Awarie i wady 350d - proszę się wpisywać

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scooter
    Uzależniony
    • 2005
    • 857

Jak z dużą strtą, to ja bardzo chętnie wezmę od Ciebie ten BEZNADZIEJNY apartat
    Właśnie przesiadłem się z 350d na 30d i musiałem sprzedać 350d, ale bardzo chętnie odkupię od Ciebie twój, będzie robił za zapasowe body

Komentarz

• kane
      Początki nałogu
      • 2004
      • 293

Zamieszczone przez inspektor
      Mam ten aparat od kilkunastu dni.

[bla bla bla]
      nie ma to jak porownywac gluptaka gdzie aparat mysli za fotografa z lustrem

Galeria

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Mam ten aparat od kilkunastu dni(...)
        Kilkanaście dni to za mało aby się nauczyć robić zdjęcia dSLR. Uwag co do ergonomii chyba nikt nie podważy, ale formułujesz sądy na podstawie krótkiej znajomości z 350D z przypiętym raczej średnim obiektywem, którym robiłeś zdjęcia w dość trudnym miejscu jakim jest słoneczna plaża.

DSLR nie jest aparatem w którym polega się na automacie. Jeśli tak chcesz robić zdjęcia to na pewno wszyscy się zgodzą, że kompakt czy hybryda lepiej Ci się będą sprawować.
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• swaligora
          Coś już napisał
          • 2006
          • 90

Mam ten aparat od kilkunastu dni. Dokupiłem obiektyw Sigmy 16-200 mm. Wcześniej przez dwa tygodnie testowałem Sony DSC R-1... [cut]
          Hehehe, no i chyba kolega powinien przy tym Sony pozostać
          Szy

Komentarz

• trampek
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1546

dziwi mnie ze lepiej odbiera viewfinder w r1 niz 350d. nawet gdyby byl najmiejsze to nawet milion pixeli w oczku R1 nie bedzie lepsza niz lusterko w rebelu xt
            R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• inspektor

Macie wszyscy absolutnie rację. A przy okazji widocznie jestem za za leniwy, tępy, wygodny *), aby robić zdjęcia lustrzanką. Dla mnie po prostu to był szok po zdjęciach z R-1. Na pewno trzeba aparat tego typu dobrze poznać, aby robić dobre zdjęcia - a ja jesetem zbyt niecierpliwy. Ale efekty jak na razie są (przynajmniej na razie i według mojej subiektywanej oceny) tak marne, że z aparatu zrezygnuję na rzecz kompaktu :-(
              Ktoś po prostu kupi aparat na Allegro w dobrej cenie (zapłaciłem 2450 + 1300 obiektyw) wystawię za łaczną kwotę 3000 złotych).

*) niepotrzebne skreślić lub dopisać coś innego...

Komentarz

• MarekC
                Uzależniony
                • 2005
                • 647

Ktoś po prostu kupi aparat na Allegro w dobrej cenie (zapłaciłem 2450 + 1300 obiektyw) wystawię za łaczną kwotę 3000 złotych).
                Hmmm, całkiem niezły pomysł na zareklamowanie swej oferty :-)
                Pozdrawiam
                Marek

Komentarz

• inspektor

Jeżeli administrator tak to odbiera - niech usunie mój post. I tak będę wystawiał na Allegro i nie sądzę, żebym miał kłopoty ze sprzedażą w tej cenie (prawie) nowego sprzętu z gwarancją.
                  Zresztą czy z takim wyglądem wpadłym na tak dobry pomysł zareklamowania towaru?

Komentarz

• El_Chueco
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 90

Jedno musze przyznac - wskaznik akku jest do kitu. Z reszta sie nie zgodze
                    GG: 559899

Komentarz

• inspektor

Zwłaszcza ten "znakomity" wyświetlacz

Komentarz

• zdz
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 47

Blad AF z Kitem

ja mialem juz hyba tak z 3 razy przy zmianie obiektywu na Kita nie dzialal autofocus z Kita albo na wyswietlaczu nie pokazywal parametrow ekspozycji. Musialem kilka razy wylaczyc i wlaczyc i kilka razy wkrecic i wykrecic obiektyw.
                        Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

Komentarz

• satriani
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 443

po 2 miesiącach użytkowania, padła matryca ( cienka pionowa kreska przez cały kadr) w ramach gwarancji wymieniono na nową. Czasami zacina sie kółko nastaw przy założonym gripie (restart gripa kasuje ten błąd)

Komentarz

Pracuję...
                          X