Strona 293 z 484 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 921 do 2 930 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Domyślnie

Ufff.. przebrnąłem przez (prawie) cały wątek...

Choć to karkołomna teoria to jednak możliwa i rzucę ją tu do rozpatrzenia... bo przecież jakoś trzeba wyjaśnić działalność OTC... Co prawda teoria opiera się na wiedzy z kategorii "ktoś mi mówił, że mu ktoś mówił", ale...

Duże firmy kurierskie i spedycyjne są po zęby ubezpieczone. Ilości przewożonych towarów są niewyobrażalne dla przeciętnego Iksińskiego. W takich transportach wiele rzeczy ulega uszkodzeniu, zagubieniu, zniszczeniu (najczęściej zaginięciu). Ubezpieczenie pokrywa wszystkie straty i dla TIRa z elektroniką o wartości kilku milionów zł wpisanie w straty kilku kpln jest promilem wartości wkalkulowanym w działalność. Zwłaszcza w przypadku telewizorów LCD/plazma (bardzo wrażliwych w transporcie) o uszkodzenie nie trudno. Zahaczenie wózkiem widłowym w bok palety i już protokół zniszczenia/uszkodzenia. Towar oczywiście nie musi być uszkodzony - kwestia jak ma się zorganizowaną "siatkę" współpracowników w sortowniach/centrach przeładunkowych i kto jak bardzo się podłoży pisząc protokół... Może tak działa OTC?
    To by tłumaczyło większą ilość tv niż aparatów.
    A papiery? I tak są w pudełku. Podbić gwarancję? Przecież OTC jest firmą, coś tam kupuje, nawet oficjalnie od Canona więc są honorowani w serwisie itd.. A przecież numery seryjne produktów Canon dla Polski nie są nigdzie przetwarzane...

Swojego czasu na rynku (takim zwykłym bazarze) widziałem faceta który handlował radiami i kuchenkami mikrofalowymi po bardzo niskich cenach z papierami i gwarancją. Zapytany o te niskie ceny odparł: to są spady kurierskie. Wie pan.. coś spadnie, coś zginie... kto by się przejmował jedną paczką z TIRa?

pozdrawiam
    Kraszan

Coś już napisał

Domyślnie

Ta teoria ma ręce i nogi ale... właśnie jedno małe "ale" . Handlować można tym co już masz i co już "spadło" z TIR-a . Ale wystawiać tyle sprzętu i czekać aż taki "spad" się pojawi ? Otc_poznan normalnie prorokiem musiał by być

compactflash
    Guest

Domyślnie

To czemu nie uda się "spaść" musi być zakupione legalnym kanałem - stąd okazjonalne zakupy OTC u oficjalnego dystrybutora... Ale na pewno jakieś tam ilości można obiecać i na jakieś liczyć...
    U mnie w hurtowni piwa na przeciwko, która sprzedaje tylko hurtowo i firmom, zawsze w czwartek mają "rozkompletowaną" (uszkodzoną) paletę piwa, tak by wszyscy pracownicy i sąsiedzi mogli kupić po okazjonalnych cenach spady na weekend. No gdy się nie uda (a rzadko tak jest) to piwo kupuję w sklepie pod domem, yle, że prawie 100 drożej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Ta teoria ma ręce i nogi ale... właśnie jedno małe "ale" . Handlować można tym co już masz i co już "spadło" z TIR-a . Ale wystawiać tyle sprzętu i czekać aż taki "spad" się pojawi ? Otc_poznan normalnie prorokiem musiał by być
    albo miec takich "prorokow-szyitow" co karkow nie maja...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Nie wiem czy bylo, ale znalazlem takiego sprzedajacego http://allegro.pl/canon-speedlite-58...203416103.html

Ceny reszty wystawionego sprzetu sa rownie atrakcyjne, czas oczekiwania na sprzet czasem nawet poltorej miesiaca, ale nawet z negatywow wynika, ze dochodzi.

Skad takie ceny, nawet przy tym okresie oczekiwania, skoro gosc twierdzi, ze to Polska dystrybucja z Polska gwarancja. Widzialem tam 5DmkII za 6300, gdzie jego realna cena to niespelna 8 k.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Nie wiem czy bylo, ale znalazlem takiego sprzedajacego http://allegro.pl/canon-speedlite-58...203416103.html
    Od ponad 3 miesięcy pisze sie tu głównie o tym
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Od ponad 3 miesięcy pisze sie tu głównie o tym
    Jako, że mialem dluzsza przerwe w czytaniu cb, to prosze Cie o jakis wniosek na priva, bo 200 postow nie mam czasu czytac.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Jako, że mialem dluzsza przerwe w czytaniu cb, to prosze Cie o jakis wniosek na priva, bo 200 postow nie mam czasu czytac.
    to niech ci się zachce
    nikt nie będzie powtarzał specjalnie dla ciebie - ceń czas innych jest Cenniejszy od Twojego

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    to niech ci się zachce
    nikt nie będzie powtarzał specjalnie dla ciebie - ceń czas innych jest Cenniejszy od Twojego
    Boze Swiety, chodzi, o krtotkie stwierdzenie typu to naciagacz, badz wszyskto jest ok, za ktore bede wdzieczny.

A swoja droga to po co sie wtracasz miedzy wodke, a zakaske, skoro Cie to nei dotyczy.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

bo nie trawię leni którym się nie chce spojrzeć 2 strony wstecz

Strona 293 z 484 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów