Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Eos 30

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer
    to mało?
    A jaka jest miedzy nimi roznica w cenie?

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

to mało?
    wymieniłeś wodotryski, nie każdemu są potrzebne

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux
    to mało?
    wymieniłeś wodotryski, nie każdemu są potrzebne
    Ta... lepszy AF i lepszy pomiar swiatla blyskowego na pewno nie sa potrzebne

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

w sklepie w N.Y. http://www.bhphotovideo.com/ ceny są następujące:

Canon Eos Elan 7 - $ 299.95
    Canon Eos Elan 7N (V) - brak ceny

Canon Eos Elan 7E - $ 329.95
    Canon Eos Elan 7NE (V) - $ 349.95

+ wszędzie 9%, czyli amerykański VAT

Myślę, że 20 $ za rozbudowaną wersję z tego roku to nie jest dużo...
    chyba, że się mylę...
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Ta... lepszy AF i lepszy pomiar swiatla blyskowego na pewno nie sa potrzebne
    przydatne, ale nie są niezbędne

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

hmm..
    wiesz co? skoro chcesz mieć tylko "niezbędne" wyposażenie (a nie koniecznie "zbedne, ale przydatne"), to polecę Ci zenita ET, po co Ci EOS?

Mam takie zenity dwa i robię nimi jeszcze czasem zdjęcia i z niektórych jestem bardzo zadowolony. Mam różne obiektywy a aparat lampę ma, migawkę też, światłomierz...

Po co Ci Eos? "Niezbędny" nie jest...
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Po co Ci Eos? "Niezbędny" nie jest...
    jak kto woli, ja daje tylko pod rozwage argumenty czy warto za cos zaplacic. Ja mam Praktice ktora ma wszystko co potrzebne do foto, ale potrzebowalem automatyki czasu, dobrego swiatlomierza i TTLa lampy - dlatego dokupilem Canona ...rozumiem, ze Ty bez 1V to sobie nie wyobrazasz robienia zdjec.... :P

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux
    ja daje tylko pod rozwage argumenty czy warto za cos zaplacic.
    Czyli uwazasz ze forse warto placic tylko za niezbedne cechy a nie za przydatne ulepszenia?
    Ja to moge podzielic na mniej wiecej 3 kategorie:
    - nioezbedne wyposazenie
    - przydatne/mi potrzebne wyposazenie
    - wodotryski

I jestem sklonny doplacic za przemawiajace do mnie cechy i przewagi z dwoch pierwszych kategorii, na trzecia nie patrze.
    Ty zaliczyles lepszy AF i lepszy pomiar swiatla blyskowego do wodotryskow, ja zaliczam je do drugiej kategorii - czyli cech za ktore warto doplacic bo sie przydaja - lepiej miec szybszy AF czy lepszy pomiar niz pozniej psioczyc na sprzet... Tym bardziej w analogach gdzie (jak w cyfrze) nie mozna sprawdzic na podgladzie czy ujecie sie udalo i czy nie trzeba np wprowadzic korekty blysku i powtorzyc. Wydasz pare zl na przydatne cechy wiecej - wieksza masz potem oszczednosc z mniejszej ilosci nieudanych klatek.

rozumiem, ze Ty bez 1V to sobie nie wyobrazasz robienia zdjec.... :P
    A z prywatnymi wycieczkami to udaj sie na PM a nie zawisc jakowas ukazujesz publicznie :P

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

zależy co kto lubi, dla mojej fotografii wystarczy AF z Canona 1000FN, wybrazasz sobie, ze ja czesto wyłączam AF bo wole ręcznie! Ten niby lepszy pomiar to pomiar o którym nic nie wiadomo, po prostu następny bajer. W 90% sytuacji wystarcza zwykły TTL. Co innego jakby szło o lampę, to na pewno nie poradzę nic gorszego od 550ex.

ja za niezbędne uważam: dobry światłomierz i migawkę
    przydatne- to automatyki naświetlania, pomiar punktowy, TTL lampy, informacje w celowniku, silnik to przewijania filmu, wbudowana lampa
    reszta: można się obejść...czasem pomaga pomślunek przed naciśnięciem spustu

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Popieram całkowicie Vitez'a

Jak nie lubisz bardziej zaawansowanych aparatów - O.K. twój biznes, nikt Cię ni zmusza do korzystania z nich, ale nie mów, ze naprawdę przydatne funkcje z których ludzie korzystają to "wodotryski", bo do tej kategorii był bym skłonny zaliczyć jedynie Eye Control, choć i tu nie do końca, bo niektórzy z tego korzystają podobno (przy szybkim robieniu dużej ilości zdjęć reporterskich) do mnie to nie przemawia, ale się nie czepiam...

Co do 1V - nie widzę nic przeciwko :P (no może brakuje mi w nim wbudowanej lampy - która moze sie w niektórych sytuacjach przydać, pomimo ze nie najlepsza :wink: )
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów