Strona 31 z 446 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

policja ma to nie powiem gdzie .. naklad sil i srodkow w porownaniu do ewentualnych rezultatow - to sie nie oplaca :-( .. ale gdyby allegro wprowadziło obowiazek podawania nr. seryjnych - prawdopodobnie w 99% takie "lewe" aukcje aparatow nie mialyby racji bytu.. chciec to moc ale najpierw trzeba chciec :-?

ciagle czekam na odp. pewnie po weekendzie cos bedzie..

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

może jakaś masowa mailowa akcja, jeśli pojedyncza prośba nie pomoże ?? Każdemu z nas może się przecież przytrafić najgorszy dzień w życiu...

Poza tym może się zdarzyć, że canon 47634576523 350D przyznal te same numery seryjne
    Ostatnio edytowane przez mattnick ; 02-05-2006 o 22:10
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jak tylko dostane odpowiedz od razu zamieszcze na CB.. jesli bedzie to cos w stylu "nie bo nie mamy mozliwosci, nie bo to duzo roboty, nie bo nam sie nie chce" itp itd - to czemu nie :smile: ?!

wiem, ze wszystkie aukcje to dla nich kasa, prowizje itp ale chyba warto mimo wszystko zadbac o wlasne dobre imie a nie o te kilka % sprzedajacych trefny towar!!
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 02-05-2006 o 22:14

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    wiem, ze wszystkie aukcje to dla nich kasa, prowizje itp ale chyba warto mimo wszystko zadbac o wlasne dobre imie a nie o te kilka % sprzedajacych trefny towar!!
    Już teraz dla wielu ludzi "Allegro" to synonim szarej strefy, paserstwa, przemytu i oszustw, i omijają ten sposób kupowania z daleka bo się po prostu boją stracić pieniądze.
    Im więcej będzie takich ludzi tym szybciej Allegro zrozumie że jednak warto zadbać o wizerunek, bo w końcowym rozrachunku to się może po prostu bardziej opłacić.

A propozycje z numerami seryjnymi już się przewijają od jakiegoś czasu:
    "Dlaczego nikt z Allegro jeszcze nie wpadł na pomysł aby WYMUSIĆ na sprzedających używany sprzęt obowiązku zamieszczania numeru seryjnego towaru?

Mamy plagę kradzionych telefonów, aparatów fotograficznych i całej masy innego sprzętu RTV. Czy nie warto pomyśleć o ochronie kupujących i utrudnienia życia złodziejom i paserom?
    Oczywistym jest, że nie zlikwiduje to w/w patologii ale powinno chociaż trochę ją ograniczyć. W przypadku gdy wystąpi rozbieżność między numerem w aukcji a rzeczywistym numerem sprzętu, kupujący ma od razu świadomość że został oszukany i może podjąć odpowiednie kroki. Istnieją bazy z numerami kradzionych telefonów i przed zakupem można sobie sprawdzić czy to co kupujemy ma legalne pochodzenie.
    Najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie specjalnego, obowiązkowego pola do wpisania takiego numeru, dzięki czemu sprawdzenie legalności towaru mogłoby się odbywać nawet automatycznie. Można ten numer ukryć na czas trwania aukcji i pokazać go TYLKO kupującemu już po wygraniu aukcji. Daje to możliwość sprawdzenia pochodzenia sprzętu jeszcze przed wpłatą pieniędzy. "

... i ZERO reakcji z ich strony
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 02-05-2006 o 23:12

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Już teraz dla wielu ludzi "Allegro" to synonim szarej strefy, paserstwa, przemytu i oszustw, i omijają ten sposób kupowania z daleka bo się po prostu boją stracić pieniądze.
    Im więcej będzie takich ludzi tym szybciej Allegro zrozumie że jednak warto zadbać o wizerunek, bo w końcowym rozrachunku to się może po prostu bardziej opłacić.

A propozycje z numerami seryjnymi już się przewijają od jakiegoś czasu:
    "Dlaczego nikt z Allegro jeszcze nie wpadł na pomysł aby WYMUSIĆ na sprzedających używany sprzęt obowiązku zamieszczania numeru seryjnego towaru?

Mamy plagę kradzionych telefonów, aparatów fotograficznych i całej masy innego sprzętu RTV. Czy nie warto pomyśleć o ochronie kupujących i utrudnienia życia złodziejom i paserom?
    Oczywistym jest, że nie zlikwiduje to w/w patologii ale powinno chociaż trochę ją ograniczyć. W przypadku gdy wystąpi rozbieżność między numerem w aukcji a rzeczywistym numerem sprzętu, kupujący ma od razu świadomość że został oszukany i może podjąć odpowiednie kroki. Istnieją bazy z numerami kradzionych telefonów i przed zakupem można sobie sprawdzić czy to co kupujemy ma legalne pochodzenie.
    Najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie specjalnego, obowiązkowego pola do wpisania takiego numeru, dzięki czemu sprawdzenie legalności towaru mogłoby się odbywać nawet automatycznie. Można ten numer ukryć na czas trwania aukcji i pokazać go TYLKO kupującemu już po wygraniu aukcji. Daje to możliwość sprawdzenia pochodzenia sprzętu jeszcze przed wpłatą pieniędzy. "

... i ZERO reakcji z ich strony

Niestety nie wymuszą tego z prostego powodu - mają z tego prowizję
    Tak samo jak zarabiający operatorzy GSM na skradzionych komórkach - przecież w jakiejś sieci wykupiona zostanie karta PP lub abonament. A policjanci nasi olewają np. giełdy z częściami samochodowymi... więc allegro się nie będą zajmować

Ja kupuję za All już kilka lat, i jeszcze się nie naciąłem i pewnie się nie natnę. Dlatego, że wybieram ludzi z dużą ilością komentarzy (profesjonalistów), minimalną ilością negatywów (nie zawsze na 1000 transakcji uda się nieotrzymać negatywnego koment.) Nie łudzę się i nie uczestniczę w aukcjach zakupu czegoś o wartości rynkowej 5000 za 50 PLN - to jest jasne, że to kradziony sprzęt lub naciągactwo... i już.

Wystarczy trochę zdrowego rozsądku.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Policja ma czy nie ma to gdzies jest od tego zeby sie tematem zajac. Jak moga gonic pacjenta za zarty o kaczuszkach to i za to tym bardziej, kwiestja naglosnienia sprawy. A jak by zrobili nalot na paru gosci i roznioslo by sie ze przez allegro to by im rura zmiekla. I przeniosą sie na swistaka czy inne polano

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Nie macie racji z tą policją. Mam kolegę w Policji ... Allegro jest czesane z paserów dość dokładnie to łatwe miejsce do łapania frajerów na kradzione i z kradzionym ..... łatwo o wynik i na 100% wiem że jest monitorowane ... oczywiście na tyle ile można i pozwalają na to środki ....

Jeśli bardzo chcecie to załatwie maila do odpowiedniej osoby ...

tylko jest mały problem ... nie zawsze to co się wydaje takim jest .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Nie macie racji z tą policją. Mam kolegę w Policji ... Allegro jest czesane z paserów dość dokładnie to łatwe miejsce do łapania frajerów na kradzione i z kradzionym ..... łatwo o wynik i na 100% wiem że jest monitorowane ... oczywiście na tyle ile można i pozwalają na to środki ....

Jeśli bardzo chcecie to załatwie maila do odpowiedniej osoby ...

to przyznam, ze mile mnie zaskoczyles choc ostatnie zdanie "oczywiście na tyle ile można i pozwalają na to środki" budzi trwoge ;-) !! miałem okazje spotkac sie z Policja "od srodka" gdy ukradli mi auto i wlasnie te "srodki" to najwiekszy problem naszej Policji :-( ..

z tymi nr. seryjnymi i ich baza danych o skradzionym sprzecie, przeszukiwanie allegro stałoby sie pewnie banalne i przynioslo o niebo lepsze wyniki.. gdyby tylko allegro laskawie zechcialo pomoc

Cytat Zamieszczone przez popmart
    tego problemu tez by wtedy nie bylo

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cóż, teraz i mnie czeka monitorowanie allegro.
    Dziś w nocy w pociągu relacji Kraków - Poznań okradziono moją siostrę.
    Zniknął między innymi mój stary Olympus C-4000, którego jej sprzedałem jak kupiłem trabanta.
    Gdyby ktoś wypatrzył aukcję z tym modelem, bez instrukcji, pudełka, kabli, za to z kartą 128 (Kingston) i pokrowcem (Vanguard), proszę o cynk.
    Co ciekawe, jako że jechała sama, twierdziła że nie pozwoliła sobie na zaśniecie - wiadra kawy, redbulle i inny shit. Do tego aparat był na dnie torby z jedzeniem, którą złodziej musiał przeszukać (przekopanie się przez szeleszczące opakowania raczej nie jest czymś co da się zrobić bezszelestnie). Wychodzi na to, że opowieści o usypianiu potencjalnych ofiar w pociągach nie są żadną tanią sensacją z "Faktu" rodem.
    Właśnie idziemy na policję zgłosić kradzież.
    Mam nadzieję, że złodziej będzie na tyle głupi żeby wystawić cały zestaw.
    Jeżeli znacie inne kanały dystrybucji kradzionego sprzętu, dajcie znać.

Nie jest to może specjalnie wartościowy sprzęt, ale nie jest to powód żeby odpuścić jakimś skur**synom.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    Dziś w nocy w pociągu relacji Kraków - Poznań okradziono moją siostrę. <cut!>
    Co ciekawe, jako że jechała sama, twierdziła że nie pozwoliła sobie na zaśniecie - wiadra kawy, redbulle i inny shit.
    <cut!> Wychodzi na to, że opowieści o usypianiu potencjalnych ofiar w pociągach nie są żadną tanią sensacją z "Faktu" rodem.
    Możesz opisać na podstawie jej opowieści jak się to wydarzyło dokładniej?
    W końcu sama zasnęła?
    Zakładam, że złodzieje działają na tej zasadzie, że jak już ktoś przyśnie to podkładają mu jakiś eter czy coś i mają problem pobudki z głowy*

Sam dużo podróżuję PKP i zawsze mam ze sobą sprzęcior. Notebook, sprzęt foto itd. Kurde, muszę zdecydowanie o jakieś legalnej 'klamce'** pomyśleć, bo aż wstyd było by się w domu przyznać, że dało się obrobić.
    Wiadomo, samemu przeciwko 2-3 i w dodatku jeszcze z torbami to nie ma najmniejszych szans.

*opisuję ma podstawie zeznań znajomej pary, którą ograbili co prawda nie ze sprzętu foto, ale z kasy, komórek itp. A oni sami nie mają pojęcia jak się to wydarzyło

** no bo co innego?? paralizator?

Strona 31 z 446 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów