Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 228

Wątek: Cudeńka waszych czasów...

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    ja za tym ni cholery nie tesknie, precz z komuną itd - ale ceny mogłyby być "tamtejsze" , a zarobki dzisiejsze.... (resorki Matchboxa po 1 dolar przy pensjach 10 dolców to było dla rodziców wyrzeczenia ze hej;p)
    Nie rozpatruj tego w kategoriach politycznych - wiesz o ile mniej było zmartwień. Do wyboru miałeś klisze 6x9 do Amiego, nie musiałeś się martwić o obiektywy, bo ten jedyny (wtopiony w obudowę) był do wszystkiego, nie martwiłeś się, że wizjer pokrywa 98% pola widzenia, że AF u kumpla jest szybszy... fociłeś co i kogo popadnie, potem do łazienki 5 kuwet, powiększalnik i nikt Ci niepodskoczył...... A teraz 20kg szprzetu, a jak powiesisz fotkę to Ci napiszą, że przepały, ziarno, aberacja i Bóg wie co jeszcze..... STRES bracie, STres - wtedy nawet nieznałem tego słowa:-D :-D :-D

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    Nie rozpatruj tego w kategoriach politycznych - wiesz o ile mniej było zmartwień. Do wyboru miałeś klisze 6x9 do Amiego, nie musiałeś się martwić o obiektywy, bo ten jedyny (wtopiony w obudowę) był do wszystkiego
    To wszystko naturalna cena, jaką trzeba zapłacić za postęp i zwiększanie dobrobytu :-) Czasami mnogość i wybór są przekleństwem ;-) Z drugiej strony, każdy kto ma świadomość istnienia alternatyw, nie będzie już nigdy tęsknił za ich brakiem. Ja też miło wspominam "łazienkową ciemnię" i wypieki na twarzy, kiedy na papierze powoli wychodziły zarysy zdjęcia. To było cudowne uczucie, którego nieraz mi brak w obecnych czasach. Owszem, PS stał się "ciemnią" na miarę nowych-cyfrowych czasów, ale ja już nie czuję tych lekkich dreszczy na plecach, które mnie przechodziły kiedyś :-) Obróbka stała się jakaś taka maszynowo-rzemieślnicza i można łatwo stracić poczucie, że się coś tworzy (kiedyś "tworzenie" było bardziej, jakby to ująć, namacalne). Moje zboczone tory myślenia są częste u przedstawicieli mojego rocznika :-) Ludzie kilka lat młodsi już inaczej czują ten temat, a nasze dzieci słowo ciemnia będą znały jedynie z Wikipedii :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Eee, Panowie, "Analog vs. cyfra" to gdzie indziej!!! ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj tak nie mów, moje dziecko już nawet zdążyło rozkręcić mój wspaniały powiększalnik - i nawet wie co to ciemnia Tyle, że młody zdjęcia zaczął robić od puszki 50E - co dla mnie kilka lat temu było ukoronowaniem dążeń (sprzętowych)... cuż świat idzie do przodu....

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Eee, Panowie, "Analog vs. cyfra" to gdzie indziej!!! ;-)
    ej własnie, wynocha z wojenką analog vs cyfra w inne miejsce - tutaj rozprawiamy o zywotnych roznicach Baltony i Pewexu, Commodore i Atari tid. Ew. o roznicach miedzy czekoladą a wyrobem czekoladopodobnym

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    ej własnie, wynocha z wojenką analog vs cyfra w inne miejsce - tutaj rozprawiamy o zywotnych roznicach Baltony i Pewexu, Commodore i Atari tid. Ew. o roznicach miedzy czekoladą a wyrobem czekoladopodobnym
    Coż za święte oburzenie :-) Dobra, to pójdziemy na pl.rec.foto.cyfrowa :-)
    A poza tym to nie żadna wojenka, tylko wycieczka sentymentalna - takie coś co robią ludzie, jak poczują, że są starzy i zgrzybiali (w obecnych czasach staje się to dużo wcześniej niż kiedyś...)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z gówna i stali powstało Atari.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Z gówna i stali powstało Atari.
    Niech zgadnę - miałeś C64? ;-) ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A przepraszam, a kto tu wojuje, bo jakoś nie zauważyłem. Wg mojegowidzimisię jest to tylko nostalgia za starymi dobrymi czasami, kiedy człowiekowi z cyfrówką kojażył się tylko zegarek marki casio z w/w pewexu.... A Wy za raz cyfra vs analog Muflon - tym razem presadzasz

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Niech zgadnę - miałeś C64? ;-) ;-)
    Spectrum. Ale ten tekst to z moda amigowego.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów