Czyli nie jestem sam![]()
Czyli nie jestem sam![]()
w zadowoleniu ze szkla :razz: ?
napewno nie jesteś sam
wszystkie koncerty i pokazy wieczorne i we wnętrzach nim foce
jedynie na co moge narzekac to na siebie
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
Używam tele sporadycznie - mam 90-300, którego w sumie nie rozciągam powyżej 200mm - traktuję to jako obiektyw portretowy, gdy chcę pozbyć się tła, a wiem, że nie będe w stanie użyć 50mm.
Myślałem intensywnie, żeby zmienić to szkło na coś innego i tak w sumie to warunki spełnia 70-200/4L.
Tylko teraz mam nagmerane w głowie.
Tak oglądam te sample i podoba mi się ten 70-200/2.8 Sigmy.
Cena w sumie taka sama jak Eli ( zaokrąglając ).
Jest tu ktoś, kto używa tego z analogiem i jakieś wartościowe uwagi ma do przekazania?
Taki szkło to ( przynajmniej dla szarego Kowalskiego jakim jestem ) wydatek na długie lata i nie chcę wtopić ( np. obiektyw 2.8, który i tak muszę zamykać ).
A jakość eL-Canona namacalnie znam...
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Potwierdzam.Zamieszczone przez adamek
Tak czy tak magia 2,8 działa b.dobrze i ukrywa pewne niedociągniecia z którymi męczą się niektórzy użytkownicy Sigmy.
Czyli jakie? Flara, utrata kolorów pod słońce, czy coś jeszcze?Zamieszczone przez Richie
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
OK.Może nie tyle co męcza się z jakością optyczną bo ta jak dla mnie jest na wysokim poziomie ale chodzi mi o problemy z AF nie bedące winą posiadanego body.Ostatnio było na forum o tym dość sporo,wiec nie chciał bym się męczyć z próbowaniem kolejnej i kolejnej źle ostrzącej sztuki. Wiem ,ze Canon ''L'' nie zagwarantuje mi w 100% ze AF bedzie ostrzył bezbłędnie ale prawdopodobieństwo jest dużo większe.
BTW.Do AF Sigmy zraziłem się dzieki 70-300 DG APO choć zdaję sobie sprawę ze nie ma co go porównywac do HSM z 70-200 f2,8.
flary nie testowałem
pod słońce też, bo takie narazie robie kitem
focenie testów mnie nie interere
a 2,8 to nie magia tylko realizm jest 2,8 i tyle, może ciut mniej może ciut więcej i zależy czym sprawdzane, może mniej ostro może dużo mniej ostro może tak samo ostro
z moją puchą AF nie myli się,
na koncertach sprawuje sie b.dobrze
że wspomne tu dla przeciwwagi osławionego tamrona, który ma z AF notoryczny problem taki że wole używać kit'a
moim zdaniem:
masz kase? bierz 70-200 IS
nie masz?zatanów się czy trzeba Ci 2,8
potrzeba ? zbieraj na 70-200 IS lub szukaj dobrej sigmy![]()
wybór to kompromisno chyba że masz kase
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
jest jeszcze 70-200 2.8 L bez IS.....
350D