Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Zacinanie się 350D

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Hmm, no nie sądze, ale na samym początku był używany jedynie z oryginalną baterią (bez gripa) i wtedy nic się nie działo lecz ten czas był krótszy niż średni czas pomiędzy awariami więc nie jest to miarodajne.
    Szy

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

oryginalne też mają prawo być walnięte (lub źle sformatowane) pożycz sobie od kogos inne aku

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Moim zdaniem małe szanse, żeby była to wina gipa lub baterii. Wiele ludzi z forum używa nieoryginalnych baterii, kilku tekże gripów delta (w tym ja ) i problem nie występuje. Proponuje wysłać puszkę na Żytnią.

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Wsłanie puchy na Żytnią raczej nie wchodzi w gre, chyba ze na właśny rachunek,bo kupiona u TIPa i u niego jest gwarancja. A ostatnio jak mu odesłałem walniętą puszkę to całą wymienił bez problemu ale to trwało ponad 3 tygodnie, a tu człowiek na jakiś urlop by się wybrał
    Szy

Dopiero zaczyna Awatar agnelita
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja uzywam tylko z orginalna bateria, a dzis czwarty raz mi sie zacial I to wtedy gdy kaczka dawala rybke mlodym zanim wyciagnelam baterie to moglam sie pozegnac ze zdjeciami, bo kaczki odplnely dalej
    A do tego w moim aparacie wystepuje jeszcze jeden problem , czesto przy zgrywaniu zdjec wychodzi mi ze jest zaslaba bateria i aparat wylaczyl sie i zeby sprobowac zgrac ponownie po naladowaniu!!! tylko ze bateria jest w 1/3 pelna!!! a aparat wcale nie wylancza sie Juz sama nie wiem co sie dzieje czasami pomaga wyjecie bateri i ponowne wlozenie a wtedy zdjecia sie zgrywaja. Czy komus sie to zdarzylo?
    EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM

Domyślnie

Raczej winiłbym za taki stan akumulatory. Kiedyś sporo rzeczy przetestowałem w swoim olku c-720 aby w koncu stwierdzić, iż przyczyną zawieszania się aparatu jest jeden z kompletów baterii.
    W 350D używam zawsze firmowego gripa, ale oprócz efektu opisanego przez agnelitę na pakiecie akumulatorów paluszkowych zdarza się, że przy pracy na af-servo zestaw ten bardzo szybko się rozładowuje i aparat się wyłącza. Zrobiłem pomiary i pakiet akumulatorków paluszkowych 6*2200 mAh ma wyższe napięcie niż pakiet dwóch tanich akumulatorków 2NB2L Premium gold z allegro. Sędzę, że problemem jest wielkość prądu jaki może oddać zestaw paluszków.

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Domyślnie

zamien baterie miejscami moze? choc pewnie juz to robiles...albo wloz tylko ta chinska do gripa i wlacz aparat i zobacz co sie stanie..
    pozdrawiam!

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski
    Moim zdaniem małe szanse, żeby była to wina gipa lub baterii. Wiele ludzi z forum używa nieoryginalnych baterii, kilku tekże gripów delta (w tym ja ) i problem nie występuje. Proponuje wysłać puszkę na Żytnią.
    ja nie twierdzę, że to wina nieoryginalnych aku, tylko WOGÓLE akumulatora, którego używają osoby z zacięciami w 350D. Możliwe że większe szanse na fabryczną wadę mają nieoryg. akum., ale i w oryg. nie można wykluczyć fabrycznej wady, przez co np napięcie się waha i aparat zalicza zwis. Ja bym pożyczył inne aku (od osoby której nie zaliczył zwisu 350D) i wyszedł w plener

Bywalec Awatar Sibil
    Miasto
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnelita
    A do tego w moim aparacie wystepuje jeszcze jeden problem , czesto przy zgrywaniu zdjec wychodzi mi ze jest zaslaba bateria i aparat wylaczyl sie i zeby sprobowac zgrac ponownie po naladowaniu!!! tylko ze bateria jest w 1/3 pelna!!! a aparat wcale nie wylancza sie Juz sama nie wiem co sie dzieje czasami pomaga wyjecie bateri i ponowne wlozenie a wtedy zdjecia sie zgrywaja. Czy komus sie to zdarzylo?
    tak, polecam kupno czytnika kart i zrzucanie tak zdjęć do kompa. pozdrawiam
    20d I T17-50mm f2,8 I C50mm f1,8 I C70-200mm f2,8 L I VS 600R I 679B I
    Yessphoto, obiektywnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa, Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnelita
    (...)A do tego w moim aparacie wystepuje jeszcze jeden problem , czesto przy zgrywaniu zdjec wychodzi mi ze jest zaslaba bateria i aparat wylaczyl sie i zeby sprobowac zgrac ponownie po naladowaniu!!! tylko ze bateria jest w 1/3 pelna!!! a aparat wcale nie wylancza sie Juz sama nie wiem co sie dzieje czasami pomaga wyjecie bateri i ponowne wlozenie a wtedy zdjecia sie zgrywaja. Czy komus sie to zdarzylo?
    Jam miałem podobny efekt raz czy dwa, mam 2 komplety baterii i poprostu je wymieniłem Myslałem, że te poprzednie poprostu sie wyładowały. Teraz będę sie bardziej przyglądał.
    Logar4; Canon 5DmII trochę szkła i innych rupieci .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów