Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Czy Warto ???

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artex
    Z całym szacunkiem dla posiadaczy 350D uważam że mimo wszystko kiepściutko się go trzyma nawet z gripem mi nie leży.
    Jutro się wszystko okaże ale postanowiłem nie wracać do domu z pustymi rękami.

To prawda. o ile z KITowym obiektywem jest w miarę Ok to już coś cięższego (tamron) sprawia, że nawet grip niewiele pomaga. Piszę to z własnego doświadczenia - oczywiście to sprawa indywidualna. W kadrach pionowych z gripem jest OK ale w poziomych ...coś uwiera - grip niestety nie zwiększa głebokości wyporfilowania chwytu i tutaj jest chyba problem. Taki lekki OT

artex - proszę napisz jak przebiegła wizyta w sklepie no i zakupy - ciekawa jestem czy uda Ci się coś utargować no i na które body finalnie się zdecydujesz.

PS Mój grip leży w szafie (założony okazjonalnie może ze 4 razy) i przy sprzedaży pisząc, że nówka wcale nie skłamię.

Pozdrawiam TOKIN(ka)
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jasne że napiszę jak tylko wrócę do domu ale myślę że dopiero wieczorem bo wybieram się z kumplem który ma dość dużo spraw do załatwienia w krakowie. Mam nadzieję że podejmę właściwą decyzję.
    Tak apropo to miałem zamiar kupować sprzęt jakieś 4 miesiące temu i miałem ochotę na E-500 olka. Dzięki wam przestałem o tym całkowicie myśleć i zdecydowałem się na system canona.
    Jeśli kupię 20D to pewnie w przyszłym tygodniu kupię również lampę 430 ex ale jeśli zdecyduję się na 30D to o lampie pomyślę za kilka miesięcy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    PS Mój grip leży w szafie (założony okazjonalnie może ze 4 razy) i przy sprzedaży pisząc, że nówka wcale nie skłamię.

Nieco brutalne porownanie - a czy dziewczyna, ktora uprawiala seks okazjonalnie tylko 4 razy to nadal dziewica?

"Prawie nowy" , "praktycznie nieuzywany" - to odpowiedniejsze okreslenie, choc oczywiscie mniej korzystne marketingowo... ale jednak przynajmniej sczere a kupujacy to wlasnie czesto doceniaja - szczerosc a nie proby naciagania "bo ledwie 4 razy".

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Właśnie dotarłem do domku i mam dość. Wyjechałem o 5 rano więc chwilę mi zeszło ale wszystkie sprawy zostały pomyślnie załatwione.
    Jeśli chodzi o aparat to kupiłem 20D + 18-55 za 3780. POsiadam już tamrona 28-75 więc w przyszłym tygodniu będę się trochę zapoznawał z nową zabawką. Jeśli różnice pomiędzy 20D a 30D to tylko kilka pierdół które są dla mnie mniej istotne to wolałem zaoszczędzić trochę kasy, za którą kupię 430 ex. Mam nadzieję że podjąłem słuszną decyzję i nie będę tego żałował. Wizyta w sklepie przebiegła OK, na dodatek koleś wystawił 2 lata gwarancji i popstrykałem trochę fotek które oglądnąłem na jego monitorze.

Obiecałem że dzisiaj zdam krótką relację więc to zrobiłem ale jak wracałem do domku wypiłem 5 piwek więc zmykam spać.

Dzięki za wszystkie rady

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

napewno 20D z 430ex bedzie lepszy niz sam 30D, z czasem sie o tym przkonasz, choc pewnie przyjdzie tez moment ze i 20D/30D bedzie "slaby"... ale to jeszcze chwila ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nieco brutalne porownanie - a czy dziewczyna, ktora uprawiala seks okazjonalnie tylko 4 razy to nadal dziewica?

"Prawie nowy" , "praktycznie nieuzywany" - to odpowiedniejsze okreslenie, choc oczywiscie mniej korzystne marketingowo... ale jednak przynajmniej sczere a kupujacy to wlasnie czesto doceniaja - szczerosc a nie proby naciagania "bo ledwie 4 razy".
    Moim zdaniem porównanie chybione i to znacznie - jeśli tego nie czujesz to żal mi Ciebie.

W moim rozumieniu określenie "prawie nowy" lub "praktycznie nieużywany" niosą ze sobą konotacje, że przedmiot nosi jakiekolwiek ślady użytkowania. W przypadku gripa, o którym mowa wyżej Żadnych śladów nie ma. Jest on tak samo "używany" jak każdy grip ze sklepowej półki który 2-3 klientów zechciało przypiąć na chwilę do body aby poczuć różnicę. Jak pomyślę o aparatach sprzedanych z półki to one w myśl Twojego porównania nie tylko nie są nowe ale wręcz całkowicie zużyte!!! Przecież tylu klientów oglądało, pstrykało na próbę itp.

PS Grip spokojnie leży w szafie i na razie nie bedzie sprzedawany więc luz )
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Moim zdaniem porównanie chybione i to znacznie - jeśli tego nie czujesz to żal mi Ciebie.

W moim rozumieniu określenie "prawie nowy" lub "praktycznie nieużywany" niosą ze sobą konotacje, że przedmiot nosi jakiekolwiek ślady użytkowania.
    Czyli mamy po prostu odmienne zdanie i skojarzenia z tego typu okresleniami. Uwazam ze mamy do tego oboje prawo (do swojego zdania) i nie jest to powod by jedno z nas az "zalowalo" drugiej osoby .

Początki nałogu

Domyślnie

Amen. EOT

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów