A to niespodzianka !! :-) Nie spodziewałem się, że to wydadzą. Już pędzę do księgarni...(Mam w chm :-) )Zamieszczone przez gietrzy
A to niespodzianka !! :-) Nie spodziewałem się, że to wydadzą. Już pędzę do księgarni...(Mam w chm :-) )Zamieszczone przez gietrzy
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Ja też dziękuję. Z pewnością się przyda.Zamieszczone przez gietrzy
Szczerze mówiąc (w aspekcie pytania co polecamy o raw) to ta książka to nieporozumienie dopóty dopóki ACR nie będzie "trzymał" kolorów Canona.Zamieszczone przez mirhon
W zasadzie na początku książki powinna być uwaga: kup Gretag Color Checker, potem google i ACR Calibrator.
A co wg kolegi (tzn. bez dodatkowych profili) trzyma kolory Canona?Zamieszczone przez gietrzy
ZoomBrowser (RIT), BreezeBrowser (płatny soft na silniku ZoomBrowser) i DPP.Zamieszczone przez mirhon
Canon robi automagiczne sztuczki na krzywych podczas konwersji w w/w programach.
Generalnie ACR mnie rozwala jeśli chodzi o kolory skóry, szczególnie z fleszem. Poprostu ORANŻada ;-)
A jak te programy radzą sobie z zielenią np. trawa? Co do skóry, gdy ustawię poprawnie WB (WhiBal) to nie jest tak źle, chociaż po ostatnim moim zakupieZamieszczone przez gietrzy
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11570 stwierdzam że faktycznie czasem mogłoby by być lepiej...