Strona 202 z 484 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crasy Zobacz posta
    Jak za 'lustrankę", to nie dziwota
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    ...zakład po kilka kont na allegro czy canon board...
    A mógłbyś podać nazwy użytkowników, które ma zarejestrowane na CB ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smegool Zobacz posta
    Licytowałem też ten obiektyw, nawet prosząc MacGyver-a o pomoc w ocenie tej osoby na allegro, ale przebito mnie. Uważam, że skoro można nówkę kupić za około 2500zł to nie ma sensu dawać więcej niż 2000zł. Pytał mnie czy nadal nie chcę go kupić, bo osoba, która mnie przebiła nie potwierdziła chęci kupna, ale skoro mnie przebito to znalazłem inny cel dla swojej kasy.
    Spróbuj do niego napisać i zapytać co i jak. Zwłaszcza, że jak napisałeś, 2 tys to sporo więcej od 500zł.

http://www.allegro.pl/item920142096_...m_3_5_4_5.html

Tu jest poprzednia aukcja, moja oferta to ta za 2000zł

I jak pisałem, zapytaj gościa. Jeżeli nie wzbudzi Twojego zaufanie to poszukaj kogoś innego
    Obiektyw jest z powrotem na Allegro: http://www.allegro.pl/item948761359_...m_3_5_4_5.html
    pozdrawiam, vidocq

Domyślnie

Również zwróciłem uwagę na tego gościa. Do tej pory cała jego działalność jako sprzedawcy na Allegro ograniczyła sie do sprzedaży 3 uszkodzonych (!) telefonów komórkowych. Teraz wystawia równocześnie kilkadziesiąt ( i to dość drogich) przedmiotów, w tym zestawy z lustrzankami, obiektywy, laptopy. Bez odbioru osobistego itd. Skutek można łatwo przewidzieć. Zastanawiam się, na co liczą licytujący w jego aukcjach

Coś już napisał

Domyślnie

Aukcje EmmaS_2009 mają wszystkie oznaki planowanego oszustwa: sprzedawca bez historii, wszystkie aukcje od złotówki lub małej kwoty, kończące się jednego dnia i bez odbioru osobistego. Podejrzewam że za dzień, dwa to konto będzie zawieszone, tak już bywało niejednokrotnie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    Aukcje EmmaS_2009 mają wszystkie oznaki planowanego oszustwa: sprzedawca bez historii, wszystkie aukcje od złotówki lub małej kwoty, kończące się jednego dnia i bez odbioru osobistego. Podejrzewam że za dzień, dwa to konto będzie zawieszone, tak już bywało niejednokrotnie.
    Może jakiś pracownik ING (chyba tam konto podają) przeprowadzi śledztwo obywatelskie i przynajmniej sprawdzimy czy konto jest rejestrowane na "słupa"?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Myślę że jeszcze dziś zawieszą
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Domyślnie

Sprytny zapis (ze strony "o mnie"), tj. "Po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie paczki wysyłamy w ciągu pięciu dni roboczych jednak może się to czasami nieco wydłużyć" pozwala na skuteczny przekręt: pieniądze już spływają na konto, jednak licytujący jeszcze nie otrzymują w tym okresie przesyłek, więc nie mogą tym samym wystawić komentarza, co z kolei nie zapobiega licytowaniu przez kolejnych naiwnych.

Ponadto kpiną z licytujących jest informacja zawarta na wspomnianej już stronie "o mnie": "Zastrzegamy sobie możliwość usuwania ofert allegrowiczów, którzy nie wzbudzają naszego zaufania"

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Może jakiś pracownik ING (chyba tam konto podają) przeprowadzi śledztwo obywatelskie i przynajmniej sprawdzimy czy konto jest rejestrowane na "słupa"?
    zdRAWki
    To niestety pachnie przestępstwem przeciw Ochronie Danych Osobowych.

Swoją drogą na co liczą licytujący w aukcjach tego użytkownika ? około 100 naiwnych.
    Są ludzie którzy nigdy nie zaczną myśleć.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Strona 202 z 484 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów