Cytat Zamieszczone przez abece
Witam!
Temat napisalem z ciekawosci, a moje pytanie to czy niektorzy z Was, posiadajacy np. 20d , i worek elek potrafilibyscie jeszcze czerpac przyjemnosc z focenia dajmy na to: Eosem 300 z podstawowym KITem?
Nie to zebym sie czepial, ale wydaje mi sie ze niektorzy z Was nieco sie zapedzili w kompletowaniu sprzetu...np. gdzies na tym forum przeczytalem ze jakas tam Sigma czy tamron za 1300zl jest mydlana...
I nie jest to zaden atak, ani tym bardziej zazdrosc, jestem beginner i jestem ciekaw Waszego zdania.
pozdrawiam
U mnie przejście na cyfrę było normalnym krokiem do przodu. I raczej nie przewiduję powrotu do analoga, nawet z sentymentu. Jeśli będą jakieś zmiany to raczej w kierunku lepszej cyfry (Hasselblad na przykład). Technika analogowa zrobiła swoje i odeszła do lamusa (u mnie). Bez żalu, tęsknoty itp. Było fajnie, ale w cyfrze jest tyle zalet, że szkoda się cofać. Piszę to z perspektywy wielu lat praktyki i kilku worków sprzętu. Choć nie jestem całkiem pewien, czy potrafił bym jeszcze zrobić zdjęcie powiedzmy najstarszym Zenitem. Już nawet nie pamiętam numeru! Ale może nie będę tego sprawdzał, po kie licho, jeszcze się zachwycę duszą i co? Co wtedy zrobię z tym całym majdanem elkowo-cyfrowym