Jak wyżej napisałem posiadam Canona PowerShot A530 i razem z nim dostalem plytki z oprogramowaniem . Chcialem prosic kogoś o pomoc kto ma w/w aparat. A oto moj problem . Zainstalowalem soft i chce przesłać zdjecia do komputera - w instrukcji pisze ze nalezy wlączyć program Camera Window ktory wchodzi w skład pakietu - i tu sie zaczyna problem - program niby zainstalowany ale jak klikam na ikonke programu nic sie nie dzieje nie wlacza sie . Jest tam tez program EOS utility ale tu z kolei okno polaczenia kompa z aparatem nie jest aktywne i nie moga sie skomunikowac. Co jeszcze moge zrobic zeby uaktywnic soft.
Gwoli wyjasnienia mam Windowsa XP Pro SP2 i po podłaczeniu kablem usb aparat jest spoko wykrywany i po kliknieciu na ikone aparatu pojawiaja sie zdjęcia i moge je spokojnie skopiować. Tak samo jesli w Panelu Sterowania kliknę na skanery i aparaty fotograficzne jest tam jego ikonka i zdjęcia sie elegancko kopiuja.
Ktos powie to z czym masz problem - po prostu chodzi mi o to zeby sie dalo przy pomocy softu dodanego do aparatu bo tak chyba powinno byc - a nie w sposob jaki ja to robie choc ten tez jest poprawny.
Jeszcze jedno : chodzilo mi o jeszcze jedna funkcje - wiem ze taka pod jest pod 98 ( sterujac kompem mozna pstrykac fotki aparatem )
Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.