Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 96

Wątek: Osłona przeciwdeszczowa

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Question Osłona przeciwdeszczowa

Przeszukałem forum pod tym kątem, ale udało mi się znaleźć tylko informacje na temat rękawków produkowanych przez firmę KATA.

http://www.kata-bags.com/category.as...d=4&ProdLine=4

Czy ktoś z Was używa tego typu osłon, czy tez może jest jakiś inny producent?

Kilkakrotnie miałem okazję fotografowac podczas seszczu moją 20D - głównie w górach, gdzie opady często mają układ poziomy - ale za każdym razem niespokojnie zerkałem, czy aby jej sie coś nie zwarło ??:

Może macie jakieś swoje patenty na ochronę sprzętu przed deszczem ?
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Ja kupilem sobie no-name w Japonii za jakies 25 PLN. zestaw 20d+70-200 - pasuje swietnie
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giraff
    Kilkakrotnie miałem okazję fotografowac podczas seszczu moją 20D - głównie w górach, gdzie opady często mają układ poziomy - ale za każdym razem niespokojnie zerkałem, czy aby jej sie coś nie zwarło ??:

Może macie jakieś swoje patenty na ochronę sprzętu przed deszczem ?
    ja zwykle naciagam sobie kurtke na glowe, tak ze oslania tez aparat .. druga reka robie zdjecia.. prymitywne ale działa i jest w miare szybkie do zorganizowania ;-) .. w skrajnych sytuacjach - reklamowka z dziura zrobina na poczekaniu ;-)

tyle odnosnie deszczu w ktorym mozna jeszcz focic.. w weekend byłem np. na Babiej i prawie udało mi sie uciec przed burza :wink: .. prawie bo wynik byl taki, ze przeciekla mi kurtka (gore-tex) i plecak (orion trekker II) ktory najpierw swobodnie sobie dyndal na plecach a potem znalazl sie profilaktycznie pod kurtka na szczescie do komory ze sprzetem woda sie nie dostala ale jak widzisz, na niektore sytuacje sposobu nie ma .. na pozostałe IMO wystarczaja mi metody o ktorych napisalem Ci wczesniej

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ostatnio był podobny wątek...
    coś jest tu: http://www.reporterpoland.pl/newswear/
    Ja generalnie używam foliowego worka.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    ostatnio był podobny wątek...
    coś jest tu: http://www.reporterpoland.pl/newswear/
    Ja generalnie używam foliowego worka.
    worek foliowy ma tę zasadniczą wadę, że szybko nabiera wody, jak zrobi mu się mała/ duża dziurka, a przy górskich wędrówkach rzadko mam szanse dbać o szczeloność osłony /czyt. nienaruszalność folii/, dlatego tez szukalbym czegoś, co zrobione jest z jakiego materiału.

ten link jest ciekawą propozycją: czarne, korpusik tez czarny i to logo na końcu szkiełka, bo by się nie rzucac w oczy
    swoja drogą, ciekawe jakie są tego ceny, na www nie znalazłem.

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    ja zwykle naciagam sobie kurtke na glowe, tak ze oslania tez aparat .. druga reka robie zdjecia.. prymitywne ale działa i jest w miare szybkie do zorganizowania ;-) .. w skrajnych sytuacjach - reklamowka z dziura zrobina na poczekaniu ;-)
    ten sposób mam równiez wypraktykowany. jeżeli cena pokrowca zbliży się do granicy nowego GORE to chyba lepiej bedzie mi kupić nową kurtkę, gdyż aktualnie używana przestała spełniać swoja rolę. minus rozwiązania: podczas ulewy GORE chłonie wilgoć, więc po jakimś czasie aparat i tak jest wilgotny, a szkiełko zaparowane.

tyle odnosnie deszczu w ktorym mozna jeszcz focic.. w weekend byłem np. na Babiej i prawie udało mi sie uciec przed burza ...
    masz jakieś zdjęcia wykonane przed i/lub po burzy ? musiało być rewelacyjnie...

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Czy ktoś kojarzy gdzie można kupić w Polsce jakąś małą osłonę przeciwdeszczową, na aparat z kitem naprzykład?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

dystrybutorem kata jest chyba foto7 z gliwic (albo nie z gliwic, głowy nei dam. )
    Ostatnio edytowane przez adamek ; 21-06-2006 o 10:36
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Na ekstremalne fotografowanie, może coś takiego:
    http://www.pstryk.pl/opis.php/3118

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giraff
    masz jakieś zdjęcia wykonane przed i/lub po burzy ? musiało być rewelacyjnie...
    gdy zobaczylem co sie swieci, uciekalem z przeleczy ile wlezie.. burza zlapala mnie na płaju w drodze na Krowiarki wiec widokow nie bylo (las) ale za to lało niemilosiernie i co chwila grzmialo.. aparatu nie wyjmowalem bo zajety bylem uciekaniem do auta ;-)

z tego co potem slyszalem, spadlo tam jakies 45 cm wody na metr kw.. gdybym mial taka "oslonke" jak ta do ktorej link podal jacam to pewnie bym focil ale nie mialem i wolalem nie ryzykowac :wink:

swoja droga - byl tam moze ktos jeszcze z forum?? widzialem 2 osoby z czyms co z daleka wygladalo na 20/30d i Manfrotto 055PRO

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    dystrybutorem kata jest chyba foto7 z gliwic (albo nie z gliwic, głowy nei dam. )
    tak z Gliwic. jak mi sie uda, albo temperatura spadnie ;-) , to sie do nich przejdę (wracając z pracy) i zobaczę co mają na stanie. chwalą się, że mają duży magazyn. zobaczymy

gdy zobaczylem co sie swieci, uciekalem z przeleczy ile wlezie.. burza zlapala mnie na płaju w drodze na Krowiarki [...]
    Przełęcz Lipnicką - Krowiarki to nazwa, którą nosi sama polana z parkingiem (wybacz prosze sporstowanie, takie małe zboczenie przewodnickie ;-) )

z tego co potem slyszalem, spadlo tam jakies 45 cm wody na metr kw.. gdybym mial taka "oslonke" jak ta do ktorej link podal jacam to pewnie bym focil ale nie mialem i wolalem nie ryzykowac :wink:

swoja droga - byl tam moze ktos jeszcze z forum?? widzialem 2 osoby z czyms co z daleka wygladalo na 20/30d i Manfrotto 055PRO
    Byli moi znajomi, niestety, nieosprzęceni. Twierdzili podobniej jak Ty, że nad Królową Beskidów postała ściana wody. Wykręcali swoje GORE schodząc z Brony... a ja to przegapiłem siedząc w Krynicy, eh.

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów