Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Eos 30

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Co do wyswietlania ISO, to tez jest prawidlowe dla tego modelu, ze pokazuje te wartosc tylko po wywolaniu funkcji zmiany.
    A nie pokazuje też na chwilę czułości przy zakładaniu filmu do aparatu, po zamknięciu tylnej ścianki?

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    Witam,
    Właśnie odebrałem kupiony na Allegro aparat EOS 30. Wg Sprzedającego 100% sprawny. Zadziwia mnie jedna rzecz - po załadowaniu filmu nie przewija się on cały z kasety na szpulę w aparacie, tylko kawałek i wyświetla się 1 klatka. Robiąc zdjęcia odczyt licznika rośnie. W dużo starszym 500N film po załadowaniu przesuwa się cały, do 36 lub 24 klatki i w miarę robienia zdjęć licznik maleje.
    EOS 500N (i inne amatorskie) ma zabezpieczenie przed, nazwijmy to, nieświadomym użytkownikiem. Wyciąga cały film na starcie, a potem chowa do kasetki naświetlone klatki. Gdyby ktoś otworzył tylną ściankę przypadkiem, to zaświetli pusty film, a nie zrobione zdjęcia.

EOS 30 jest bardziej pro, czyli w domyśle dla świadomego fotografa. Możesz go np. w ciemni otworzyć, obciąć zaświetlony film i wywołać, a resztę masz w kasetce do dalszego fotografowania. Czasem się to przydaje (przydawało), np. do zmiany rodzaju filmu w trakcie sesji, gdy ktoś miał tylko jeden korpus. Były takie worki - ciemnie, które można było zabrać w teren.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Matezzzz
    Guest

Domyślnie

Witajcie

Pozwolę sobie dopiąć się do tematu, a mianowicie stałem się posiadaczem analoga Eos 30 i mam problem z doborem obiektywu. Początkowo amatorsko chcę pocwiczyć na nim i chciałem się zapytać czy standardowy obiektyw do cyfry 18-55 canona podepnę do analoga??.
    chodzi mi o ten model:
    http://www.allegro.pl/item859371374_...m.html#gallery

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=5917

Czyli ogólnie - nie A jeżeli nawet podłączysz to będziesz miał straszną winietę.

mir31
    Guest

Domyślnie

Od dwóch dni jestem posiadaczem 30 i muszę powiedzieć że ten cały "eye control" to całkiem fajna sprawa, nie ma żadnego problemu z jego obsługą.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir31 Zobacz posta
    Od dwóch dni jestem posiadaczem 30 i muszę powiedzieć że ten cały "eye control" to całkiem fajna sprawa, nie ma żadnego problemu z jego obsługą.
    Fajna sprawa to jest dopiero przy 45 polach AF... ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar sluks86
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

kit będzie działał jeżeli go trochę obetniesz:] ale będzie pokazywał dopiero od 24mm szerzej masz kółeczko
    http://foto-luk.blogspot.com http://lukaszsuchorab.carbonmade.com/

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

przewijanie filmu to świetna sprawa w 30 - kiedy w trakcie imprezy człowiek potrzebowal zmienic film o wyższej czułości na której juz były zrobione klatki - na kasetce zawsze markerem mialem zapisane ile klatek zrobione w tej kliszy i tylko kliknięć robilem - nie pamietam zeby kiedykolwiek miał z tym problemy

aj kontrol - jak się wg instrukcji go ustawi to działa świetnie - szkoda że w cyfrach tego niema - przydałoby sie bardzo

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów