Nawet nie będę próbował tego przeczytać.
Canona Fan - prośba:
zacznij pisać po polsku.
Nawet nie będę próbował tego przeczytać.
Canona Fan - prośba:
zacznij pisać po polsku.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Nie wydaje Ci sie że popadasz w skrajność
Tak myślac ja Ty to juz po co kupować kradziony?
Może lepiej samemu ukraść?
Bez sensu.
Czy jak będziesz ode mnie kupował aparat to bedzie Cię interesowało czy np moja żona dokładnie płaci podatki...
A może ja posiadam rente i" pracuje na czarno"...
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
No to faktycznie ...
Bo mnie nie stać w tym momencie na nówki
wiec szukam albo cos taniej ,albo uzywki
I poza tym by sprzęt był dobry,kupiony od właściciela i
zadowolenia obojga stron,nic wiecej mnie nie interesuje.
Jak sprzedający postawił wóz na miejscu dla inwalidów to mam od niego nie kupować?
O tego jak i np sprawdzania uczciwości podatników są specjalne służby.
Oczywiście nie kupiłbym sprzętu od nieuczciwego człowieka
Czy możesz otwarcie i głośno powiedzieć że ten gość to oszust?
Poza tym cały czas powtarzam ,że każdy ma swój rozum i wie co robi
i ten co kupił u niego ,i ten co sie bał i kupił w sklepie
2x dSLR (Canon)
artd4 - coś się tak nakręcił? Ten wątek służy temu, żeby wskazać na pewne niebezpieczeństwa dla kupujących i tyle.
A skoro już piszesz, że nie stać Cię na nówki i dlatego kupujesz używki to ok., trafia do mnie. Ale jak piszesz, że nieważne czy ktoś płaci podatki i takiego "kupca" również uważasz za dobrego to niestety poparcia u mnie nie znajdziesz.
Net jest zawalony komentarzami typu: nie mam na płyty CD, okradają nas cenami - dlatego piratuję/okradam (w odniesieniu do podatków np.).
Dla mnie EOT.
Jeśli chcesz kupuj, ja wyrażam swoją opinię w tym temacie bo nie lubię jak ktoś później płacze.
Jakiś taki miękki się robię na starość![]()
No moze troche przesadziłem
Przyznaje, że i mnie oczywiscie ineresuje czy kupuje od uczciwych sprzedawców czy nie.
Zresztą nigdy nie zdarzyło inaczej.
Sam nieraz myśle nad tym sprzedawcą i obserwuje jego działalność
Są to dziwne tranzakcje ...ale nic nie wskazuje, że sa nie uczciwe
Myśle że takich osób obserwujących te aukcje są dziesiatki
Zapewne i konkurencja śledzi te aukcje.
Pożyjemy -zobaczymy
2x dSLR (Canon)
Nie sądze żeby to był czarny PR... My się po prostu zastanawiamy jak to wszystko działa. Gdyby w panelu użytkownika lub stronie "o mnie" na Allegro był adres siedziby, tel stacjonarny , NIP, regon itp. dane ułatwiające (umożliwiające jakąkolwiek) identyfikację sprzedawcy - zgoda ! Ale mamy tylko tel. komórkowy i e-mail... Poza tym co to za sprzedaż i biznes gdzie karty rozdaje i w szachu trzyma tylko Otc_poznań ? On dyktuje wszystkie warunki ! Nie ważne że kupujący powierza mu na "słowo honoru" kilka tys. zł... Nie wspomnę o tym że tak duża firma, sprzedająca setki/tysiące * telewizorów aparatów itp. powinna mieć jakąkolwiek stronę www ! W dobie iternetu gdzie nawet budka z hot-dogami ma swoją stronę , brak takowej u potentata rynkowego , na którego kreuje się Otc_poznan , wzbudza dodatkowe wątpliwości. No i te terminy realizacji... Woła to o pomste do nieba normalnie ! Gdyby gość wysyłał to max 2 tygodnie - miałby setki pozytywów na tydzień ! Ale z takim podejściem... słabo to widzę. Tymbardziej w obliczu nadchodzących świąt Bożego Narodzenia. Ilu ludzi kupiło by sprzęt po takich cenach ? Myślę że baaaardzo dużo ! Żniwa po prostu by gość miał. A tak trzeba zamówić towar w październiku żeby do gwiazdki dostać!
Jeżeli chodzi o otc_poznań, to kupiłem tam 5DII i dostałem po 3 tygodniach. Teraz zamówiłem 580EXII i zobaczymy jak będzie z czasem.
Ja mam pytanie o oryginalne akumulatory LP-E6. Na allegro są już od 199zł. Po czym poznać czy to oryginał czy podróbka? Zauważyłem, że są dwa rodzaje hologramu na opakowaniu. Nie chciałbym kupić bubla. Z góry dzięki za odp.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dzięki wielkie za linka. Wyszukiwarka coś nie chciała mi podpowiedzieć.