Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: HELP!!! 350d i paproszki

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Exclamation HELP!!! 350d i paproszki

Czesc,
    jestem nowym szczesliwym posiadaczem eosa 350d...lecz stwierdzilem ze cos mi nie gra do konca i chcialem sie was poradzic.
    otoz na przeslonie powiedzmy 5.6 to zdjecia wychodza "gladkie" i bez zarzutu, natomiast jak zrobie cos na maksymalnej przeslonie (22, albo 45 na 2 obiektywie)
    na zdjeciu pojawiaja mi sie "paproszki" czy ma to zwiazek z zabrudzona matryca?? mam ten aparat niecaly tydzien. raz ja przedmuchalem gruszka zgodnie z instrukcja, ale chyba nie pomoglo :/
    prosze o rady!
    dzieki!
    pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafb
    Czesc,
    jestem nowym szczesliwym posiadaczem eosa 350d...lecz stwierdzilem ze cos mi nie gra do konca i chcialem sie was poradzic.
    otoz na przeslonie powiedzmy 5.6 to zdjecia wychodza "gladkie" i bez zarzutu, natomiast jak zrobie cos na maksymalnej przeslonie (22, albo 45 na 2 obiektywie)
    na zdjeciu pojawiaja mi sie "paproszki" czy ma to zwiazek z zabrudzona matryca?? mam ten aparat niecaly tydzien. raz ja przedmuchalem gruszka zgodnie z instrukcja, ale chyba nie pomoglo :/
    prosze o rady!
    dzieki!
    pozdrawiam!
    Korzystasz z 22 lub 45? Jeśli nie i na innych przesłonach nic nie widzisz to daj sobie spokój...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jak zaczną być widoczne przy f/8.0 to zabierz się za dmuchanie...

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja właśnie dzisiaj nabyłem świetną gruszę do dmuchania. Podmuchałem i żadnych paprochów na matrycy przy f22.
    Kosztowała mnie niecałe 9zł. Dokładnie nazywa sie to: gruszka Sanity z miekkim końcem 11.

Oakhallow
    Ostatnio edytowane przez Oakhallow ; 21-06-2006 o 16:02
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Forum miłośników lewatywy normalnie
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    Forum miłośników lewatywy normalnie
    Ba! w każdym podręczniku medycyny wyczytasz, że to wskazane i bardzo zdrowe

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    Ja właśnie dzisiaj nabyłem świetną gruszę do dmuchania. Podmuchałem i żadnych paprochów na matrycy przy f22.
    Kosztowała mnie niecałe 9zł. Dokładnie nazywa sie to: gruszka Sanity z miekkim końcem 11.

Oakhallow
    Też polecam. Co prawda mam nr 9 z twardym końcem, ale też spisuje się rewelacyjnie - wadą, a zarazem zaletą jest twardy koniec - musisz bardziej uważać, ale w nagrodę jest węższa (silniejsza) struga powietrza.
    Niemniej nie ma to jak duża grucha ;-) Do analoga zupełnie wystarczała mi mniejsza, ale z matrycy jednak trudniej zdmuchnąć, a i strach przez "zbliżeniem" więszy ;-)

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpmdembi
    Też polecam. Co prawda mam nr 9 z twardym końcem, ale też spisuje się rewelacyjnie - wadą, a zarazem zaletą jest twardy koniec - musisz bardziej uważać, ale w nagrodę jest węższa (silniejsza) struga powietrza.
    Niemniej nie ma to jak duża grucha ;-) Do analoga zupełnie wystarczała mi mniejsza, ale z matrycy jednak trudniej zdmuchnąć, a i strach przez "zbliżeniem" więszy ;-)
    Ja też używam tej z twardą końcówką, bo raz, że jest bardziej profi, a dwa, że miękkie to są do wyciągania glutów z nosa niemowlaków
    Nie przesadzajmy z tym uszkodzeniem matrycy. Raz że najpierw jest filter AA, a dwa, że nigdy tego nie wsadzam za głęboko - bo po co ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Ja też używam tej z twardą końcówką, bo raz, że jest bardziej profi, a dwa, że miękkie to są do wyciągania glutów z nosa niemowlaków
    Nie przesadzajmy z tym uszkodzeniem matrycy. Raz że najpierw jest filter AA, a dwa, że nigdy tego nie wsadzam za głęboko - bo po co ;-)
    No i wbrew pozorom, to ruchy gruszką wykonujemy na boki, a nie przód tył :grin:
    Pierwszy raz jest bardzo emocjonujący, pełen napięcia i strachu przed nieznanym, ale następne, to już czysta przyjemność
    50d |Backup - 350d | Tamron 28-75 f/2.8 | 70-200 f4/L | 50 f/1.8II. Do tego trochę redukcji, filterków, wężyk i gruszka z kanką nr 9

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafb
    Czesc,
    prosze o rady!
    dzieki!
    pozdrawiam!
    znaczy sie wyglada tak jak moja:

a to bylo jakis czas temu - tuz po czyszczeniu - teraz mam chyba jeszcze do tego jakies wlosy

Nowego nic wiecej nie napisze - musisz sie pogodzic z tym ze matryca sie brudzi i to jak diabli :-/
    Ja juz powoli zastanawiam sie nad czyszczeniem "na mokro" ale jeszcze nie dojzalem (za malo brudow)
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów