Strona 291 z 484 PierwszyPierwszy ... 191241281289290291292293301341391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 901 do 2 910 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy moze mi ktoś pokazać negatyw OTC_poznań za nie otrzymanie towaru?
    Nie jest ważne dla Panów co jest uczciwie napisane na aukcji?
    Chcesz taniej-musisz poczekać
    Myśle o kupnie aparatu od OTC_poznań,choć szukam raczej używki
    Dla mnie (jako dla kupującego nie jest ważne czy sprzedajacy płaci podatki ,czy nie.Czy wystawia fakture w dzień zakupu czy po dwóch tygodniach
    Ważne jest to. że pisze o tym czekaniu na sprzet i fakture lojalnie.

"Przecież nie jestem taki głupi by płacić 2 tysie drożej.To musi być oszustwo"-myślą Ci co są lekko wściekli, że za cene zapłaconą w sklepie mogliby u OTC_poznań kupić do aparatu jeszcze lampe,lub szkło.

Wszyscy znamy tego sprzedawce.Jego wady i zalety.
    Myśle ze jednak jest uczciwy.
    Przy takich warunkach negatyw za niedostarczony towar to koniec biznesu.
    Zgadzam sie, że jest to aukcja dla ludzi z żelaznymi nerwami
    Ryzykowna?Jak każda ,dopóki sprzęt nie bedzie na stole
    Ja jednak nie nazwałbym tego sprzedawce oszustem...
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

[QUOTE=artd4;857314]Czy moze mi ktoś pokazać negatyw OTC_poznań za nie otrzymanie towaru?

Tak, pierwszy na liście.

"Wielki negatyw,unikać jak ognia wszelkich kontaktów z tym panem,na dzień dzisiejszy czuję się oszukany!Zakupu dokonałem 3.07,dziś mija 48dni.Praktycznie zero kontaktu,cały czas zwodzenie i obietnice.Kieruje sprawę do Allegro i na policję !"

Raczej nie wygląda by otrzymał, co zamówił.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    Dla mnie (jako dla kupującego nie jest ważne czy sprzedajacy płaci podatki ,czy nie.Czy wystawia fakture w dzień zakupu czy po dwóch tygodniach
    Ale czytasz w ogóle co ludzie piszą ? Gość pisze że dostarczy w dwa tygodnie a dostarcza po czterech - w między czasie masz utopione kilka tysięcy pln , siedzisz i się denerwujesz...
    Poza tym nie obchodzi Cie czy płaci podatki - od złodziei też kupujesz i nie obchodzi Cie pochodzenie ? Przez takie zachowania w tym kraju będzie zawsze syf...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał

Domyślnie

"Przecież nie jestem taki głupi by płacić 2 tysie drożej.To musi być oszustwo"-myślą Ci co są lekko wściekli, że za cene zapłaconą w sklepie mogliby u OTC_poznań kupić do aparatu jeszcze lampe,lub szkło.

Wszyscy znamy tego sprzedawce.Jego wady i zalety.
    Myśle ze jednak jest uczciwy.
    Przy takich warunkach negatyw za niedostarczony towar to koniec biznesu.
    Zgadzam sie, że jest to aukcja dla ludzi z żelaznymi nerwami
    Ryzykowna?Jak każda ,dopóki sprzęt nie bedzie na stole
    Ja jednak nie nazwałbym tego sprzedawce oszustem...
    Witaj! A czy możesz pokazać mi komentarz pozytywny dla otc_poznan wystawiony za zakup Canon'a 5D MkII? Według mnie mechanizm jest prosty: człowiek zbiera zamówienia na konkretne przedmioty, ludzie wpłacają mu pieniądze, którymi jak widać może swobodnie operować przez dwa miesiące (tyle to trwa w praktyce): giełda, lokaty itp. itd. - nie obchodzi mnie to bo to nie mój biznes. Przychodzi ostateczny czas rozliczenia się z klientem i... teraz wszystko zależy co zamówiłeś, jeżeli zamówiłeś coś co jest osiągalne na rynku w cenie zbliżonej do obiecanej typu: telewizor, Canon EOS 7D, SONY A850 - facet wywiązuje się z tego, jeżeli coś jest nieosiągalne lub osiągalne w cenie dla niego nie korzystnej klient dostaje zwrot gotówki, która była obracana przez dwa miesiące. Jakie są źródła zaopatrzenia - nie wiem, ale z tym też może być różnie... jakiś czas temu kiedy wystawiałem powystawowego 5D MkII + BG-E6 dostałem e-mail'a o mniej więcej takiej treści: "za body daję od ręki 5000zł, sprawa pilna, potrzebuję dla klienta, odbiór osobisty mam do Pana niedaleko, proszę o szybką odpowiedź", oczywiście nic z tego nie wyszło bo nie zgodziłem się na cenę, komplet poszedł za bodajże 7200zł, nie mam żadnej pewności, że to był otc_poznan, ale tak czasami wygląda poszukiwanie sprzętu dla klienta i nie był to przypadek odosobniony... Co do komentarzy... po dwóch miesiącach czekania znika możliwość wystawienia komentarza i jeżeli ktoś nie wie jak to zrobić to nie wystawi, inni nie wystawią bo są szczęśliwi, że dostali zwrot gotówki i nic więcej już ich nie obchodzi, chcą o sprawie jak najszybciej zapomnieć, nie chcą też mieć na swoim koncie negatywa odwetowego... Sorry, ale powtórzę to co już raz napisałem w tym wątku: sprzedający, który kategorycznie nie zgadza się na odbiór osobisty tudzież w zamian na wysłanie towaru paczką za pobraniem z opcją sprawdzenia zawartości przy odbiorze dla mnie nie istnieje!!! I na Twoim miejscu nie dodawałbym sobie tudzież innym animuszu stwierdzeniami typu: "Zgadzam sie, że jest to aukcja dla ludzi z żelaznymi nerwami" Chcesz bawić się w takie gierki - Twoja sprawa, ale nie namawiaj innych, w takich sytuacjach lepiej zniechęcać niż zachęcać - przynajmniej nie będziesz miał nikogo na sumieniu. Moim zdaniem cała zabawa potrwa do czasu utraty płynności finansowej przez otc_poznan, a kiedy to nastąpi? - oby (dla dobra kupujących) w ogóle, ale wystarczy ciut większe wahnięcie kursów walut i może być tak: http://allegro.pl/show_user.php?sear...szmasz&p=1&p=0 - słynny z telewizji temat z Trójmiasta (też aparaty fotograficzne). Moim zdaniem 12 komentarzy negatywnych i 23 neutrane na 330 wszystkich to nie jest bilans dobrze rokujący na przyszłość, wliczając w to, że 11 komentarzy otc_poznan dostał za aukcje, na których coś kupił wychodzi na to, że na 330 komentarzy czystych pozytywów za sprzedaż jest 284, teraz trzeba by sięgnąć w historię i zobaczyć ile z tych 284 komentarzy jest za poważny sprzęt, a ile za bibeloty typu np. karty pamięci itp. - od razu na myśl przychodzi mi inny "sławny" sprzedający z Kuźni Raciborskiej, który pozytywne komentarze nabija za masową sprzedaż galanterii fotograficznej, a prawie każda poważniejsza transakcja (typu aparat) kończy się negatywem lub komentarzem neutralnym, który de facto powinien być negatywem bo skoro ktoś pisze np. "Otrzymałam przedmiot który nie był obiektem mojej licytacji. Wylicytowałam aparat z przebiegiem 16 000 tysięcy zdjęci a przynajmiej tak było po wcześniejszym zapytaniu sprzedajaego... a o trzymałam aparat z przebiegiem ponad 50 000 tysięcy". to... no właśnie... To tyle w temacie otc_poznan, każdy ma swój rozum i używając go wydaje swoje pieniądze jak chce... Pozdrawiam, photolo.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobrze
    Może macie racje
    Broń Boże niech nikt mojego poprzedniegp wpisu nie traktuje jako zachęty do kupna
    Od pilnowania czy firma płaci podatki czy nie są specjalne organy
    Przekracza terminy to fakt,ale jednak wysyła nowy towar
    Każdy ma własny rozum...
    Jakoś nie moge przyznać że to oszust.
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Dla mnie (jako dla kupującego nie jest ważne czy sprzedajacy płaci podatki ,czy nie...
    A dla mnie jest ważne żeby kupować od uczciwych ludzi. Inaczej najlepiej iść do pasera i kupić kradziony. Wyjdzie na pewno najtaniej.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photolo Zobacz posta
    Co do komentarzy... po dwóch miesiącach czekania znika możliwość wystawienia komentarza...
    A to ciekawe. Mnie udało się wystawić kilka komentarzy pomimo że od zakończenia poszczególnych aukcji minęło już ponad 5 miesięcy.
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photolo Zobacz posta
    (...) Co do komentarzy... po dwóch miesiącach czekania znika możliwość wystawienia komentarza i jeżeli ktoś nie wie jak to zrobić to nie wystawi, inni nie wystawią bo są szczęśliwi, że dostali zwrot gotówki i nic więcej już ich nie obchodzi, chcą o sprawie jak najszybciej zapomnieć, nie chcą też mieć na swoim koncie negatywa odwetowego...(...)
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A to ciekawe. Mnie udało się wystawić kilka komentarzy pomimo że od zakończenia poszczególnych aukcji minęło już ponad 5 miesięcy.
    ...axk, wystawiłeś bo należysz to tych którzy potrafią.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Zablokowany

Domyślnie otc- rulezzzzz

a mnie sie wydaje ze i tak niemacie racji i tak bo skoro sa płatności allegro i zasady znane kupujesz taniej czekasz ? a kto pisze ze nerwy maja komus wysiasc skoro jasno pisze u goscia ze max 45 dni roboczych opoznienia na czym musi zarabiac tak nikt juz nierobi prezentów jak japan foto a on był tylko 3 miesiace wiec piramidka szybko w łeb wziela a pozatym sie pytam po co sa płatności allegro i skoro ktos kupuje tak tv za 5 k i placi poprzez allegro to po co wali negat skoro i tak kase odzyska apozatym jest opisane ze kasa wracana lub wysylka innego modelu i wiekszośc z tych negatów jest anulowana jakby niepatrzec wiec kasa lub sprzet dociera a w przypadku oszstwa idzie seria za seria i gosc znika lacznie z nim kontakt emaile i nieodbeiranie telefonów wiec na co pismaki wam tu ta wielka opowiesc o otc z tego co wiem bo lukam to all sprzedał w ciagu 2 dni 3 szt apratów i zgadnijcie jakich canon :-) he loża szyderców stoi dla was otworem pzdr...
    aa i dla tych co ustawiaja mnie jako otc niesadze zebym był wlascicielem konta i pisal tu takie banialuki bardziej probował bym wyszyscic to all a pozatym czy wy sadzicie naprawde ze otc_poznan niewiem o tym forum i nieczyta tego co piszecie ,a czy przyszlo wam do głowy ze jesli to jest legalne i naprawde zarabia to ze jak gośc złapie wiatr w zagle to moze maw zarzucić uprawianie czarnego PR a w necie slad zostawia każdy .....

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ciężko zrozumieć ten bełkot.

Strona 291 z 484 PierwszyPierwszy ... 191241281289290291292293301341391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów