Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 228

Wątek: Cudeńka waszych czasów...

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyciu
    Pit Stop (II).

ps.
    a jeden taki sklep Baltony nadal żyje i straszy - gdzie? Na Okęciu-Etiuda ... ale została już tylko nazwa.
    Pewex - jest teraz we Włoszech - Polacy otworzyli sieć sklepów gdzie możesz kupić polską wędlinę, ogórki, wódkę etyc - tyle że oczywiście nie za dolary czy baony ale za euro. Podobno kolejki do niego stają (tak jak u nas wtedy)...świat zwariował;-)

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Pit Stop (II).

Ciekawe co teraz robią Ci znienawidzeni skinheadzi (młodzież wszechwolska?)
    Chyba jest dokładnie tak jak mówisz! Skini zawsze byli mocno "odszczepioną" grupą. Bo nawet jeśli metal napier...li się z punkami, to czasami mimo wszystko potrafiliśmy razem wypić piwo albo obalić podłego winiacza :-) A skini byli niereformowalni aż do samego końca - taki typ zwierzęcia i nie ma na to lekarstwa :-) I pewnie dlatego zasilają teraz aktyw wszechpolaków, bo są "stali ideowo" :-) (ten cały Wierzejski wygląda mi na takiego, co jeszcze parę lat do tyłu mógł latać z łysą pałą i krzyczeć "oj! oj!" :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Chyba jest dokładnie tak jak mówisz! Skini zawsze byli mocno "odszczepioną" grupą. Bo nawet jeśli metal napier...li się z punkami, to czasami mimo wszystko potrafiliśmy razem wypić piwo albo obalić podłego winiacza :-) A skini byli niereformowalni aż do samego końca - taki typ zwierzęcia i nie ma na to lekarstwa :-) I pewnie dlatego zasilają teraz aktyw wszechpolaków, bo są "stali ideowo" :-) (ten cały Wierzejski wygląda mi na takiego, co jeszcze parę lat do tyłu mógł latać z łysą pałą i krzyczeć "oj! oj!" :-)
    Załóż czapkę Skinie, skinie załóż czapkę............. kiedy deszczyk pada, gdy pogoda w kratkę...... słuchało się tego:rolleyes:

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

A wiecie dlaczego tak Was ten sentymentalizm uracza ? Nie chodzi o tandetę, brak alternatywy, zamknięte granice, czerwoną gwiazdę czy co tam jeszcze ... chodzi IMHO o coś innego - o to, że to było nasze DZIECIŃSTWO.
    Inaczej się rozumiało słowo stres (bo jak się staruszkowie o wagarach dowiedzą...), nie było pogoni za kasą itp.
    Podobnie swoje dzieciństwo będą wspominać dżejpitu dżenerejszyn i młodsi.
    Tak to już w życiu jest - i dlatego dbajcie o to by Wasze dzieciaki też kiedyś miały tą sentymentalną radochę

pzdr.
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    Załóż czapkę Skinie, skinie załóż czapkę............. kiedy deszczyk pada, gdy pogoda w kratkę...... słuchało się tego:rolleyes:
    No my razem z Muflonem jeszcze nie tak dawno (3 lata temu?) śpiewaliśmy na pełne gardła razem z "Solidarnością", maszerując dumnie przez miasto ...

pzdr
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No teraz to, żeś Pyciu powiedział jak ksiądz z ambony, taki stary to Ty jeszcze nie jesteś a zabrzmiałeś jak mój dziadek

Tak to już w życiu jest - i dlatego dbajcie o to by Wasze dzieciaki też kiedyś miały tą sentymentalną radochę

Ale na pewno masz rację - tyle że oni będą pamiętali Xbox, playstatin, Dzonego Brawo, Pokemony - a nie kapsle, bączki, jeansy z pewexu i kolekcję puszek po napojach.... niestety, a może stety Czas to osądzi.

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

No teraz to, żeś Pyciu powiedział jak ksiądz z ambony, taki stary to Ty jeszcze nie jesteś a zabrzmiałeś jak mój dziadek
    hihi ... widać stary duchem jestem

Ale na pewno masz rację - tyle że oni będą pamiętali Xbox, playstatin, Dzonego Brawo, Pokemony - a nie kapsle, bączki, jeansy z pewexu i kolekcję puszek po napojach.... niestety, a może stety Czas to osądzi.
    No ba - zapytaj w takim razie swojego dziadka co on wspomina ze swojej młodości i pewnie wyśmieje te nasze kapsle i inne komodorki...
    album-foto.pl | plfoto

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pit Stop (II).
    (...)
    i mogłbym tak wymieniać i wymieniać.
    Po przeczytaniu tego wątku doszedłem do wniosku, że jednak istenieje coś takiego jak łączność pokoleniowa. Tymi samymi rzeczami się pasjonowaliśmy, to samo wspominamy. Jest jakaś więź.........
    Mam młodszego brata rocznik 77 i często się zastanawiam nad tym jak bardzo się różnimy (mentalność) i jaki wpływ miały na to czasy w jakich dorastaliśmy i dojrzewaliśmy ?
    Różnica niby niewielka a jednak moje pokolenie mocno się buntowało, w zasadzie każdy musiał się jakoś określić (najpierw Republika, później byłem metalem, punkiem) mój brat i jego koledzy już tego nie znali, pojawiły się wsród nich pierwsze maluchy i oni ciagle w garażach je naprawiali.
    Przez tzw. subkultury do ktorych należałem znam dzisiaj mnóstwo ludzi, obdarci metale i punkowcy powyrastali na lekarzy, urzędników, biznesmenów
    9oczywiście nie wszyscy:wink: ). Z moich obserwacji wynika, że ci ktorzy chcieli się wyróżniać, mieli odwagę się buntować jakoś lepiej sobie w życiu dali radę. W zespole punkowym grałem z dwoma chłopakami , którzy ciągle mieli problemy z uwagi na wyzywający wygląd (irokezy, skóry, buty-rumuny), zawieszano ich w prawach ucznia, wyrzucano ze szkół, dzisiaj jeden jest lekarzem, drugi bankowcem. Gdy się spotkamy śmiejemy się z tamtych czasów jednak w duszy chyba jesteśmy dumni, że nie byliśmy "dyskomułami" bez własnego zdania, zainteresopwań itp..

To co piszecie o tamtych czasach pokazuje, że wtedy młody człowiek był zmuszony do myślenia i organizowania sobie czasu (produkcja kapsli, tworzenie tras, bączki z saletry) dzisiaj musisz zorganizować kasę, reszta jest w markecie.

Oni mają chyba gorzej?
    Pozdrawiam

PrzemoC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hihi ... widać stary duchem jestem

No ba - zapytaj w takim razie swojego dziadka co on wspomina ze swojej młodości i pewnie wyśmieje te nasze kapsle i inne komodorki...

:-( Pojęcia nie mam, ale znając dziadka - nie jestem pewnien czy by mi znajomość pewnych jego zdażeń (nazwijmy je faktograficznymi) niezaszkodziła

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Proca na druciane haczyki :-)
    Tak jest. Sprzęt zabójczy a "hacle" ze szpilek. Bolało jak cholera.
    no to teraz kolejny test. Co to była "Gruźliczanka" ?
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów