6tysiecy za 5d mk I? to okazja ?? O_o
jak ja kupilem rok temu 5d mk I + 24-105 za 6.5tysiaca nową.
6tysiecy za 5d mk I? to okazja ?? O_o
jak ja kupilem rok temu 5d mk I + 24-105 za 6.5tysiaca nową.
OK,
Sprawdziłem kolesia osobiście. Jesienią kupowałem od niego EF 50mm/f1.4. Cena bardzo atrakcyjna. Full komplet, jak nowy/sklepowy. Z tego co pamiętam obiektyw miał kilka miesięcy. W związku z tym, że jestesmy z tego samego miasta zaproponowałem mailowo odbiór osobisty. Zgodził się bez problemu i umówiliśmy się w mieście. Był punktualnie, obiektyw w kartoniku, papiery, itp. Na tą chwilę bez zastrzeżeń. Przypiąłem szkło do body i zacząłem robić fotki by sprawdzić AF i wogóle. Cały czas on mnie wypytywał o sprzęt jakiego używam, o opinie na temat różnych szkieł i body. Trochę w życiu powymieniałem sprzętu więc gadka się nie urywała ;-) Miał pojęcie o istniejących obiektywach, body, nie był zupełnym "leszczem". Głównie interesowały go drogie i dobre sprzęty typu "eLki", 5D, itp... Kupowany przeze mnie obiektyw okazał się w porządku i zdecydowałem się dokonac transakcji. Po zakupie człowiek dość szybko się ulotnił ale bez specjalnej paniki ;-) Po powrocie do domu spostrzegłem, że aukcję zakonczył na parę chwil przed spotkaniem (sprawdzenie i ewentualny zakup był w trakcie trwania aukcji - taki test przed podjęciem decyzji, 1 dzień do końca, cena na chwilę spotkania go satysfakcjonowała). Do tego przy dokładnym sprawdzeniu na boku jednej z wewnętrznych soczewek dostrzegłem minimalną, 2-3mm, ryskę/ślad/skazę. Ma ona gubość iluś tam setnych milimetra i absolutnie nie ma wpływu na zdjęcia ale fakt pozostaje. Z czasem optycznie i mechanicznie okazał się bez zarzutu. I niby teoretycznie wszystko powinno być ok ale pozostało jakieś takie niemiłe wspomnienie i wrażenie "czegoś nie w porządku". Trudno to opisać ale z całą pewnością każdy sprzęt od niego, jeśli wogóle, będę oglądał pod lupą i dobrze się zastanawiał...
Falszywy powod odwolania ofert - moim zdaniem jest to nie powazne traktowanie kupujacych, jesli nie chce sie sprzedawac za posrednictwem allegro to po co wystawiac bez ceny minimalnej i pozniej odwolywac oferty podajac nie prawdziwy powod??? Takie zchowania nalezy pietnowac i przestrzegac kupujacych przed "odwolywaczami"
http://www.allegro.pl/item596397634_...200_l_f_4.html
http://canon-board.info/showthread.php?t=45307
Co zrobiles w tej sprawie? Powiadomiles Allegro o probie wyludzenia od nich naleznej prowizji?
Czy lubisz tylko ponarzekac? Wiesz, co to wiedziec o przestepstwie i niezglosic organom?
Jakby co, polecam sciezke:
Kontakt z Działem Obsługi Użytkownika Allegro \ Jestem Kupujacym \ Sprzedajacy rozpoczal procedure zwrotu prowizji
Szanowni Panstwo, uzytkownik PErON71:
- wystawil przedmiot
http://www.allegro.pl/item596397634_...200_l_f_4.html
- nastepnie sprzedal go poza Allegro
http://canon-board.info/showthread.php?t=45307
- oszukal Allegro oraz Kupujacych, iz przedmiot ulegl uszkodzeniu
[...]
Pozdrawiam!
Taa, proponuje go jeszcze odszukać, obedrzeć ze skóry i ugotować w wielkim kotle wypełnionym posezonowym olejem z jakiejś nadmorskiej smażalni ryb. Litości.
Ludzie, a co to jest portal właścicieli allegro. Można się przecież dogadać taniej bez prowizji allegro, a adnotacja o możliwości zakończenia przed czasem i tak jest niezgodna z regulaminem. Tak się przecież ten świat kręci - przynajmniej w Polsce. Tylko nie piętnujcie mnie bo sami nie raz tak robiliści bądź próbowaliście aniołki.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Tyle, że właściciele allegro to nie firma charytatywna, i jeśli wystawia się za ich pośrednictwem towar na sprzedaż, to znaczy, że zna się i akceptuje ich regulamin.
Tak więc takie postępowanie jak najbardziej zasługuje na napiętnowanie...
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Nie wiem o co Ci chodzi? Lubisz dobijac interes z kims kto OSZUKUJE?
W dzisiejszych czasach chyba sie nie obdziera i gotuje, sa bardziej cywilizowane rozwiazania.
Ja nie trawie jednego: narzekania i nic nie robienia. Jak sie cos komus nie podoba, to zawsze pytam: "A co TY zrobiles, zeby bylo lepiej?" I czasem probuje pomoc, np. poprzez pokazanie jakichs mozliwosci.
Ten gostek OSZUKUJE:
-portal z ktorym zawarl umowe - poprzez NIE PLACENIE PROWIZJI
-kupujacych (czyli np. NAS) poprzez ZWODZENIE wizja wygranej aukcji
Lubisz taki styl? Nie sadze...
Pozdrawiam!
Chłopaki, nie tylko allegro tak funkcjonuje.
Na przesławnym ebay jest to samo.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."