Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Problem z tłem.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    A to niespodzianka !! :-) Nie spodziewałem się, że to wydadzą. Już pędzę do księgarni...(Mam w chm :-) )
    Szczerze mówiąc (w aspekcie pytania co polecamy o raw) to ta książka to nieporozumienie dopóty dopóki ACR nie będzie "trzymał" kolorów Canona.
    W zasadzie na początku książki powinna być uwaga: kup Gretag Color Checker, potem google i ACR Calibrator.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Szczerze mówiąc (w aspekcie pytania co polecamy o raw) to ta książka to nieporozumienie dopóty dopóki ACR nie będzie "trzymał" kolorów Canona.
    W zasadzie na początku książki powinna być uwaga: kup Gretag Color Checker, potem google i ACR Calibrator.
    A co wg kolegi (tzn. bez dodatkowych profili) trzyma kolory Canona?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    A co wg kolegi (tzn. bez dodatkowych profili) trzyma kolory Canona?
    ZoomBrowser (RIT), BreezeBrowser (płatny soft na silniku ZoomBrowser) i DPP.
    Canon robi automagiczne sztuczki na krzywych podczas konwersji w w/w programach.
    Generalnie ACR mnie rozwala jeśli chodzi o kolory skóry, szczególnie z fleszem. Poprostu ORANŻada ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    ZoomBrowser (RIT), BreezeBrowser (płatny soft na silniku ZoomBrowser) i DPP.
    Canon robi automagiczne sztuczki na krzywych podczas konwersji w w/w programach.
    Generalnie ACR mnie rozwala jeśli chodzi o kolory skóry, szczególnie z fleszem. Poprostu ORANŻada ;-)
    A jak te programy radzą sobie z zielenią np. trawa? Co do skóry, gdy ustawię poprawnie WB (WhiBal) to nie jest tak źle, chociaż po ostatnim moim zakupie
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11570 stwierdzam że faktycznie czasem mogłoby by być lepiej...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uprawnienia umieszczania postów