Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Czy Warto ???

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    kupiłem u nich 5D oraz 24-105 i jak na razie wszystko ok
    Co roumiesz pod pojęciem "na razie"? Oddawałeś im sprzęt w ramach gwarancji? Naprawili go porządnie? Wiesz, wszystko jest, jak piszesz, "ok", dopóki coś się nie z@#$% tego ten, hmmmm

Być może to rzetelni sprzedawcy, ale z własnego doświadczenia wiem, że jak coś nagle zaczyna iść źle, to taki sklep stanie na głowie, żebyś nie postawił na swoim. I ostatecznie pozostanie Ci inspekcja handlowa, bądź UOKiK, tyle, że trzeba mieć czas i nerwy na szwędanie się po urzędach albo sądach. I ostatecznie wcale nie musisz wyjść na swoje.
    To może niekoniecznie zupełnie na temat, ale ku rozwadze.
    There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jak będziesz w Krakowie możesz też sprawdzić dphoto na lwowskiej (nr.24 ?chyba) przecznica od pl. Boh. Getta i Limanowskiego - kupowałem tam i sż w porządku. Byłem tam nie tak dawno i mieli wtedy 20D - nie wiem za ile. Na basztowej (FPMirek) też byłem i jest to normalny sklep - nazywa się fotopasja. Jest jeszcze cyberstore w Nowej Hucie (al. Jana Pawła 68) jak szukałem cyfrówki to miałem z nimi kontakt telefoniczny - poza tym że mają dość niskie ceny to nic o nich nie wiem ale zapytać zawsze warto. W fotopanorama na sławkowskiej ceny wyjściowe są spore ale nie wiem jak po negocjacji. Z facetem rozmawiałem i wygląda na to że mogą sprowadzić wsio. Jest to jeden z największych sklepów -komisów foto w Krakowie, często mają dużo ciekawego sprzętu na półkach a nie na papierze.
    Pozdrawiam i miłych zakupów.

Ps. Tak osobiście to ja jednak bym wziął 30. Róznice w drobiazgach ale znaczących, po za tym ten .. telewizor....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Narazie kontaktowałem się z Foto-Pasja oraz z D-Photo. Jeszcze tylko 2 dni i w końcu coś kupię, już się doczekać nie mogę

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

artex, ale kupowanie w tym momencie 20D to jakis bezsens....

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A dlaczego bezsens?
    Ta puszka jest relatywnie bardzo tania. A ja nie odczuwałem potrzeby dopłaty 1000 złotych do 30d. Za 3200 miałem praktycznie nową puszkę.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ale wszędzie czytam że kupowanie drogiego i porządnego body nie ma sensu jeśli nie będzie mnie stać na zakup równie dobrych szkieł. Tak jest w moim przypadku że obiektyw który właśnie nabyłem to tamron 28-75. Może robię na odwrót ale teraz do tego szkła chcę kupić body. Mógłbym kupić 30D i wtedy nie zostanie mi nic kasy ale równocześnie mógłbym kupić 20D i miałbym kasę na lampę. Sam nie wiem co zrobić.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakiego typu zdjęcia robisz? (przypominam że obrazowo 20d = 30d ).
    Ja miałem podobny dylemat.. wybrałem 20d.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

bezsens, bo rownie dobre zdjecia mozna robic np 350D. Oczywiscie, 20D JEST lepszym aparatem, nie rozpoczynajcie wojny fani 20 D i fani 350D, ale 350 D jest juz bajecznie tani... 20D jest jakims dla mnie dziwnym produktem, tzn jest za taki uwazany chyba przez samego Canona. Z jednej strony jest na rynku, cena wcale dramatycznie nie spadla, a z drugiej strony mimo tej obecnosci wcale go nie widac - same 30D, oferta na ofercie. Wiem wiem, wolny rynek, ale tak jak 20D weszlo jak burza na salony, tak rownie szybko zniklo po premierze 30D.
    ja wiem, ze zostane zmieszany z g...lebą za to ze osmielam sie powiedziec, ze 350D jest podobny do 20D, tfu na psa urok, przeca 20D to takie profesjonalne cos - ale prawda jest taka, ze 90 % ludzi nie wyciagnie z 20 i 30D wiecej niz z 350D... dlatego bezsens, zwlaszcza jezeli szczypiesz się z kasa.

pozdr : )

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zdjęcia dopiero będę robił bo narazie posiadam kompakcik olka ale to tylko kompakcik. Mam zamiar zabierać sprzęt na wycieczki wakacyjne i czasami porobić zdjęcia na ślubach. W przypadku wykonywania dobrych zdjęć w trakcie ślubów zamierzam się do tego bardziej przyłożyć i kto wie, może zostanę fotografem ślubnym

W tym momencie zastanawiam się jedynie czy dołożyć te 700 zł do 30D. Narazie wydaje mi się że 20D w 100% zaspokoi moje potrzeby. Oglądałem na żywo tylko 350D i 30D. Niestety 20D nie miałem okazji nawet widzieć na oczy.30D zrobił na mnie niesamowite wrażenie ale czytałem m. innymi na tym forum że różnice pomiędzy 20D a 30D są czysto kosmetyczne i w zasadzie po założeniu identycznych obiektywów zdjęcia będą identyczne.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    ja wiem, ze zostane zmieszany z g...lebą za to ze osmielam sie powiedziec, ze 350D jest podobny do 20D, tfu na psa urok, przeca 20D to takie profesjonalne cos - ale prawda jest taka, ze 90 % ludzi nie wyciagnie z 20 i 30D wiecej niz z 350D... dlatego bezsens, zwlaszcza jezeli szczypiesz się z kasa.
    Popieram w 100%. Wg wszelakich testów 350D i 20D nie różnią się jakością robionych zdjęć. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że 350-tka to taki okrojony 20D, mały poręczny, lekki.
    Miałem identyczny problem i wybrałem 350D.

Kasy nie masz to po co kupować drogie body? Kup 350D i porządne szkło.
    350D to 2700 zł czyli taniej o ponad 1000 zł!
    Kupiłeś tamrona czyli "wywaliłeś w bloto" 1200-1300 zł. Dodałbyś zaoszczędzony 1100 na body i masz 2400 zł na porządną L-kę 17-40, 70-200 itd.
    A tak będziesz miał stare body i mydlane szkło...

PS
    Wiem, wiem ostre słowa: "wywalileś w błoto", "mydlane szkło". Nie chcę dyskutować o zaletach tamrona, ale w porównaniu z L-kami to taki sobie obiektyw.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów