Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 228

Wątek: Cudeńka waszych czasów...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigmar
    A pamiętacie komiks o przygodach Kleksa? Taki atramentowy, nie pamiętam dokładnie tytułu ale miałem tego pełno, podobnie jak Kajka i Kokosza i Tytusa.
    Ostatnio gdzieś wypatrzyłem Kajka - omal nie zakupiłem.
    ja pamietam jak pedrakiem bedac obchodzilem ksiegarnie na miescie szukajac kolejnych czesci Thorgala. dzisiaj na polce mam wszystkie zeszyty (wlaczywszy w to pierwsze wydania "Gwiezdnego dziecka" czy "Nad jeziorem bez dna") ale co mnie nerwow i biegania kosztowalo odszukiwanie tego...

podobnie mialem z ksiazkami Karola Maya, ktore jako dzieciak chlonalem z wypiekami na twarzy...

ech... a potem sie w telewizji ogladalo Apaczow z Enerde
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ja pamietam jak pedrakiem bedac obchodzilem ksiegarnie na miescie szukajac kolejnych czesci Thorgala. dzisiaj na polce mam wszystkie zeszyty (wlaczywszy w to pierwsze wydania "Gwiezdnego dziecka" czy "Nad jeziorem bez dna") ale co mnie nerwow i biegania kosztowalo odszukiwanie tego...
    Tam, do kata:-D ubiegłeś mnie, chłopie, właśnie miałem pisac o Thorgalu... :-D ale o dziwo - w małym miasteczku niedaleko miejscowości, w której mieszkałem często bywał dostępny w zaznajomionej księgarni. Czyżby niedobór lokalnych fanów? Ale fakt faktem, że z niektórymi częściami bywało ciężko. Pamiętam, jak Strażniczka Kluczy osiągała bajońskie ceny na Jarmarku Dominikańskim i w dodatku nie była wcale po polsku, tylko były doklejone małe ksero-książeczki z tłumaczeniem. To już wprawdzie nowsze czasy, ale jeszcze zahaczające o paranoję rynkowych niedoborów.
    There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ech... a potem sie w telewizji ogladalo Apaczow z Enerde
    No i Winetou mowił : HALT !
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigmar
    A pamiętacie komiks o przygodach Kleksa? Taki atramentowy, nie pamiętam dokładnie tytułu ale miałem tego pełno, podobnie jak Kajka i Kokosza i Tytusa.
    Ostatnio gdzieś wypatrzyłem Kajka - omal nie zakupiłem.
    to napisała pani Szarlota Pawel, nazywało sie Jonek, Jonka i Kleks

Chodzi o tego niebieskiego typka wyglądającego jak niebieska mrówka? Jesli tak, to własnie to jest ten komiks.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

niebieski plemnik
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Awatar tomecki
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, to mój pierwszy wpis, może nie w temacie foto ale od godziny zamiast pracować czytam ten wątek i oczywiście przypomniało mi się kilka rzeczy z dzieciństwa :-)
    - tzw. kotki na rower, nie wiem jak to opisać, generalnie zakładało się to na szprychy albo na linkę od hamulca ręcznego, różne kolory, takie niby-futerko na druciku, ktoś kojarzy ?
    - z rowerowych gadżetów jeszcze - kawałek plastiku zamocowany tak, że końcówką zahaczał o szprychy w czasie jazy wydając przy tym specyficzny terkot :-)
    - gazeta Wybrzeże ze zdjęciem gołej babki gdzieś w środku oraz gazeta Zarzewie z wielkim plakatem w środku (zwykle przedruk z Bravo)
    - strzelanie z ryżu lub kulek plasteliny z rurki, ew. rozebranego na części długopisu :-)
    - wbijanie szpilki w ołówek drewniany, pod kątem prostym do osi ołówka i pykanie szpilką o krawędź ławki szkolnej, fajnie to pykało, nauczyciele dostawali szału
    - pierwsze piórniki "all included" czyli z pisakami, gumką, ołówkiem i wszystkim w komplecie :0
    - samochód "zdalnie" sterowany czyli Fiat 125p na kablu
    - granie w noża, zwane graniem w pikuty też, rysowało się duży okrąg na ubitej ziemi, dzieliło na części równe ilości graczy i potem "ucinało" się wybranym graczom po kawałku umiejętnie rzucając nożem/scyzorykiem

może część z tych rzeczy występowała u mnie lokalnie (Szczecin) lub się inaczej nazywało ale i tak łezka mi się w oku kręci

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomecki Zobacz posta
    - strzelanie z ryżu lub kulek plasteliny z rurki, ew. rozebranego na części długopisu :-)
    - wbijanie szpilki w ołówek drewniany, pod kątem prostym do osi ołówka i pykanie szpilką o krawędź ławki szkolnej, fajnie to pykało, nauczyciele dostawali szału
    - pierwsze piórniki "all included" czyli z pisakami, gumką, ołówkiem i wszystkim w komplecie :0
    - samochód "zdalnie" sterowany czyli Fiat 125p na kablu
    Miałem - poloneza ! Hitem była wersja ze świecącymi swiatłami. Dodatkowy przycisk na puszcze z kierowniczką.
    Też u mnie się strzelało z plasteliny i z gumek. Gumka dwie pentelki na palcach i trach. Amunicja: zwinięta kartką albo wersja hard zszywki tapicerskie.
    Ech stare czasy . I pomysleć że zaczeło się od komputerów...
    Włąsnie 3 dni temu w starym pudełku po jakimś abicie zauważyłem gravisa. A zaczynałem od C64. Najpierw z magnetofonem a potem ze stacją dysków. To była wygoda! nie trzeba było taśmy przewijać ani głowicy dla taśm giełdowych przestawiać. [Mniej wiecej w tym samym okresie dostałem Feda 5 - tyleże zbyt duzo zdjęć to nim nie zrobiłem ] Potem 386 40Mhz (notabene też AMD)! P120, P200, K6 366, Duron600, Athlon 1800, i teraz Barthon 3200...
    Z troche poważniejszych: ciekawi mnie czy pamiętacie jak nie było pewnego niedzielnego dnia teleranka? Ja pamiętam jak dziś zamiast ulubionego programu jakiś gość w wielkich okularach.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Dopiero zaczyna Awatar k.y.h

Domyślnie

napisał Tomecki
    ....- tzw. kotki na rower, nie wiem jak to opisać, generalnie zakładało się to na szprychy albo na linkę od hamulca ręcznego, różne kolory, takie niby-futerko na druciku, ktoś kojarzy ?....
    taa.. z dedeerowa sciagane, rowery wyglądały jak ludowy zespół łowicki na dożynkach
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Miałem - poloneza ! Hitem była wersja ze świecącymi swiatłami.
    Mozesz to rozwinac? bardzo zainteresowaly mnie te swiecace swiatla

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Mozesz to rozwinac? bardzo zainteresowaly mnie te swiecace swiatla
    Polonez zdalnie sterowany (około 1,5m kabla) z możliwością zapalenia świateł. były różne wersje, ja miałem milicję.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów