Strona 16 z 484 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Nikt sie nie odezwal wiec jak masz chec to zglos. Daj pozniej znac czy cos ruszylo sie ze strony Allegro
    Niestety ale allegro nie informuje uzytkownikow, ktorzy zglosili swoje watpliwosci o postepach sprawy. Jedynym widocznym efektem jest blokada konta (badz jej brak). Do tej pory 3 razy zdarzylo mi sie zglaszac nieprawidlowosci i nigdy nie dostalem zadnego innego maila niz automatycznie wygenerowanego przez system. Ale 3 chwasty wyrwane.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

To jakbys dobrze poszukal to wiedziałbyś że jest X firm posiadających kilka kont i nawet się z tym wcale nie kryją. pod różnymi nickami sprzedają różne artykuły i reklamują to na aukcjach, oficjalnie i bea ściemy.
    Wg mnie szukasz dziury w całym. Ale to twoja sprawa.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Napisalem rozne takie o polskiej mentalnosci ale skasowalem po co zaczynac flejma Ty zakladasz ze to szukanie dziury w calym, a ja zakladam ze jesli mam chociaz cien watpliwosci warto zeby to ktos kto ma odpowiednie kompetencje sprawdzil. A nuz dzieki temu ktos nie straci ciezko zarobionych pieniedzy. Moze to glupie ale wole byc glupcem niz siedziec obojetnie.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    No i co z tego. Jeden i ten sam aparat sprzedawany jest przez dwoch roznych sprzedawcow co ewidentnie swiadczy o fakcie iz ktos ma dwa konta (a to jak zapewne wiesz jest naruszeniem zasad allegro).
    Posiadanie dwóch kont na allegro nie jest zakazane. Zabronione jest natomiast posługiwanie się nimi w celu podbijania sobie cen, omijania prowizji itp itd.
    http://allegro.pl/help_item.php?item=309
    Ostatnio edytowane przez bogunow ; 18-12-2005 o 08:14

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    Posiadanie dwóch kont na allegro nie jest zakazane. Zabronione jest natomiast posługiwanie się nimi w celu podbijania sobie cen, omijania prowizji itp itd.
    To jasne driver wczesniej o tym pisal a ja sie niewystarczajaco jasno wyrazilem w tej kwestii. Wyslalem maila na allegro niech sobie tam we wlasnym zakresie monitoruja sprawe. Jesli rzeczywiscie wszystko bedzie ok to nie podejma zadnych krokow i tyle. Ja nie jestem uprawniony do wyjasniania takich spraw ... ba nawet nie mam na to czasu bo dzisiaj znowu musze wyjechac. Ode mnie EOT

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    Ta zasada wydaje się również już być naruszona, ponieważ poprzedni "Sprzedający" licytuje w aktualnej aukcji. Oj, śmierdzi ta sprawa... oj, cuchnie...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-12-2005 o 15:19
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ehhe, a jeszcze kilka dni temu sprzedający twierdził, że nie ma z tamtą aukcjąnic wspólnego...
    brak słów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Powróćmy jednak do aukcji. Jak widzę wciąż idzie i wygląda na to, że większość z Was za dużo oglądała "Z Archiwum X", spiskowa teoria świata
    Ostatnio edytowane przez Shadow ; 21-12-2005 o 22:28

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    Powróćmy jednak do aukcji. Jak widzę wciąż idzie i wygląda na to, że większość z Was za dużo oglądała "Z Archiwum X", spiskowa teoria świata
    To nie chodzi o spiskową teorie dziejów. To zwykła statystyka. Skoro szacuje się, że ~10% obrotu gospodarczego to tzw "szara strefa" (jakże piękne słowo), to na 1200 wystawionych szkieł ~120 to szkiełka "szemrane" (też ładne słowo). I jeśli odsetek jest mniejszy, to znaczy, że społeczeństwo wzięło sobie do serc naukę JPII.
    Przez dziwne domniemanie przyjmuje się, że ktoś występujący w sieci jest z natury uczciwy i wręcz kryształowy. A moim zdaniem jest wręcz odwrotnie. Anonimowość stwarza korzystne warunki dla działalności wszelkiej maści oszustów i złoczyńców. Pomijam fora, bo tu wymienia się poglądy.
    Ale aukcje internetowe to inna bajka. Więc postawy ludzi dążących do demaskowania są jak najbardziej na miejscu. A próby łagodzenia i ignorowania to po prostu delikatna forma przyzwolenia na dziadostwo. Nie łudzę się, ale nawet na naszym forum jest co najmniej z 5% uczestników, którzy nie mieli by oporu kupić kradziony sprzęt, lub co gorsza, sprzedać komuś. A udawanie, że tak nie jest wcale nie czyni nas lepszymi.

Domyślnie

Dla mnie te zdjęcia to żaden dowód.Jak coś sprzedaję na allegro i nie chce mi się robic fotek to po prostu kopiuje je z innych aukcji i wklejam.O ile nie ma co do tego zastrzeżenia.To samo robię z opisami modyfikując je w/g własnych potrzeb.
    Jedna firma może mieć na allegro kilka kont.W firmach pracuje kilka osób i każde konto jest na inne nazwisko ale na tą samą firmę.
    Watek miodzio - dawno nie czytałem tak fascynującego kryminału
    Ktoś napisał ze to typowy zestaw reporterski.Co znaczy TYPOWY?Co znaczy REPORTERSKI?
    Nie jestem reporterem,a mam taki TYPOWY zestaw.I jeszzce 70-200 2.8L do tego(sprzedam ten obiektyw).I co?Ukradłem,zerwałem z szyi,z samochodu?
    A może po prostu mam prawo to miec chociaz nie jestem reporterem?Co to za jakiś wyznacznik dziwny?To,że nie jestem reporterem oznacza ze mam focić plastkową jednorazówką?Bez sensu.....Co do cen.Można sobie chcieć ile się chce ale towar jest warty tyle ile klient wykłada na stół.Jak będę chciał (NIE CHCĘ!!!)to oddam to szkło za 1000 zł i to moja sprawa czemu tak robię i już.Takie rzeczy reguluje rynek a nie nasze widzimisię.
    Wesołych świąt

Strona 16 z 484 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów