Dzięki. Czy ktoś jeszcze na forum ma jeszcze 5D+100-400 L ?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
20D + 100-400
5D +100-400
Dzięki. Czy ktoś jeszcze na forum ma jeszcze 5D+100-400 L ?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
no jednak czyta sie za darmo (czasu nie licze ;-) ), uswiadomienie jest jedynie bolesne ;-)Zamieszczone przez Kolaj
, ale to tak jak w zyciu ....
Brak trzeciej opcji o której wspomniał Vites (czyli Jedynki) spowodował że wybrałbym zestaw 20D + 100-400.
Do focenia zwierząt/ptaszków zarówno 20-tka jak i 5-tka chyba są za głośnie - zwierzyna spłoszy się po pierwszym "plasku" migawki. Jedynka jest duużo cichsza.
A pieniądze z różnicy 5D/20D zainwestowałbym w jakiś krótszy obiektyw - kolega chyba nie tylko zwierzynę będzie focił, co?
Off-topic: zobaczcie ile FotoIt "chce" za 1D Mark II N:
http://www.fotoit.pl/index.php?site=..._kat=69&id=453
Niby głupi błąd, ale jak potrafi odstraszyć...![]()
Ze mną było podobnieZamieszczone przez Kolaj
Cóż można chcieć więcej od 350d i kita?
Po kilku tgodniach pstrykania wiedziałem, że coś tu jednak jest nie teges. W zwischenzeitcie wystarczyło czytywać pl.rec.foto.cyfrowa by zanabyć osławioną 50mm/1.8 i forum, by uderzyć do Cichego po Tamrona 28-75
Tymczasem 580 EX właśnie zbiera się na lotnisku w Bostonie do odprawy celnej. A od pewnego czasu przyglądam się Tokinie 12-24, czasem zerknę na Canona 70-200 f/4 L (w bhphotovideo.com). I ciekawe kiedy, a nie czy w ogóle, zbiorę się do kolejnego zakupu. Słowem: wpadłem jak śliwka w kompot
Czego i innym życzę
![]()
Ostatnio edytowane przez tiroy ; 23-06-2006 o 15:27
40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
Capture One 5, GIMP, Machinery
Pomysl ile w takim razie kosztuje pisanie, a w szczegolnosci odpowiadanie na pytaniaZamieszczone przez Kolaj
![]()
Jesli z naciskiem na ptaki, to ja bym bral 20D.
A co przemawia żeby się zdecydować na 20D do ptaków. Nie widzę tu żadnych plusów. Co do cropa i wydłużania tym sposobem obiektywów to to wszystko można zrobić na kompie. Porównajcie sobie zdjęcia z 20D a z 5D po cropie 1,6x zrobionym na kompie.
Nemeo co chcesz zapytać jeśli chopdzi o ten zestaw 5D i 100-400 L IS
Nie pamietam juz dokladnie, ale kiedys liczylem jak to jest. Liczac w ten sposob ("sie scropuje z wiekszego obrazka") 5D rzeczywiscie nadrabia MPixami, ale nieduzo, jakas 1/3 roznicy.Zamieszczone przez Foto-Taxi
Oczywiscie do dowolnych innych zastosowan - 5D![]()
Ale jeszcze w 5D jest zupełnie inna plastyka obrazu i ostrość także inna niż w 20D.
1. Właśnie to mnie najbardziej interesuje gdzie takie porównanie można znaleźć ?Zamieszczone przez Foto-Taxi
2. Jak wygląda współpraca 5D+100-400 L+ TC1.4 Kenko / czy działa TC z zaklejonymi stykami ? /.
Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 23-06-2006 o 16:19
Pewnie gdzieś można na necie. O co jeszcze chciałeś zapytać jeśli chodzi oten zestaw z 5D.