Tyle, że właściciele allegro to nie firma charytatywna, i jeśli wystawia się za ich pośrednictwem towar na sprzedaż, to znaczy, że zna się i akceptuje ich regulamin.
Tak więc takie postępowanie jak najbardziej zasługuje na napiętnowanie...
Tyle, że właściciele allegro to nie firma charytatywna, i jeśli wystawia się za ich pośrednictwem towar na sprzedaż, to znaczy, że zna się i akceptuje ich regulamin.
Tak więc takie postępowanie jak najbardziej zasługuje na napiętnowanie...
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Nie uzasadnia to robienia przekretow :/
Wkurza mnie jak cho..ra kiedy np licytujesz u takiego, a pozniej zostajesz wystrzelony w kosmos mimo wygranej aukcji! (A w innej nie brales udzialu, bo zdecydowales sie na ta konkretna!). Wkurza mnie to tym bardziej, kiedy jestem sprzedajacym, ktos Ci d... zawraca jak to mu na przedmiocie aukcji zalezy, a pozniej miesiacami nie chce odebrac kupionego towaru :/
Ponoc zyjemy w panstwie prawa...
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Merde - Ludwik Dorn się z ciebie zrobił: vide ,,łżesz''. Po co te emocje. Do Allegro trzeba z dystansem, jeśli ktoś nabawia się wrzodów żołądka z powodu odwołania aukcji w ostatniej minucie bo ,,body wpadło do wody'' to powinien unikać takich miejsc. Ryzyko? A gdzie go nie ma. Sam kupowałem nie raz w ciemno od ludzi poznanych w necie. Odpukać, nigdy mnie nie oszukano (tzn nie dostałem cegły). Jestem jednak daleki pod podejrzewania każdego o wszystko. To, że koleś nie odpisuje na maile a sprzedaje set 5d ze szkłem nie musi oznaczać, że je ukradł...Sam kiedyś zmagałem się ze starszą panią, która wystawiała 24-70 po mężu (wersja oficjalnaumówiłem się na odbiór następnego dnia w Poznaniu, a godzinę przed wyjazdem był telefon ,,jest jeden pan i daje 300 pln więcej, co pan na to''? Serdecznie pani podziękowałem... C'est la vie.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Albo są zasady, albo nie. Nie powinno być tak że zasady są dla frajerów .Ja przed licytacją sprawdzam gościa na http://www.wycofa.pl/
Jak tam figuruje to niech robi interesy z innymi cwaniakami,,aniołkami,,. Szkoda że od grudnia 2008 wycofa nie zbiera już nowych danych o wycofywaczach. Powodem jest blokada adresu IP przez serwis Allegro.
Ostatnio edytowane przez Sławek ; 29-03-2009 o 15:59
Bez zbędnych emocji panowie. Krętacz nie równa się oszust.
Fajnie że jest ten wątek, przedmiotową piątką pewnie nikt z forum się już nie zainteresuje, ale nie bawmy się w prawników i nie wyzywajmy nawzajem.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja nie napisałem, że jestem przekonany na 100% o tym, ze ten sprzęt jest kradziony. Próbowałem się dowiedzieć grzecznie nie wydając pewnego wyroku no ale zachowanie sprzedającego ewidentnie było podejrzane... Zauważyłeś, że skrócił czas aukcji o tydzień? Aukcja oryginalnie była wystawiona na 14dni. Jak pisałem posta tutaj czyli 23.03 było podajrze 9dni do końca, po czym abrakadabra i po 2dniach aukcja się zakończyła... Czemu? Czyżby dostał więcej maili i ciśnienie podskoczyło? Tego się już nie dowiemy... Mam tylko nadzieję, że ten kto kupił nie miał takich podejrzeń jak ja i ma teraz czyste sumienie...
Najgorsze jest to, że zawsze znajdzie się ktoś kto kupi kradziony sprzęt bo jest tanio i nie obchodzi go to, że ktoś na ten sprzęt sobie uczciwie zapracował, a taki ch*j osiąga zysk kosztem innych... I jak tu wyjść z patologii skoro zbrodnia jak się okazuje popłaca??
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Gdyby na Allegro była opłata za wycofanie aukcji (np. równa wielokrotności prowizji) to wtedy przed wystawieniem przedmiotów na aukcji (a na pewno przed odwołaniem aukcji) jeden z drugim zastanowiłby się odrobinę. Wk..wia mnie odwoływanie przed końcem aukcji jeśli cena nie satysfakcjonuje.
Ci co radza wyluzowac, olac, twierdza, ze tak juz jest i to norma - po co czytaja ten watek?
Zasada, ktory Rudy Giuliani w NJ wprowadzil sie sprawdzila, tepic najmniejsze wykroczenia od podstaw, od najmlodszego wieku. To nie znaczy palic, zabijac, itd.
Jak wspominany dwudziestolatek (chyba, ze i u nas naklamal), czlonek naszego forum - przyzwyczai sie do oszustwa na skale obiektywu 70-200 L, za jakis czas zapewne zwiekszy skale dzialania. I to nie moje gdybanie, lecz statystyka.
Pozdrawiam!