Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Jak to z Wami jest...?

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,
    właśnie przeczytałem że Państwo też czas od czasu wyciągacie analogi z szafy, ostatnio zrobiłem parę fotek (tytułem eksperymentu) na filmie B&W i jakież było moje zdziwienie kiedy pan w fotolabie powiedział że nie może wziąść odpowiedzialności czy uda mu się wywołać negatyw.... poprostu mnie zatkało, suma sumarum zdjęcia wywołałem w zakładzie fotograficznym (zresztą w tym samym w którym staruszkowie robili mi zdjęcia komunijne - a dawno to było) i wyszły rewelacyjnie.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abece
    Witam!
    Temat napisalem z ciekawosci, a moje pytanie to czy niektorzy z Was, posiadajacy np. 20d , i worek elek potrafilibyscie jeszcze czerpac przyjemnosc z focenia dajmy na to: Eosem 300 z podstawowym KITem?
    Nie to zebym sie czepial, ale wydaje mi sie ze niektorzy z Was nieco sie zapedzili w kompletowaniu sprzetu...np. gdzies na tym forum przeczytalem ze jakas tam Sigma czy tamron za 1300zl jest mydlana...
    I nie jest to zaden atak, ani tym bardziej zazdrosc, jestem beginner i jestem ciekaw Waszego zdania.
    pozdrawiam
    No witam... ja zawsze w swoje podróze zabieram EOSa 3. Zawsze z filmem czarno białym lub Velvia ostatecznie SFX lub Reala ... i musze przyznac ze w tym body mam tylko stałki 35,50,85 - i zanim spedze 1 klatke to sie na zastanawiam kilkne kilka na 20d aby zobaczyc rozkład sceny, histogramy, itp .. i to jest frajda... i myslalem aby sobie kupic FEDa lub LEICA M3 a marze o M6 ...
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf
    i zanim spedze 1 klatke to sie na zastanawiam kilkne kilka na 20d aby zobaczyc rozkład sceny, histogramy, itp .. i to jest frajda... i myslalem aby sobie kupic FEDa lub LEICA M3 a marze o M6 ...
    No nie stary, to już jest kantowanie :-) Rób "trójeczką" foty na żywca, bez wspomagania się 20d w roli światłomierza i podglądu sceny :-)
    No chyba potrafisz, co? ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

to i ja sie tez wypowiem hi
    cyfra byla moi ostatnim zakupem jaki zrobilem ale tez sa takie dni kiedy biore manualny aparat i wychodze z nim w plener Mam nikona f3hp i kilkanascie obiektywow do niego Bardzo go lubie a zdjecia robie tylko na slajdach Ostatnio dokupilem sobie sprzet do wywolywania czarno bialych zdjec i mysle zaczac sie tym bawic Juz nie bede wspominal o innych aparatach ktore mam,a tak jak wyzej kolega wymienil tak i ja uwazam ze do odpowiedniego tematu jest potrzebny odpowiedni sprzet
    pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja poczysciłem trochę szafę i z trzech pólek zostawiłem sobie - 3/4 pólki. Tak naprawde wykorzystywałem 3/4 sprzetu sporadycznie a chomikowalem na zasadzie a nuz sie przyda. Niestety nie przydawała się. Zostawilem sobie 5 szkiel, analoga. 2 flashe i troche pierdół. Resztę puścilem do ludzi.
    Mam teraz mniejszy stres i duuużzoooo miejsca
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abece
    Ok, jak Ci sie spodoba, to mozesz oddac mi Twoj 30d
    Chyba nie przejdzie ;-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Pentacon rulez. i manualne ostrzenie na oko... coś pięknego - czysta radość...wydaje mi się jeszcze że już tylko średni format mógłby mi dawać więcej radości... chyba kupię jakiegoś starta 66 albo kieva 88
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów