...a na dodatek antysemita? :rolleyes:Zamieszczone przez Tomasz Golinski
...a na dodatek antysemita? :rolleyes:Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Po prostu, nie płacimy większości podatków i zarabiamy pieniądze dla siebie. Nie wydajemy pozwoleń na pracę, itp.itd.Zamieszczone przez gwozdzt
Hmmm... to ja o czymś nie wiem :-( W USA nie płaci się podatków?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
(pytam całkiem poważnie, bez podtekstów, po prostu chcę się czegoś dowiedzieć)
Natomiast podobne zdanie mam nt. składek ZUS, itp. że lepiej jakbysmy mogli mieć te pieniądze dla siebie, to rozsądni na pewno zgromadziliby większe środki na ewentualność choroby i przyszłej emerytury, a tak ZUS przepie...la większość naszych pieniędzy :-/
A nierozsądni?... no coż, ich problem.
Cudzoziemcom, tak?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Ale przecież do USA to trudno nawet o wizę, więc wolę nie myśleć o pozwoleniu na pracę. Więc o co chodzi?
???Zamieszczone przez Tomasz Golinski
No i dlatego jest to w tej chwili najsilniejsze państwo. Pracowałem z Amerykanami. Oni nigdy nie mieli problemu z exportem towaru, rachunek (o ile potrzebny) mógł być wypisany nawet na "ścierce" - i to mi się podoba, jeśli ktoś chce od nas coś kupić - państwo i jego przepisy nie powinny tego utrudniać a tylko umiejętnie zarabiać (vide -> kura, złoto, jajka, rosół)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
czyżby plagiat ???Zamieszczone przez Cichy
![]()
Witam wszystkich! Właśnie rzuciła mi się w oczy pewna aukcja na Allegro (nr 84934214). Ktoś czegoś ostatnio nie zgubił? Pozdr.!
Ano troche smierdzi... dobrze, ze nikt nie licytuje...
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa