Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 228

Wątek: Cudeńka waszych czasów...

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    hehe... a czy u was po lekcjach tez robilo sie "ustawki", gdzie cala klasa szla na boisko / za kiosk / a podworko, i dwoch "himenow" sie naparzalo?
    ahha, no a jakże... u nas chodziło sie "do dolinki" (taka niecka 3 metry głeboka 5szeroka, za boiskiem za szkoła - no i takm się tłuklismy....

Ale fakt faktem, to wszystko miło sie wspomina, bo to było dzieciństwo i dorastanie.

Jak patrzę dzisiaj na cły ten przemysł muzyczny, na nu-metal i inne syfy (de gustibus non disputandums est, wiem wiem ale...) to mi słabo. Kto zrozumie kasety ALF czy MG Kreatora, Sepultury, gumki na nogach? Nikt, dzisiaj wszystko jest w sieci hehe. A moja własna kapela?? Miałem 17 lat, gralismy grindcore, i nawet 2 koncerty, wow. I my to bylismy bogowie, i smialismy sie z punków, ktorzy na gitarze grali jednym palcem i 3 akordy

Kurde, trochę emerycki wątek się zrobił .. Wspominki jak starsze babcie przy kominku

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no jasne...

"wyskoczysz na solowe?"
    ... bo jak nie to 3 honorowe w ryj.....:-P

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    ... bo jak nie to 3 honorowe w ryj.....:-P
    czekaj, cwaniaku! jak blaszke zgarniesz to inaczej zaspiewasz

a jak dalej fikasz, to ci tak lutne, ze na orbite wylecisz

hehe... fikasz? pierne i znikasz

EDIT: przepraszam za ta wioche rodem z przedszkola. de facto, taki jest rodowod tych tekstow, ktore ja pamietam ze swoich lat szczeniecych
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-06-2006 o 12:25
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    A moja własna kapela?? Miałem 17 lat, gralismy grindcore, i nawet 2 koncerty, wow. I my to bylismy bogowie, i smialismy sie z punków, ktorzy na gitarze grali jednym palcem i 3 akordy
    Ja też grałem w kilku kapelach (na bębnach) :-) W liceum zacząłem od grania jakiegoś sentymentalnego gówna dla panienek (koledzy gitarzyści zrobili sobie z tego sposób na rwanie "towarów" ;-) ) a ja usypiałem za peruksją. Dlatego zmieniłem ekipę i najpierw walczyłem w typowo metalowej kapeli (gitarzyści pod mocnym wpływem Iron Maiden) a potem już było długie łojenie garów w death metalowym składzie. Na studiach dałem się skusić na granie w jakimś bandzie grającym w stylu Alice in Chains a potem jakoś nagle przestało mnie to wszystko bawić :-) Kolejny raz za bębnami siadłem... na swoim weselu :-) - ot tak ku uciesze znajomych :-) Teraz też bym od czasu do czasu powalczył, ale dobry set kosztuje tyle co 1dmkIIn, więc wybór jest trudny :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Naked.Photo
    Guest

Domyślnie

Kurcze - jak tak czytam to sobie myślę, że w zasadzie to gówniarz jestem Ale znowu nie tak bardzo, bo pamiętam solówy, i historyjki z Donalda też
    W 1992 tata kupił kolorowy telewizor Sony (jak go ostatnio lutowałem to zobaczyłem datę na kineskopie naklejoną 08.07.1992 chyba )! Wszystkie dzieciaki z osiedla zapraszałem żeby wieczorynki oglądać!

Były kiedyś dobre bajki... "Kacze Opowieści", "Synowie Różowej Pantery"...
    A dziś? Pokemony, Atomówki i jakieś inne głupoty...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naked.Photo
    hehe... Pszczółka Maja rulez, mlody czlowieku! i kladzie jakies Kacze Opowiesci z palcem w nosie o Pokemonach nie wspominam nawet

no i jeszcze Krecik byl wypasny. znaczy sie: Krecik - czolowy dzialacz podziemia!

ah jo! :-D

www albo tez flickr

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Ja też grałem w kilku kapelach (na bębnach) :-)
    Ja na basie, hehe, podróbka Fendera, rzeżbiony z jesionowego drzewa. Ciezki jak diabli, ale grało się fajnie. A na bebnach zawzse marzyłem, zeby się nauczyc, ale jakos nie było jak, kiedy.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naked.Photo
    Rumcajs z Horeszkowego lasu ;-) Krecik, Bolek i Lolek, Reksio, Zaczarowany ołowek, Miś Uszatek ;-) (wraz z miejscem w ktore go moga pocalowac dzieci )to byly bajki a nie kacze opowieści ;-)

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

no i jeszcze Krecik byl wypasny. znaczy sie: Krecik - czolowy dzialacz podziemia!

ahoj! :-D
    Nie zapominajmy o Żwirku i Muchmorku, skoru już przypominamy arcydzieła pepickiej animacji :-) Z rodzimych kultowych bajek to był dla mnie Koziołek Matołek i Porwanie Baltazara Gąbki. Karrrramba! ;-)

A krecik mówił jeszcze "a jo..." i robił przy tym taką zatroskaną minę (jakby się np. przejmował, że towarzysz Honecker nie przyjedzie do Pragi na 1-go maja ;-) )

A "Zwierzyniec" pana Michała Sumińskiego pamiętacie? Bardzo lubiłem to oglądać.
    W ostatnich latach nawet mu proponowano powrót do telewizji (ma gość 90 lat ale się dobrze trzyma), ale chyba okazało się, że jego styl już się nie wpasowuje w dzisiejsze trendy. No bo dziadzio nie mówi "elo ziom", "zajefajnie" itd.
    A Słodowy i jego majsterkowanie? W ramach ZPT oglądaliśmy to w szkole :-)
    Nawet miałem książkę Słodowego (pewnie jakbym dobrze poszukał, to ją znajdę).
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 22-06-2006 o 12:49
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... o cnote i przenajlepszosc Pszczolki Mai to sie moge potykac na ubitej ziemii, na miecze, kopie, czy co sobie delikwent wybierze

tzn. jak ktos tu fika to zapraszam na solowe
    www albo tez flickr

Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów