Strona 11 z 446 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No i ten sam nie firmowy pasek...

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

A na innej aukcji "kotek" za prawie 100 Tysków.
    Stawiam że to chandlarz. Nie przeczy to faktu że pwnie nie pyta o pochodzenie kupując na bazarze w anglii.

Domyślnie Leica - dziwnie tanio...

Witam!

Czy nie wydaje się Wam, że aukcje tego użytkownika są mocno podejrzane?
    To trochę tanio jak na Leicę, prawda?:
    http://www.allegro.pl/item92812716_l..._obiektyw.html
    http://www.allegro.pl/item92813679_leica_r5.html
    http://www.allegro.pl/item92811842_l..._obiektyw.html

Robert

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dorosli ludzie nie daja sie tak łatwo prowokowac - a jakby ktos o moim ojcu napisal to co o jego to tez przeczytał by wiazanke.

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    jakby ktos o moim ojcu napisal to co o jego to tez przeczytał by wiazanke.
    No proszę... a przeciez podobno:
    Cytat Zamieszczone przez hazan
    Dorosli ludzie nie daja sie tak łatwo prowokowac
    Wyraźną sprzeczność w twoich słowach zauważam. Chyba, że ten drugi cytat nie dotyczył ciebie.
    Spieprzaj dziadu

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Forum jest miejscem wymiany myśli, poglądów, a jak czasu mało to i emocji.
    Ta sprawa wyglądała na śmierdzącą, ale nie jest. I bardzo się cieszę.
    Niech to będzie przestrogą dla sprzedających gdziekolwiek i cokolwiek, że nie pójdzie im zbyt łatwo.
    Dodam jeszcze, że wymóg poprawności zawsze działa na korzyść przestępców.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Sledze od wczoraj ten watek i nie powiem, ze czytalo sie to jak dobry kryminal :-o
    Na Allegro (jak wszedzie) zawsze moze trafic sie cos kradzionego. Ten zestaw jest ewidentnie dziwny, ale zbyt szybko doszlo do samosadu. Czlowiek jednak mocno prowokowal, co tez wydaje sie byc podejrzane. A ten sam towar wystawiony dzis z innymi fotkami, u innej osoby nie rozwiewa domyslow.
    Zastanawia mnie tylko jedno, czy byl ktos kto zawiadomil policje?
    Przeciez jesli widzimy z okna jak ktos kogos szarpie i wyrywa torebke, od razu lapiemy (tak mysle) za telefon. A to mogl byc tylko zdenerwowany maz, ktory wkurzony zakupem swojej ukochanej chce odniesc torebke do sklepu.
    Ta aukcja ewidentnie kwalifikuje sie wlasnie do takiegoz telefonu. Nawet jesli czlowiek niewinny, to sie wytlumaczy i po ptokach.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Zastanawia mnie tylko jedno, czy byl ktos kto zawiadomil policje?
    I co im powiesz: "wydaje mi się", "to wygląda na kradzione reporterowi", "cena typowo paserska", "dwie identyczne aukcje" itp...? Przecież to są żadne podstawy do interwencji Policji, to tylko poszlaki... Ciągle czekam na informację od oryginalnego właściciela obiektywu, może to coś pomoże...

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    tomek17 napisał, że jego aukcja i aukcja do której podałem link nie mają ze sobą nic wspólnego. Ja jestem przekonany, że jednak mają i chciałbym jeszcze tylko zerknąć na pasek aby zaspokoić swoją ciekawość.
    Ditto.

Tomek17 ma o tyle pecha, że są tutaj ludzie, którym skradziono podobnej (jak nie większej) wartości sprzęt.. to nieco zmienia punkt widzenia na pewne rzeczy

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    I co im powiesz: "wydaje mi się", "to wygląda na kradzione reporterowi", "cena typowo paserska", "dwie identyczne aukcje" itp...? Przecież to są żadne podstawy do interwencji Policji, to tylko poszlaki... Ciągle czekam na informację od oryginalnego właściciela obiektywu, może to coś pomoże...
    Muflon, jesli cos wydaje ci sie podejrzane, czyli jesli masz powody do tego aby przypuszczac, iz zostalo popelnione przestepstwo (a jak sam wyzej wymieniles jest ich kilka w tym przypadku) jestes zobowiazany, aby zawiadomic organy scigania.
    Na takiej samej podstawie tlumacza sie sadziedzi, gdzie w obok mieszkaniu zakatowano niemowlaka: "no czasem dziecko plakalo i bylo slychac krzyki, ale myslelismy, ze tata tylko dal klapsa".

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    ...jesli cos wydaje ci sie podejrzane, czyli jesli masz powody do tego aby przypuszczac, iz zostalo popelnione przestepstwo (...a jest ich kilka w tym przypadku) jestes zobowiazany, aby zawiadomic organy scigania.
    Też śledzę ten wątek i podpisuję się pod powyższym obydwoma rękami.
    Coś mi po głowie chodzi, że nasza policja ma nawet jakąś komórkę od przestępstw internetowych i tam należało/należy to zgłosić.
    Od siebie dodam, że należało to zrobić szybko i po cichu, aby nie płoszyć ewentualnego przestępcy/pasera, a nie rozdmuchiwać sprawę w całym necie.
    Zestaw ewidentnie wygląda na "zerwany z reportera", ale nawet jak to udowodnimy, to nic nikomu nie jesteśmy w stanie zrobić. A mam cichą nadzieję, że panowie z policji spokojnie pójdą, sprawdzą ten sprzęt i jego posiadacza oraz w razie potrzeby zrobia co do nich należy. No chyba, że naiwny jestem...:sad:
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 11 z 446 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów