Racja.. Podobnie zresztą z JapanFoto było, sprawa jeszcze w toku...
Racja.. Podobnie zresztą z JapanFoto było, sprawa jeszcze w toku...
Panowie, to musi być ściema, brak odbioru osobistego to pierwsza oznaka, że to oszust. Dodatkowo na stronie o mnie:
"DZIĘKI ZAKUPOWI DUZYCH HURTOWYCH ILOŚCI, MOZLIWE JEST UZYSKANIE TAK NISKICH CEN DLATEGO HONORUJEMY TYLKO WPŁATY NA KONTO, MAMY WTEDY PEWNOŚĆ ,ŻE ZAKUPIONY TOWAR ZOSTANIE W 100% SPRZEDANY.
TOWAR WYSTAWIONY NA SPRZEDAZ POSIADAMY W 100% NA STANIE MAGAZYNOWYM WIEC PROSIMY W E-MAILACH O NIEZADAWANIE PYTAŃ KIEDY BEDZIE DANY SPRZĘT DOSTĘPNY, OKRES OCZEKIWANIA WIĄŻE SIE TYLKO I WYŁACZNIE Z HARMONOGRAMEM WYSYŁEK KTÓRYM STERUJE SYSTEM KOMPUTEROWY"
Mają sprzęt na magazynie, ale komputer nie pozwala im go wysłać? wtf?
No i ogólnie żadnych adresów, maili firmowych, telefonów stacjonarnych.
Jestem na etapie zakupu zapasowego body w postaci 7D i ta oferta z gripem mnie zainteresowała, ale wolę jednak zapłacić więcej i mieć pewne źródło. Nie wiem czy nie warto by było zgłosić do allegro tego sprzedającego, by sprawdzili jego wiarygodność. W końcu serwis allegro też z Poznania.
Ale czym wy ryzykujecie skoro jest POK ? Robicie przelew przez palce allegro , czekacie , nie ma sprzetu idzie zgloszenie na policje , allegro i macie zwrot kasy.
Ryzko jest owszem , czasowo rowniez mozna troche stracic. Cos za cos.
no comment...
Ja dzwoniłem raz, zajęte, drugi raz po 2min i odebrał.
Zapytajcie na beszczela o możliwość bezpośredniej tranzakcji : daję gotówkę zabieram towar. Mnie już pozna po głosie :P
brak odbioru osobistego - oszustwo. nie ma cudów Panowie...coraz wiecej tego scierwa na allegro w naszej branzy![]()
Spróbowałem jeszcze raz i się udało dodzwonić. Zostałem poinformowany, że obecnie nie ma możliwości odbioru osobistego, ale za około 2 tygodnie powinien ruszyć sklep internetowy z możliwym odbiorem osobistym.