Kiedys w sejmie miedzywojennym Marszalek powiedzial glupim poslom, " Wam kury szczać prowadzić a nie polityke robić".
To co przeczytalem w tym watku jest straszne i podłe.
Czesc.Ch.
Kiedys w sejmie miedzywojennym Marszalek powiedzial glupim poslom, " Wam kury szczać prowadzić a nie polityke robić".
To co przeczytalem w tym watku jest straszne i podłe.
Czesc.Ch.
Podobno, słowa ,,kombinować'', nie da się przełożyć na żaden obcy język.Zamieszczone przez Zaku
wie in Poland etwas machenZamieszczone przez minek
![]()
No cóż, na temat poglądów na szarą strefę, jak widać, dyskutować nie warto.
IMHO trzeba by tutaj jednak rozróżnić strefę czarną i szarą.Zamieszczone przez kocis
Czarna to ewidentne wykroczenia przeciwko KK (rabunek, rozbój, wymuszenia, paserstwo itp.), natomiast szara to właśnie owo dyskusyjne kombinowanie (omijanie ceł, podatków, niesłuszne pobieranie zasiłków, praca na czarno itd.).
Mam nadzieję (oby nie płonną), że gdyby oprócz eropejskich cen zaczęlibyśmy również otrzymywać europejskie zarobki, to ta szara strefa w znaczącej większości by zniknęła; natomiast czarna niestety nie, bo takie pospolite złodziejstwo istnieje na całym Świecie niezależnie od zamożności społeczeństwa.
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 02-02-2006 o 11:42
A żeby trochę rozweselić towarzystwo :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83362713
co Wy na to? mnie wygląda na podróbę, ale przed zalicytowaniem chciałbym poddać to pod dyskusję :-D![]()
![]()
![]()
one bedzie moja...<lol2>
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
"niesłuszne pobieranie zasiłków" dla mnie to całkowicie element czarnej strefy.Zamieszczone przez gwozdzt
A ja mam nadzieję dokładnie przeciwną, że szara strefa obejmie całą gospodarkę, i wtedy będziemy zarabiać jak w USAMam nadzieję (oby nie płonną), że gdyby oprócz eropejskich cen zaczęlibyśmy również otrzymywać europejskie zarobki, to ta szara strefa w znaczącej większości by zniknęła;![]()
Takie rzeczy zawsze będą dyskusyjne.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Przyjąłem, że strefa "czarna" to wykroczenia ścigane przez Policję, natomiast "szara" to naruszenia i omijanie przepisów, które powinny spowodować reakcję instytucji innych niż Policja.
Wiesz, dziś nie jest "mój dzień" ;-(Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Mógłbyś więc to rozwinąć?