Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Jak to z Wami jest...?

abece
    Guest

Domyślnie Jak to z Wami jest...?

Witam!
    Temat napisalem z ciekawosci, a moje pytanie to czy niektorzy z Was, posiadajacy np. 20d , i worek elek potrafilibyscie jeszcze czerpac przyjemnosc z focenia dajmy na to: Eosem 300 z podstawowym KITem?
    Nie to zebym sie czepial, ale wydaje mi sie ze niektorzy z Was nieco sie zapedzili w kompletowaniu sprzetu...np. gdzies na tym forum przeczytalem ze jakas tam Sigma czy tamron za 1300zl jest mydlana...
    I nie jest to zaden atak, ani tym bardziej zazdrosc, jestem beginner i jestem ciekaw Waszego zdania.
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ze mną jest tak, że nadal focę analogiem choć w pewnych kręgach uchodzi to za skrajnie niemodne zajęcie :-) Cały czas mam EOS'a 50 i ruskiego Kieva 88 (średni format). Wspomniane eLki też mam - ale co z tego?
    W tej całej zabawie liczy się tak naprawdę współczynnik sastysfakcji jaki z niej osiągamy, prawda? A tą może zapewnić jednemu robienie dobrych zdjęć a innemu świadomość posiadania dobrego sprzętu :-) Takie życie i ja nie widzę w tym nic szkodliwego :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja sie od zawsze odgrazam (zwlaszcza odkad zobaczylem porzadny pokaz slajdow z Velvii), ze jak juz sie naucze zdjecia robic, to kupie sobie jakiegos analogowego EOSa i bede nim robil rzeczy nie wymagajace strzelania "seriami seriami" ;-)

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abece
    Witam!
    Nie to zebym sie czepial, ale wydaje mi sie ze niektorzy z Was nieco sie zapedzili w kompletowaniu sprzetu...np. gdzies na tym forum przeczytalem ze jakas tam Sigma czy tamron za 1300zl jest mydlana... [...]
    zgadzam się, czasami niektórzy chyba zapominają jaka jest definicja fotografii i bynajmniej nie chodzi w niej o BF/FF przy f4 :razz:

wciąz mam 300, kitowy obiektyw i radośc z każdej udanej fotki; czasem wyłączony podgląd w 20D i dreszczyk emocji "spartoliłem je czy dziś będą lepsze"...
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giraff
    czasem wyłączony podgląd w 20D i dreszczyk emocji "spartoliłem je czy dziś będą lepsze"...
    Ja tak robilem drugiego dnia w Leeuwarden, gdy wiedzialem ze mi starczy na styk baterii To jest chyba dobra metoda, zeby mniej strzelac

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Ja czerpie przyjemnosc ze pstrykania. To przede wszystkim. Obojetnie czym choc jakos tak jest, ze lepszy sprzet daje wyzszy fun-factor. Ale nawet plastikowa jednorazowka moge robic fotki (co udowodnilem w Battle Cage). Probowalem tez ruskim sprzetem. Tez jest fajnie. Najwazniejsze to cos tam pstryknac od czasu do czasu.

Jakis czas temu pozbylem sie wiekszosc zlomu bo po co tyle szkiel skoro sie z nich nie korzysta? Zostawilem sobie 4 szkielka, lampe i puszke. Wazy to w porywach do 3kg choc i tak z reguly wszystkiego nie nosze.
    Chyba sie starzeje bo juz nic ciezkiego nie chce mi sie nosic. Potwierdzilem to pozyczajac wielgachnego 70-200IS od kolegi. Za duzy, za ciezki. Zupelnie bez sensu. Ja zostaje przy malych stalkach...

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja sie od zawsze odgrazam (zwlaszcza odkad zobaczylem porzadny pokaz slajdow z Velvii), ze jak juz sie naucze zdjecia robic, to kupie sobie jakiegos analogowego EOSa i bede nim robil rzeczy nie wymagajace strzelania "seriami seriami" ;-)
    To lepiej kupuj szybko, bo co lepsze sztuki powoli zaczynają znikać z rynku (ja miałem kiedyś na oku 1VHs ale ktoś mnie na Allegro podkupił niestety). No i sam materiał staje się co raz gorzej dostępny - kolejni producenci zaprzestają produkcji filmów.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja lubiłbym postrzelac analogiem, chocby AT-1+50/1.4 ale w moim mieście nie ma jak tego zeskanowac... Podobnie z BW. No velvie wypstrykałem, mam w ramkach, ale jakoś rzadko odpalam...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Jakis czas temu pozbylem sie wiekszosc zlomu (...) Zostawilem sobie 4 szkielka, lampe i puszke.
    Brrr... az sie boje spytac ile miales przedtem ;-)

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Potwierdzilem to pozyczajac wielgachnego 70-200IS od kolegi. Za duzy, za ciezki. Zupelnie bez sensu.
    Heh, a ja odwrotnie 300D z kitem? Za maly, za lekki, niewygodny, bez sensu . Ale to jest tak, jak to ktos napisal w watku obok - grunt, zeby byl wysoki "fun factor" calej zabawy

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Niedalej jak w niedzielę analogiem fociłem - ach ten wielki wizjer

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów