Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: 70-200/4L - problem z focusem ale nie do końca

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Przy okazji odnawiam pytanko do speców od AF :-) - czy każdy punkt focusa kalibruje się indywidualnie czy też kalibruje się cały system globalnie?
    Pytanie nie do mnie - specem nie jestem, ale wydaje mi się, że każdy osobno, ponieważ mają inną czułość (2.8, 5.6, krzyżowy, pionowy)
    Cytat Zamieszczone przez bundy
    Pytam, bo jeden z punktów, jest nieco rozjechany w stosunku do pozostałych.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Moze Was zdziwie, ale kalibruje sie globalnie, a juz elektronika dalej z automatu po kalibracji wyznacza czulosci po zaklasyfikowaniu punktu.

Zdrowko

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    W!

Moze Was zdziwie, ale kalibruje sie globalnie, a juz elektronika dalej z automatu po kalibracji wyznacza czulosci po zaklasyfikowaniu punktu.

Zdrowko
    Jak masz więcej wiedzy na temat kalibracji, to chętnie posłuchamy
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

dzisiaj przyjechaly moje szkielka 24-105L4 i 70-200L4...24-105 ostrzy w punkt tak jak np 50/1.8 czy tamron 28-75/2.8 wszystkie sprawdzane z 5D i 350D tak wiec blad body raczej moge wykluczyc ...70-200 w calym zakresie na BF...jutro wraca do dostawczy na wymiane...co za cholera wszystkie 70-200L4 tak maja czy jak?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mozesz wkleic jakas sensowna fotke z tym BF-em ?? tylko prosze nie dawaj tablicy testowe :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hehe, to co sigma jednak lepsza :rolleyes:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

nie wiem czy sigma lepsza bo tez sigme 70-200/2.8 przerabialem ale po L spodziewalem sie czegos wiecej....wydawalo mi sie ze 70-200 to sprawdzona inajmniej problematyczna konstrukcja a tyczasem ostrze na oko a ucho mam ostre...porazka odeslalem juz na wymiane ale na razie nie chce generalizowac poczekam az przyjedzie inny egzeplaz

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Wszysty pisza o jakims FF albo BF ale nigdzie nie widac prawdziwch zdjec tej przypadłosci, moze to siedzi tylko w głowach włascicieli ?? :wink:

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Ja z 70-200 f4 przy 300D nie mam żadnych problemów. Odkupiłem je od Perpli, wydaje mi się, że on przy swoim body (10D) też nie miał z nim żadnych niuansów.

Domyślnie

po zakupie 70-200/f4 (uzywany) i podpieciu go do 300D to sie zalamalem, takie mydlo bylo na zdjeciach ze az strach, juz myslalem ze obiektyw byl walniety, zwlaszcza ze z innymi szklami (tamron 28-75, 50/f1.8, kit) wszystko bylo OK
    zabralem sie za focenie tablic i wyszlo mi ze na wszystkich szklach jest lekki BF
    po konsulatcjach z pania z serwisu wyslalem wszystko na Zytnia. Po powrocie jest juz wszystko OK, 70-200 na 200 i max dziurze zyletka, pozostale obiektywy tez ladnie ostrza
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów