Strona 305 z 446 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355405 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 041 do 3 050 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    O, i weksel tutaj widzę się pojawił.
    Ciekawe co jeszcze...
    Nic bo to jest właściwie to samo. Słowo jest słowo. podpis jest podpis. Zobowiązanie jet zobowiązaniem. Koniec kropka, to nie jest zabawa , to nie są jaja. Dorosły człowiek powinien sobie zdawać z tego sprawę.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Początki nałogu

Domyślnie

Oprogramowanie, ktore szuka oferty samochodow w super atrakcyjnych cenach. Na biezaco sledzi allegro, pojawia sie dana oferta w danej cenie, jaka wybral kupujacy - kupuje od razu. Chodzi zwlaszcza o szukanie ofert za 10% ceny, gdy ktos sie pomyli.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dorosły człowiek powinien sobie zdawać sprawę z tego, że inny dorosły człowiek może popełnić błąd.
    Ja bym nie miał sumienia wykorzystać czyjąś pomyłkę.

Ale rozumiem, że jeśli w sklepie ekspedientka wyda resztę nie z 50zł a ze 100zł, to odejdziesz z uśmiechem gratulując sobie szczęścia.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ale rozumiem, że jeśli w sklepie ekspedientka wyda resztę nie z 50zł a ze 100zł, to odejdziesz z uśmiechem gratulując sobie szczęścia.
    A jak zamiast wydac ze 100 to wyda z 50 ? Upomnisz sie ?

Miasto
    Radom

Domyślnie

Ja rozumiem dyskusję na temat. Ty niestety nie , mylisz tematy.
    Nie czytasz i nie wiesz o czym dyskutujesz , ale dyskutujesz.Cofnij się ze trzy strony i zrozumiesz że piszesz o d..pie.
    Nie chodzi o pomyłkę tylko o zlewanie drugiej strony.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja piszę o pomyłce przy sprzedaży obiektywów 50/1.4

Widzę, że kulturą się wspaniale popisujesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    A jak zamiast wydac ze 100 to wyda z 50 ? Upomnisz sie ?
    Upomnę się jak wyda za dużo i jak wyda za mało. To jest uczciwe.
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 30-12-2010 o 19:55 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Radom

Domyślnie

Ja piszę o pomyłce przy sprzedaży obiektywów 50/1.4
    To jest oczywista oczywistość , nie ma o czym pisać.

Widzę, że kulturą się wspaniale popisujesz.
    Staram się, ale i ty się postaraj aby nie prowokować. Rozumiem, że nie świadomie i nie mam urazu , ale czuj bluesa.
    Jacek Paduszyński

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dlaczego sie upomnisz ? Przeciez nie chciala Cie oszukac, przypadkiem to zrobila. Rozumiesz ? Przypadkiem. Sa przypadki pozytywne dla jednej strony, i sa przypadki pozytywne dla drugiej strony. Lub jak wolisz, sa przypadki negatywne dla jednej strony, i sa negatywne dla drugiej. Ja nie sprawdzam czesto reszty, bo chodze do sklepow gdzie mnie znaja i mam do nich zaufanie. Wiec na drugi dzien jakbym zauwazyl ze mam mniej, to bym nie krzyczal ze oszukala, tylko ze sam popelnilem blad nie sprawdzajac. Jakby wydala wiecej, to tez nie mialbym pewnosci ze to akurat ta, a nie w innym sklepie. Moja wina, nie sprawdzilem, jej wina ze nie zauwazyla. Ktos skorzystal, ktos stracil. Przypadek. Ale po takim przypadku sprawdzal bym juz zawsze, bo byla by to nauczka. Bez nauczki czlowiek sie nie nauczy i tyle.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Mam odmienne zdanie.
    Jeśli reszta by się nie zgadzała o kilka groszy - pewnie bym nie zauważył.
    Ale jeśli byłaby rażąco zbyt mała lub rażąco zawyżona - co byłoby widać na pierwszy rzut oka jak w tej sprawie - z całą pewnością bym interweniował. Bo każdy popełnia błędy. Ja też w swojej pracy. Moje na szczęście można zazwyczaj cofnąć w terminie 7 dni (choć nie zawsze).
    I ze świadomością, że sprzedawca będzie musiał dopłacać ze swojej kieszeni jakoś by mi humoru nie poprawiła.

Ty możesz traktować to inaczej. Twój wybór, Twoje sumienie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie - spokojnie . Nie ma co zaostrzać niepotrzebnie dyskusji. Kwestie o których mowa to bardziej sprawa sumienia każdego z nas. Nie ma sensu się licytować na uczciwość.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 305 z 446 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355405 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów