a czemu ma nie być ?
a czemu ma nie być ?
no comment...
Chyba najlepiej taką informację uzyskać u źródła, czyli u sprzedawcy.
Może być tak, że aparat jakiś (dłuższy) czas leżał w sklepie i dopiero 6 miesięcy temu został sprzedany, mało prawdopodobne ale możliwe. Wówczas jeszcze masz 6 miesięcy gwarancji w Canon PL.
A może być tak, że to sprzedawca daje Ci gwarancję, z opisu aukcji niewiele wynika. Zadzwoń i dopytaj o szczegóły.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
swego czasu firma z wroclawia sprzedawała na allegro 5D używany jako nowy - w sensie, że używka ale sprzedający wystawiają na niego fakture i gwarancję w dniu zakupu przezemnie. czyli jeśli ktoś takową nówke kupił z przebiegiem 20000 klatek i dostał gwarancję to oddając w komis po pół roku komis nie pytając o nic ogłasza że sprzęt ma jeszcze drugie pół roku gwarancji. nie ważne ile ma sprzęt lecz ile klatek i w jakim stanie matryca.
canon
Fotoaparaciki mają bardzo dobrą renomę - ja przynajmniej nie słyszałem o nich nic złego więc stawiałbym, że to możliwe. Ale może koledzy, którzy mają z nimi wiiększe doświadczenia coś podrzucą więcej...
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Oczywiście że przyjmie, podstawa to dowód zakupu. Chyba, że ilość "klapnięć" migawki będzie wyższa niż przewiduje producent - w takim przypadku nie wiem jak do tego podejdzie serwis.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...