Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Jak to z Wami jest...?

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Talking

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja tak robilem drugiego dnia w Leeuwarden, gdy wiedzialem ze mi starczy na styk baterii To jest chyba dobra metoda, zeby mniej strzelac
    Muflon, myśle, że jedyna - wciąz jeszcze mam obawy przed programowym wyłączeniem wizjera na stałe, hehe :grin:... wszak czasem się przydaje, gdy jakiś niecierpliwiec chce obejrzeć strzelone właśnie przed chwilą zdjątka.

Chociaz podbno istnieje jeszcze numer z podmianą karty na 256MB ale aż takim masochistą nie jestem. wolę mieć więcej, na wszelki wypadek ;-)
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Ja zamiennie używam MF, 5d i kilku niezlych szkiel jak i takiej zabawki oraz takiej Kazdy aparat ma swoje zastosowanie i wszystkie dają sporo frajdy :]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abece
    Witam!
    Temat napisalem z ciekawosci, a moje pytanie to czy niektorzy z Was, posiadajacy np. 20d , i worek elek potrafilibyscie jeszcze czerpac przyjemnosc z focenia dajmy na to: Eosem 300 z podstawowym KITem?
    Czuje się wywołany do tablicy ;-)
    Ze mną chyba jest źle. Nikt mnie tu nie lubi

Powiem tak podczas ostaniego urlopu prawie nie zdejmowałem kita z body. Drugim szkłem obok kita na urlopie był 85L.
    IMO minus kita to nie ciemne f (ISO 3200) tylko fakt, że nie masz szansy na złapanie obiektu autofokusem w warunkach normalnych dla innych szkieł.

Tak czy siak: kitem pewnie, że tak! Analogiem raczej nie. Jestem uzależniony od histogramu. Kiedyś dla jajek przestawiłem monitor w B&W i wołałem na histogram* właśnie. Nie pomyliłem się.

* - histogram i/lub Whiball (ostatecznie AWB też obleci)

Przepraszam wszystkich zawiedzionych obecnością kita obok - podobno - top elek w mojej torbie. You know who you are ;-)

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Brrr... az sie boje spytac ile miales przedtem ;-)
    Nie tak duzo ale 3 szkla sprzedalem. I kupilem nowe

Heh, a ja odwrotnie 300D z kitem? Za maly, za lekki, niewygodny, bez sensu . Ale to jest tak, jak to ktos napisal w watku obok - grunt, zeby byl wysoki "fun factor" calej zabawy
    300D rzeczywiscie niewygodny (Uzywalem pozyczone 350D a to prawie to samo albo gorzej). Ale 5D to absolutne max jakie moge tolerowac. I tak wolabym zeby byl jakies 150-200g lzejszy.
    Aha, mialem okazje potrzymac w lapkach i popstrykac 1D (ten stary). Muflon, ja nie wiem jak ty te cegle nosisz. Musisz miec kark i biceps Pudziana...

W kazdym razie fun-factor najwazniejszy. A zatem "seriami, seriami"...

Dopiero zaczyna Awatar tomekg
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

ja jestem beginner i do tego student... co razem oznacza tani sprzet.. mianowice EOS 300 + Helios 44/2 i Jupiter 37A/135.. na cyfrowke nie decyduje sie z dwoch powodow: kasa przede wszsytkim, a drugie to ten dreszczyk ewmocji jak wychodze z labu.. wyszlo, nie wyszlo...

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekg
    a drugie to ten dreszczyk ewmocji jak wychodze z labu.. wyszlo, nie wyszlo...
    W cyfrze wyłączasz podgląd na lcd po zrobieniu zdjęcia, kupujesz jedną kartę 256 mega i masz nadal ten sam przyjemny dreszczyk :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Aha, mialem okazje potrzymac w lapkach i popstrykac 1D (ten stary). Muflon, ja nie wiem jak ty te cegle nosisz. Musisz miec kark i biceps Pudziana...
    No właśnie wręcz przeciwnie Znaczy jestem dość spory, ale z mięśni to hoduję głównie piwne Ale właśnie ta czołgowatość aparatu to dla mnie część frajdy z pstrykania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekg
    ten dreszczyk emocji jak wychodze z labu.. wyszlo, nie wyszlo...
    Jedziesz do super miejsca, nie wiesz, czy kiedykolwiek tam jeszcze
    wrocisz, niesamowity zachod slonca w Himalajach, ty na sloniu gdy
    on akurat zatanczyl makarene, w ogole bajka.
    Wracasz do Warszawy i ten dreszczyk emocji "wyszlo, nie wyszlo...",
    " o kurna... nie wyszlo!!!"

;-)

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Nie jestem do końca pewien ale chyba prędzej zobaczysz słonia tańczącego makarenę niż w himalajach

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Nie jestem do końca pewien ale chyba prędzej zobaczysz słonia tańczącego makarenę niż w himalajach
    Słonie żyją np. w Nepalu :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów