Te z siatkówka to tak srednio mi sie podobaja, mogles lepiej kadrowac, ale ptaki fajnie porobiles, kolorki fajne i kadry tez, ta 400 to fajne szklo.
Te z siatkówka to tak srednio mi sie podobaja, mogles lepiej kadrowac, ale ptaki fajnie porobiles, kolorki fajne i kadry tez, ta 400 to fajne szklo.
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
Dzięki, na Cedzynie za tamą takie biegają po polach..
Siatkówka była ns szybko, pierwszy raz robiłem więc wiadomo..
Ptaki w zasadzie też pierwszy raz w terenie (park się nie liczy;-) ) ale już wiedziałem czego się spodziewać i nawet parę wyszło..
Pozdrawiam
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Kolejne ptaszki..
Pliszka żółta:
Młoda zięba:
bogatka 1:
bogatka 2:
kowalik 1:
kowalik 2:
kowalik 3:
kowalik 4:
Proszę o uwagi..
I proszę o identyfikację ptaszysk przez znawców tematu:
Mój typ to potrzeszcz
Czy to pokląskwa czy coś innego..
Pozdrawiam
Artur
Ostatnio edytowane przez arturs ; 08-07-2007 o 21:13
z całej serii kowalik 1 najbardziej mi się podoba, taki fajny moment![]()
Kowalik 1 wymiata, super swiatlo zagralo
Mi też najbardziej podoba się kowalik 1. Najciekawsza poza ptaszka i ładnie dopełniające całość światło. A i szumy nie wyłażą tak bardzo z tła jak na pozostałych.
IMHO: W niektórych przypadkach mam wrażenie, iż kadrujesz nieco za ciasno i zbyt centralnie. A i tymi szumami trzeba by odrobinę powalczyć.
BTW: I jak Ci się sprawuje połączenie 350 z 400L5,6 (sam myślę nad podobnym zestawieniem)?
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Witam..
Dziękuję wszystkim za opinie..
Szumy niestety są bo było pochmurno i drzewa też nie są przeźroczyste a ISO 1600 nie należy do nieszumiących, a jak na złość nie miałem zewnętrznej lampy żeby doświetlić bo nie chciało mi sie dzwigać..
co do kadrowania to chyba masz rację, przy następnej okazji poćwiczę inne kadrowanie, bierze się to chyba z przywiązania do centralnego punktu AF..
Co do 400mm i 350D to całkiem spoko się taki zestaw spisuje, masz link do fotek z piątku z meczu Korona Kielce - GKS Bełchatów - tam robiłem też tym zestawem..
Na razie nie umiem się za dobrze tym posługiwać ale się uczę... na własnych błędach ;-) ..
Jak planujesz taki zestaw to od razu wlicz sobie w koszty monopod (chyba że już masz) bo bez tego ręka boli..
Pozdrawiam
Artur