Pytanie nie do mnie - specem nie jestem, ale wydaje mi się, że każdy osobno, ponieważ mają inną czułość (2.8, 5.6, krzyżowy, pionowy)Zamieszczone przez bundy
Zamieszczone przez bundy
![]()
Pytanie nie do mnie - specem nie jestem, ale wydaje mi się, że każdy osobno, ponieważ mają inną czułość (2.8, 5.6, krzyżowy, pionowy)Zamieszczone przez bundy
Zamieszczone przez bundy
![]()
W!
Moze Was zdziwie, ale kalibruje sie globalnie, a juz elektronika dalej z automatu po kalibracji wyznacza czulosci po zaklasyfikowaniu punktu.
Zdrowko
Jak masz więcej wiedzy na temat kalibracji, to chętnie posłuchamyZamieszczone przez lukep
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
dzisiaj przyjechaly moje szkielka 24-105L4 i 70-200L4...24-105 ostrzy w punkt tak jak np 50/1.8 czy tamron 28-75/2.8 wszystkie sprawdzane z 5D i 350D tak wiec blad body raczej moge wykluczyc ...70-200 w calym zakresie na BF...jutro wraca do dostawczy na wymiane...co za cholera wszystkie 70-200L4 tak maja czy jak?
Mozesz wkleic jakas sensowna fotke z tym BF-em ?? tylko prosze nie dawaj tablicy testowe :wink:
hehe, to co sigma jednak lepsza :rolleyes:
nie wiem czy sigma lepsza bo tez sigme 70-200/2.8 przerabialem ale po L spodziewalem sie czegos wiecej....wydawalo mi sie ze 70-200 to sprawdzona inajmniej problematyczna konstrukcja a tyczasem ostrze na oko a ucho mam ostre...porazkaodeslalem juz na wymiane ale na razie nie chce generalizowac poczekam az przyjedzie inny egzeplaz
Wszysty pisza o jakims FF albo BF ale nigdzie nie widac prawdziwch zdjec tej przypadłosci, moze to siedzi tylko w głowach włascicieli ?? :wink:
Ja z 70-200 f4 przy 300D nie mam żadnych problemów. Odkupiłem je od Perpli, wydaje mi się, że on przy swoim body (10D) też nie miał z nim żadnych niuansów.
po zakupie 70-200/f4 (uzywany) i podpieciu go do 300D to sie zalamalem, takie mydlo bylo na zdjeciach ze az strach, juz myslalem ze obiektyw byl walniety, zwlaszcza ze z innymi szklami (tamron 28-75, 50/f1.8, kit) wszystko bylo OK
zabralem sie za focenie tablic i wyszlo mi ze na wszystkich szklach jest lekki BF
po konsulatcjach z pania z serwisu wyslalem wszystko na Zytnia. Po powrocie jest juz wszystko OK, 70-200 na 200 i max dziurze zyletka, pozostale obiektywy tez ladnie ostrza
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl