Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
Results 91 to 96 of 96

Thread: Osłona przeciwdeszczowa

Quote Originally Posted by kashpir_pl View Post
    Na allegro sprzedawca guni1 ma ciekawy patent pokrowca przeciwdeszczowego. Montowany na stopce lampy, regulowane wyciągnięcie osłony. Jak na prostotę konstrukcji i zastosowane materiały, to cena 35 zł daje pewnie spore przebicie ale chyba i tak się skuszę, bo zdolności manualnych, cierpliwości i wolnego czasu nie mam na tyle aby samemu coś takiego sklecić :-)
    Ja tak na wszelki wypadek: nabyłem drogą kupna wspomniany wynalazek o wdzięcznej angielskiej nazwie Camera Rainwear (w dalszym ciągu dostepny na allegro w podobnej cenie, u sprzedawcy www-eltec_pl jest też zdjęcie pudełka) i zdecydowanie odradzam zakup.
    Po krótkim użytkowaniu tzn. po 2-tygodniowym wyjeździe do Skandynawii powiem tyle: niewygodny w użyciu, upierdliwa regulacja dlugości i zapinanie rzepów ze względu na niezwykle delikatną konstrukcję. Niestety udało mi się również połamać te "blaszki" - bez większego użycia siły.
    Generalnie - produkt calkowicie nieopłacalny, następnym razem zainwestuję w najprostszy rainsleeve optecha - i taniej i więcej, bo w opakowaniu 2 sztuki dają, obsługa prostsza a na sporadyczne pstrykanie w deszczu powinno wystarczyć.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar

Odkopię temat
    Ciekawy i bardzo skuteczny sposób na zabezpieczenie aparatu przed wpływem niesprzyjających warunków atmosferycznych, to owinięcie całości folia spożywczą:
    http://blogs.reuters.com/photo/2011/...-and-be-happy/
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie gadget_zary's Avatar

Przyznam że pomysł całkiem niezły i w sumie nie wymagający jakichś szczególnych nakladów finansowych

Pełne uzależnienie

Pomysł może i niezły ale trochę niepraktyczny, bo jak np. przyjdzie zmienić szklo albo wymienić akumulator, to trzeba to rozpakować
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Ten patent z folią już gdzieś widziałam Na pewno przydaje się też w warunkach plażowych, wiem sama, że aparat+piasek=nieszczęście. A tak w temacie osłon - używacie osłon przeciwsłonecznych na LCD? Czy to tylko taki niedrogi, ale fajny bajer?

Pełne uzależnienie

Taki patent to akt rozpaczy.
    Lepiej raz a dobrze.Rain coat dobrej firmy np.Kata starczy na dziesięciolecia i wtym kontekście cena "roczna" jest znikoma.

Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910