póki nie zobaczył pisma od adwokata to mnie totalnie olewał. Telefony i e-maile to była jałowa dyskusja kto ma rację. On swoje ja swoje. Strata czau.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Łowca "Jeleni"

http://allegro.pl/okazja-photoshop-5...349656403.html

"Okazja!! Za 949 pln mozesz zostac wlascicielem w pelni profesjonalnego i licencjonowanego oprogramowania graficznego wykorzystywanego przez wiekszosc agencji reklamowych w Polsce i na swiecie! To ponad 4 tysiące złotych mniej niż koszt Photoshop cs4 extended w sklepie!!!

Mam do zaoferowania oryginalny Adobe Photoshop 5.5 z licencją (numerem seryjnym). Adobe Photoshop to najpopularniejszy na świecie program do obróbki cyfrowej zdjęć, a wersja 5.5 tylko nieznacznymi szczegółami różni się od nowszych wersji programu. Ta aukcja stanowi świetne rozwiązanie dla kogoś kto chce zalegalizować swoje oprogramowanie, a nie chce wydawać majątku na najnowszą wersję. Za tak atrakcyjną cenę możecie Państwo stać się posiadaczami w pełni profesjonalnego i legalnego oprogramowania graficznego. Jest używany przez profesjonalistów oraz entuzjastów grafiki do tworzenia szerokiej gamy ilustracji, układów stron, a także projektowania logo, gazetek, ulotek, broszur, opakowań, oznakowań, grafik dla stron WWW i wielu innych.

Nie ryzykuj pracy na nielegalnym oprogramowaniu kiedy za grosze mozesz miec oryginal!! "

Bardziej się to chyba do kategorii "Żart" nadaje..

J.

Domyślnie Conrado

Czyżby Conrado w nowej odsłonie?

http://allegro.pl/canon-40d-ideal-i1352201093.html

Coś już napisał Awatar tothemax
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

Zastanawia mnie mocno fakt pojawienia się jednocześnie dwóch egzemplarzy nowych
    5D z gripami i bez pudełek u dwóch różnych sprzedawców z wa-wy. O ile nie jest to może podejrzane to na pewno zastanawiające skąd oni ten sprzęt wyczarowali.

edit: w trakcie pisanie tego posta zauważyłem, że jeden aparat razem z gripem za 4600 został już sprzedany.

http://allegro.pl/foto-taniej-canon-...356632235.html

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

http://allegro.pl/foto-taniej-canon-...350030097.html

Ktoś coś może wie na temat tego szkła?czy to stary kapeć i lepiej nie wydawać tyle sosu i zainteresować się białasami??

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a co jest podejrzanego w tej aukcji Krzylu?

Strona 317 z 484 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327367417 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów