Strona 117 z 446 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Tyle, że właściciele allegro to nie firma charytatywna, i jeśli wystawia się za ich pośrednictwem towar na sprzedaż, to znaczy, że zna się i akceptuje ich regulamin.
    Tak więc takie postępowanie jak najbardziej zasługuje na napiętnowanie...
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Nie uzasadnia to robienia przekretow :/
    Wkurza mnie jak cho..ra kiedy np licytujesz u takiego, a pozniej zostajesz wystrzelony w kosmos mimo wygranej aukcji! (A w innej nie brales udzialu, bo zdecydowales sie na ta konkretna!). Wkurza mnie to tym bardziej, kiedy jestem sprzedajacym, ktos Ci d... zawraca jak to mu na przedmiocie aukcji zalezy, a pozniej miesiacami nie chce odebrac kupionego towaru :/
    Ponoc zyjemy w panstwie prawa...
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Zablokowany

Domyślnie

Merde - Ludwik Dorn się z ciebie zrobił: vide ,,łżesz''. Po co te emocje. Do Allegro trzeba z dystansem, jeśli ktoś nabawia się wrzodów żołądka z powodu odwołania aukcji w ostatniej minucie bo ,,body wpadło do wody'' to powinien unikać takich miejsc. Ryzyko? A gdzie go nie ma. Sam kupowałem nie raz w ciemno od ludzi poznanych w necie. Odpukać, nigdy mnie nie oszukano (tzn nie dostałem cegły). Jestem jednak daleki pod podejrzewania każdego o wszystko. To, że koleś nie odpisuje na maile a sprzedaje set 5d ze szkłem nie musi oznaczać, że je ukradł...Sam kiedyś zmagałem się ze starszą panią, która wystawiała 24-70 po mężu (wersja oficjalna umówiłem się na odbiór następnego dnia w Poznaniu, a godzinę przed wyjazdem był telefon ,,jest jeden pan i daje 300 pln więcej, co pan na to''? Serdecznie pani podziękowałem... C'est la vie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Merde - Ludwik Dorn się z ciebie zrobił: vide ,,łżesz''. Po co te emocje.
    Gdyby tu były emocje, dopisałbym "... jak pies" ;-)

Nie przepadam za cwaniaczkami którym się permanentnie sprzęt "psuje" i "upada", ale jeszcze bardziej nie lubię jak ktoś bezpodstawnie mnie do nich porównuje.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Albo są zasady, albo nie. Nie powinno być tak że zasady są dla frajerów .Ja przed licytacją sprawdzam gościa na http://www.wycofa.pl/
    Jak tam figuruje to niech robi interesy z innymi cwaniakami,,aniołkami,,. Szkoda że od grudnia 2008 wycofa nie zbiera już nowych danych o wycofywaczach. Powodem jest blokada adresu IP przez serwis Allegro.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 29-03-2009 o 15:59

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Albo są zasady, albo nie. Nie powinno być tak że zasady są dla frajerów .Ja przed licytacją sprawdzam gościa na http://www.wycofa.pl/
    Jak tam figuruje to niech robi interesy z innymi cwaniakami,,aniołkami,,. Szkoda że od grudnia 2008 wycofa nie zbiera już nowych danych o wycofywaczach. Powodem jest blokada adresu IP przez serwis Allegro.
    Wycofa pl już niestety nie zbiera informacji, taka funkcja powinna być dostępna normalnie w allegro.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bez zbędnych emocji panowie. Krętacz nie równa się oszust.
    Fajnie że jest ten wątek, przedmiotową piątką pewnie nikt z forum się już nie zainteresuje, ale nie bawmy się w prawników i nie wyzywajmy nawzajem.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jestem jednak daleki pod podejrzewania każdego o wszystko. To, że koleś nie odpisuje na maile a sprzedaje set 5d ze szkłem nie musi oznaczać, że je ukradł...
    Ja nie napisałem, że jestem przekonany na 100% o tym, ze ten sprzęt jest kradziony. Próbowałem się dowiedzieć grzecznie nie wydając pewnego wyroku no ale zachowanie sprzedającego ewidentnie było podejrzane... Zauważyłeś, że skrócił czas aukcji o tydzień? Aukcja oryginalnie była wystawiona na 14dni. Jak pisałem posta tutaj czyli 23.03 było podajrze 9dni do końca, po czym abrakadabra i po 2dniach aukcja się zakończyła... Czemu? Czyżby dostał więcej maili i ciśnienie podskoczyło? Tego się już nie dowiemy... Mam tylko nadzieję, że ten kto kupił nie miał takich podejrzeń jak ja i ma teraz czyste sumienie...
    Najgorsze jest to, że zawsze znajdzie się ktoś kto kupi kradziony sprzęt bo jest tanio i nie obchodzi go to, że ktoś na ten sprzęt sobie uczciwie zapracował, a taki ch*j osiąga zysk kosztem innych... I jak tu wyjść z patologii skoro zbrodnia jak się okazuje popłaca??
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gdyby na Allegro była opłata za wycofanie aukcji (np. równa wielokrotności prowizji) to wtedy przed wystawieniem przedmiotów na aukcji (a na pewno przed odwołaniem aukcji) jeden z drugim zastanowiłby się odrobinę. Wk..wia mnie odwoływanie przed końcem aukcji jeśli cena nie satysfakcjonuje.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ci co radza wyluzowac, olac, twierdza, ze tak juz jest i to norma - po co czytaja ten watek?

Zasada, ktory Rudy Giuliani w NJ wprowadzil sie sprawdzila, tepic najmniejsze wykroczenia od podstaw, od najmlodszego wieku. To nie znaczy palic, zabijac, itd.

Jak wspominany dwudziestolatek (chyba, ze i u nas naklamal), czlonek naszego forum - przyzwyczai sie do oszustwa na skale obiektywu 70-200 L, za jakis czas zapewne zwiekszy skale dzialania. I to nie moje gdybanie, lecz statystyka.
    Pozdrawiam!

Strona 117 z 446 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów