Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 228

Wątek: Cudeńka waszych czasów...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja też mam całe worki starych gazet na bokówce... Fajnie było. Drukowali listingi. Może na forum ktoś poda listing do nowego dekodera raw?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, witam, ja za to pamietam jak kupiłem pierwszy dysk twardzy (chyba 40 MB) do 286 ale się wtedy działo - kompa nie trzeba było odpalać z dyskietki, TAG nie trzeba było odpalać z dyskietki a w igrzyska zimowe graliśmy całymi godzinami (chyba we czterech) - To były czasy

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    w igrzyska zimowe graliśmy całymi godzinami (chyba we czterech) - To były czasy

cóz, a w igrzyska z Małyszem ale grafiką gdzieś z 1984 grała cała Polska jeszcze chyba z rok temu

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ZX80, ZX81, Spectrumy 16 i 48 - bez kaseciaka, ale z magnetofonem szpulowym, z 2-3 modele niezbyt wypasionych Atari, w miedzyczasie 2 klony Spectrum (w tym jeden polski), dostep do Mery 400, potem PC z prockiem AMD 40MHz, potem 2 PC z Celeronami (chyba 133 i 466 Mhz), AMD Athlon 1700+, teraz Athlon 64 bit. Najcieplej wspominam pierwsze ZXy oraz spectrum. pamietam, ze jak w TVP byl program informatyczny o spectrusiach i w jednym z nich 'po fonii' puszczali polskie Logo (jezyk programowania dla poczatkujacych dzieci) to sobie to na szpuli nagralem i namietnie do spectrusia wczytywalem. Pozniej juz takich radosci komputerowych nie doswiadczylem.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Naked.Photo
    Guest

Domyślnie

Ja startowałem z 286 Ale grafa była już Herculesa. Sprzęt znajomego, który wgrał programy do oswajania się z angielskim Był NC, ale jakoś przypadkiem raz odpaliłem Win 3.11 - Paint - to było potężne narzędzie
    Później śmigało się na AMD 100Mhz + 12mb RAM z HDD 120mb... To były czasy... Lion King, The Lost Vikings... Ech...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To ja przebijam, przynajmniej pod wzgledem dziwacznosci, bo wieku raczej nie Pascala uczylem sie na komputerze marki Bosman (64KB, Z80, CP/M) - to polski klon ktorejs z popularnych w tym czasie na zachodzie konstrukcji

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

hehe...wątek zaczyna się robić rozwojowy - od tych wspomnień aż mi się tak ciepło pod sercem zrobiło :-)
    A dzisiaj co? Siedzę w pokoju, gdzie od hałasu z trzech racków urywa mi łeb i zupełnie nie robi to na mnie wrażenia :-)

Cytat Zamieszczone przez muflon
    To ja przebijam, przynajmniej pod wzgledem dziwacznosci, bo wieku raczej nie Pascala uczylem sie na komputerze marki Bosman
    http://8bit.yarek.pl/computer/z80.bosman8/index-pl.html - taki? fajny sprzęcior - szczególnie te 4 kolorowe klawisze po lewej :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    hehe...wątek zaczyna się robić rozwojowy - od tych wspomnień aż mi się tak ciepło pod sercem zrobiło :-)
    no cóz a z zupelnie prozaicznych rzeczy: wkładanie grafitu od kredek do gumy donaldówy, zeby guma była czerwona albo niebieska.. czy zbieranie puszek i kolekcja na szafie hahaha... Jeden z moich kolegów nie chciał wysiasc z samolotu na wycieczce do Paryza, bo matka mu wyrzuciła puszkę po coca-coli, a on chciał ją postawic na szafie do kolekcji.

alez to były czasy... niestety, a moze "stety", spora czesc uzytkownikow CB moze tego nie znac z autopsji i nie zrozumie dowcipu

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    alez to były czasy... niestety, a moze "stety", spora czesc uzytkownikow CB moze tego nie znac z autopsji i nie zrozumie dowcipu
    Ci w wieku ok. 30-ki doskonale pamiętają "realia" i rozumieją dowcip :-) Przynajmniej ja rozumiem :-) (w podstawówce miałem kolegę, którego ojciec pływał na statkach i pamiętam, że na dobrze wyeksponowanym miejscu na meblach kolega miał ustawione puszki po "zachodnich" napojach oraz opakowania po fajkach. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy to człowiek czuł "powiew kapitalizmu" na własnej skórze wiedząc takie rzeczy...)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    [...]A dzisiaj co? Siedzę w pokoju, gdzie od hałasu z trzech racków urywa mi łeb i zupełnie nie robi to na mnie wrażenia :-)
    Fakt, zx80 jesli chodzi o 'cichosc' nic nie przebije. Kalkulatorek i zero szumow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów