Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: 30D i obiektywy ??? 24-105 is +tokina12-24

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

A ja swoją stopkę zaopatrzyłem w opis, odkąd poszukiwałem na forum kogoś, kto miał interesujący mnie obiektyw. Stopki to nie chwalenie się, lecz pomocna rzecz, gdy zastanawiasz się nad zakupem jakiegoś szkiełka i możesz sobie poszukać na forum posiadacza takowego, który udzieli o nim informacji z pierwszej ręki.
    5DMKII

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Dajcie spokoj z ta stopka Ja mam akurat taka i nie jest to pytanie do kogokolwiek. Ot, przyszlo mi do lba to i napisalem. Gdybym mial wymienic zawartosc plecaka i torby to zrobilby sie calkiem pokazny post z tego. A jeszcze mozna sie narazic na smiesznosc - konfrontacja kontenera sprzetu z tandeta jaka sie samemu tym produkuje jakos nie nastraja mnie pozytywnie do takiej listy. Ale to tylko moje zdanie....
    Natomiast czytajac i ogladajac czyjas produkcje sygnowana kolega to po prostu mam niesmak. Jak mozna komus doradzac nie majac wiedzy o walorach lub wadach sprzetu. Przeciez to nie jest jakas plotkarnia tylko specjalistyczne forum. Jak sie chce zaistniec to raczej powinno sie to czynic soba a nie kims innym bo wtedy to sie robi jakies "deja vu".
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 24-06-2006 o 12:06
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000
    niestety, zbyt często na CB: jazda ostra, ale na ślepaka.
    chyba nie jest az tak zle :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    chyba nie jest az tak zle :-)
    Chyba nie

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Mam na mysli chocby takie "wynalazki" jak Sigma 12-24.
    Jest kilka osób na forum, które promują tego typu wynalazki, bo pracują z FF. Nie jest to dla mnie silny argument. Parę lat jeszcze zaczekamy na taniego FF, w momencie przesiadki oszklenie do cropa można sprzedać. Obiektywy nie traca dużo na wartości z czasem.

A kupując UWA cropowego, wszystko jedno czy Tokinę, Canona czy Sigmę, ma się obiektyw mniejszy, lżejszy, bez wypukłej soczewki, na w miarę normalne filtry, z dopasowanym tulipanem.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Piastów

Domyślnie

A ja nadal sobie czekam az ktos wskaze gdzie jest ta Sigma 12-24 i chyba mam powazna wade wzroku - w tej 10-20 (bo tylko o tej slyszalem) jakos ta przednia soczewka zbyt splaszczona to nie jest.......
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    A ja nadal sobie czekam az ktos wskaze gdzie jest ta Sigma 12-24
    sigma-photo.co.jp
    photozone.de
    foto-raj.com.pl
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie wiesz krecio gdzie jest taka Sigma? To Ty biedaku troszkę mało oblatany jesteś więc tak głośno nie przygaduj jak wiedzy nie starcza. Na targach foto w Łodzi zdjęcia z niej robiłem, ale wnętrza hali nie będę tutaj pokazywał. Chcesz ją sobie pooglądać? Proszę bardzo. Po założeniu do ANALOGA za 300 zł. widok z wizjera jest taki, że szczęka opada. Załóż tam Tokinę

http://www.pstryk.com.pl/opis.php/2442
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Widzę piast9, że byłeś o kilka sekund szybszy. To teraz sobie chłopak poczyta

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Drogie dziecko.... , chlopak sobie poczytal - Faktycznie malo oblatany jestem. TU mi widac wiedzy nie starczylo. Mea culpa.
    Nie zmienia to jednak faktu, ze nie podejmuje sie radzic komukolwiek w wydatkowaniu calkiem sporej kwoty na podstawie tego co ma moj sasiad czy kolega. Jak juz sie wymadrzam to o tym co posiadam sam i mam z tej racji doswiadczenie.
    A zeby juz byc konkretnym - to tematem topic'u jest bardzo konkretny CROPOWY APARAT CANON 30D. A nie FF kolegi, znajomego, sasiada czy jakiegos uzytkownika forum. Mowa jest takze o konkretnym typie aparatu - dSLR a nie o analogach. Dla popisow erudycyjnych niesmialo proponowalbym jednak "hydepark"....
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów