Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 95

Wątek: Sigma 70-200 f2,8 EX APO DG

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja sobie jaj nie robie, poprostu mam odmienne zdanie niż ty i kuba na temat twojego obiektywu i tyle Zrób może jakieś zdjęcie ze słońcem a nie pod bo jak narazie zdjęcie tego pana naprawde nie przekonuje mnie że jednak to jest dobry ten twój obiektyw - ale co ja tam sie znam, nie?
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Ja sobie jaj nie robie, poprostu mam odmienne zdanie niż ty i kuba na temat twojego obiektywu i tyle Zrób może jakieś zdjęcie ze słońcem a nie pod bo jak narazie zdjęcie tego pana naprawde nie przekonuje mnie że jednak to jest dobry ten twój obiektyw - ale co ja tam sie znam, nie?
    http://img443.imageshack.us/my.php?image=img18tg.jpg
    zdjęcie równiez bez obróbki a jesli nadal bedziesz się upierał że jest do kosza nie mając zdjęć porównawczych przekonujących o twoich twierdzeniach to będziesz musiał poczekac na moje porównanie z Canonem

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Tutaj ok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

snow, tu nie chodzi o wiedzę itd, ani o sarkazm. Twoje zdjęcie jest poruszone i nie może służyć jako porównanie (choć oczywiście jest dużo ciekawsze, ale nie o to idzie). Sigma to wcale nie Lka, to obiektyw, który ma HSM, światło 2.8 i kosztuje połowę ceny Lki. Jeśli zapytasz, czy wolałbym Canona, to odpowiem, że jasne że tak. Ale to nie zmienia faktu, że do wielu wielu zastosowań Sigma wystarcza i jest doskonałą propozycją dla ludzi z węższym portfelem. A doświadczenia wielu ludzi z Lkami dają do myślenia - wychodzi, że czasami Lki nie są lepsze od zwykłych obiektywów canona, bo ich zalety są widoczne w 5% przypadków.

EDIT: osatnie zdjęcie zaibatsu chyba wszystko wyjaśnia
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Oj Kuba tu wcale mi nie chodzi czy Sigma czy Canon, tylko poprostu o zdjęcie mi chodziło to konkretne. No a ostatnie oczywiście wyjaśnia sprawe. Nie można było odrazu takiego sampla wrzucić?

Pozatym, nie róbmy tu znowu całego wątku o wyższości Canona nad Sigmą - jest dobrze i to jest najważniejsze

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sory ale chyba nie widziałeś ostrych zdjęć. Na taką fotkę po cropie to bym nawet nie spojrzał, z kilometra widać ze Pazur nie ostry. Jakbyś pokazał takie zdjęcie fotoedytorowi to by cię olał ciepłym moczem! Mając tak pogardzaną Sigmę bez problemu zrobiłbyś kozak fotkę (pełna dziura, odpowieni czas i wszystko ostre), a tak masz pseudo-zdjęcie z rozmazanym pazurem i chwalisz się, że denko 70-300 canona robi lepsze zdjęcia.

Ta sigma to coś ma być a'la L'ka canona jak rozumiem. Moj Canon miał 4x powiekszenie, sigma ma 3x. Sigma jest 2.8 a ten mój Canon był na 300mm 5,6.
    Poprostu uważam że ta Sigma nie jest OK jak na obiektyw za taką kase i klase która ma prezentować i tyle.
    a co ma się powiększenie 70-300 do 70-200, bo tego wywodu nie kapuję. Porównujesz dwa różne szkła, tak jakbys porównywał sportową brykę do Land Rovera
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Następnym razem dokładniej będę wybierał zdjęcia testowe a gdybym miał te 2tysie więcej też wybrałbym Canona ale raczej z uwagi na ergonomię i szybszy AF niż na róznicę w fotkach

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti
    Jakbyś pokazał takie zdjęcie fotoedytorowi to by cię olał ciepłym moczem!
    Uff jak dobrze że nie pokazałem

Mając tak pogardzaną Sigmę bez problemu zrobiłbyś kozak fotkę
    Nie wątpie

a co ma się powiększenie 70-300 do 70-200, bo tego wywodu nie kapuję.
    A no podobno ma bo najlepsze obiektywy to podobno takie które mają zoom <=3x (przynajmniej tak czytałem na tym forum) :wink:

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

A fujjj jakie CA

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

z wyborem fotki popełniłem głupi błąd przeglądając na laptopie a LCD jak wiodomo podostrza Obiecuje dokładnie im się przyjżec na CRT-ku. Serdecznie przepraszam za swój błąd

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów