Strona 121 z 446 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuduś Zobacz posta
    Upieram się, że warto sprawdzić, do jakiej kwoty masz prawo przywieźć bez cła np. obiektyw.
    BTW, ja napisałem o kimś kto nie biegnie do celnika
    Możesz przywieźć towary o łącznej kwocie 430 euro (wcześniej był limit 175 euro).

PS. Za dużo tych nie i się pogubiłem
    Ostatnio edytowane przez maczkus ; 09-04-2009 o 13:02

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Osoby chętne do zakupienia 70-200 f4 L niech sie dobrze zastanowią. Przecież ten obiektyw strasznie sie psuje i jest podatny na wszelkiego rodzaju zniszczenia, co widzimy na allegro:-D:-D:-D

przykład? - http://www.allegro.pl/item605445043_...gwarancja.html

Przy okazji, że jest to mój pierwszy post, chciałem powiedzieć: " Dzień dobry";-)

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Talking

Cytat Zamieszczone przez michallo_90 Zobacz posta
    Osoby chętne do zakupienia 70-200 f4 L niech sie dobrze zastanowią. Przecież ten obiektyw strasznie sie psuje i jest podatny na wszelkiego rodzaju zniszczenia, co widzimy na allegro:-D:-D:-D

przykład? - http://www.allegro.pl/item605445043_...gwarancja.html

Przy okazji, że jest to mój pierwszy post, chciałem powiedzieć: " Dzień dobry";-)
    Ale ma jeszcze 7 miesięcy gwarancji więc jest szansa, że zostanie naprawiony i wystawiony ponownie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Ale ma jeszcze 7 miesięcy gwarancji więc jest szansa, że zostanie naprawiony i wystawiony ponownie
    I tym razem serwis na Żytniej spisze sie na medal i już jutro naprawiony obiektyw będzie do kupienia na allegro, oczywiście w nowej cenie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michallo_90 Zobacz posta

przykład? - [url]http://www.allegro.pl/item605445043_canon_70_200_f_4_l_usm_jak_nowy_gwar ancja.html[/url
    Żenada, cytuję z tej samej aukcji:

"Nie sprzedaję poza allegro, za ile wylicytujesz za tyle kupisz. Nie odwołuję ofert więc proszę się przed licytowaniem zastanowić - prosta zasada: nie chcesz kupić nie licytuj."
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

A jak ciotka kupi mi w USA 70-200 2.8 i spakuje w torbe i powie, ze to jej i mi sprezentuje. To na granicy moze clo zaplacic? Wlasnie tak sie zastanawiam nad takim wariantem, za 1000 baksow sa sztuki "refurbished" na Adoramie...

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    A jak ciotka kupi mi w USA 70-200 2.8 i spakuje w torbe i powie, ze to jej i mi sprezentuje. To na granicy moze clo zaplacic? Wlasnie tak sie zastanawiam nad takim wariantem, za 1000 baksow sa sztuki "refurbished" na Adoramie...
    Ja przywiozlem 10-22, 70-200 2.8 IS i 24-70 (koszt w sumie 3700$) i nikt mnie o nic nie pytal ani nic nie sprawdzal Tylko, ze wysiadalem w Berlinie a nie na Okeciu.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mi kupiła znajoma, przywiozła wszystko, karton, paragon, etui, osłonę, no i szkło. Widzielibyście moją minę, jak usłyszałem, że jeszcze State Tax'a odebrała!

Początki nałogu

Domyślnie

No ale ciocia bedzie to miala wsrod ubran w bagazu, moge jej nawet powiedziec, ze moze same szklo przywiezc bez pudelek - beda kazali jej cos placic czy nie? To zalezy od lotniska?

Ja mysle nad 135 L albo 70-200. Raczej 135 bo w PL widze jest po 5000... A tam 935 dolarow, czyli przy obecnym kursie dolara to 3200. Wiec jak mi sie nie spodoba to sie sprzeda i kupi 70-200

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    No ale ciocia bedzie to miala wsrod ubran w bagazu, moge jej nawet powiedziec, ze moze same szklo przywiezc bez pudelek - beda kazali jej cos placic czy nie? To zalezy od lotniska?
    Po pierwsze to właśnie nadany bagaż - jeśli już - jest kontrolowany przez celników. Po drugie wkładanie czegokolwiek do nadanego bagażu to najlepszy sposób aby to stracić - w US nie wolno zamykać walizek nadając je (chyba że się użyje TSA Recognized Locks) - albo dostać jego szczątki (nie chcesz wiedzieć jak nadawany bagaż jest traktowany przez bagażowych).

Po trzecie lotnisko już w tej chwili nie ma znaczenia - ja nie latam bezpośrednio z US do Polski (bo LOT to jakaś maksymalna porażka) i przy ostatnim razie dostałem pytanie skąd przyleciałem do Paryża (kontrolowany byłem po locie Paryż - WAW) co zresztą jest łatwo sprawdzić po tagach na bagażu. Jeśli już to tylko podręczny...
    A czy będą jej kazali płacić - najstarsi górale tego nie wiedzą, możliwość istnieje zawsze...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 121 z 446 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów