Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: sprawdzanie wersji firmware w serii A - czy da się bez ZoomBrowesera?

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Thumbs down sprawdzanie wersji firmware w serii A - czy da się bez ZoomBrowesera?

Pytanie mam dość prozaiczne, mianowicie czy da się BEZ zainstalowanego ZB sprawdzic jakos wersje firmware

Płytki z oprogramowaniem do zabawki dojadą do mnie dopiero za jakiś czas, a chciałbym sprawdzić jakie FW mam na pokładzie i w razie konieczności dokonać upgradu do 2.0.0 - w/g testu nr. ser. na stronach producenta teoretycznie tego zabiegu wymaga..
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Darmowy Irfanview czyta Exify (jak mu sie paczke pluginow doinstaluje) a w srodku Exifa jest pole firmware version.

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Thumbs up Odczy EXIFu - autoodpowiedź :)

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Darmowy Irfanview czyta Exify (jak mu sie paczke pluginow doinstaluje) a w srodku Exifa jest pole firmware version.
    Sam sobie odpowiadam i innym ku potomności: Opanda IExif, stąd: http://www.opanda.com/en/products/index.html Jak na razie z tego co mi się przewineło przez komputer, to jest to metoda na najskuteczniejsze (w sensie najwięcej danych "widać") narzędzie do odczytania EXIF. Czyta m.in. info o wersji firmware aparatu i sporo innych ciekawych detali.
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Uprawnienia umieszczania postów